Ο Chris Hemsworth αποσύρεται από την υποκριτική λόγω Αλτσχάιμερ

21.11.2022
Ο Chris Hemsworth αποσύρεται από την υποκριτική λόγω Αλτσχάιμερ
Ο ηθοποιός έκανε την ανακάλυψη αυτή στο πλαίσιο γυρισμάτων της σειράς "Limitless"

Ο Chris Hemsworth λέει ότι κάνει ένα διάλειμμα από την υποκριτική αφού έμαθε ότι έχει αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξει τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Ο ηθοποιός ανακάλυψε πως πάσχει από τη νόσο αφού υποβλήθηκε σε δοκιμές στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ του Disney+, "Limitless". Είπε στο Vanity Fair ότι οι δοκιμές επιβεβαίωσαν τον "μεγαλύτερο φόβο του", προσθέτοντας ότι τώρα θα προσπαθήσει να λάβει "προληπτικά μέτρα".

John - Jennifer Aniston: Η δύσκολη σχέση πατέρα-κόρης που πέρασε από 40 κύματα μέχρι να επέλθει η συμφιλίωση

Το Αλτσχάιμερ είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα μνήμης, σύγχυση και προβλήματα επικοινωνίας. Ο Hemsworth έμαθε ότι έχει δύο αντίγραφα του γονιδίου ApoE4, ένα από τη μητέρα του και ένα από τον πατέρα του, καθιστώντας το οκτώ έως 10 φορές περισσότερο πιθανό να αναπτύξει τη νόσο από εκείνους που δεν έχουν και τα δύο αντίγραφα του γονιδίου. Περίπου το 2 έως 3 τοις εκατό του πληθυσμού φέρει δύο αντίγραφα του γονιδίου.

"Δεν είναι σαν να μου δόθηκε η παραίτησή μου", είπε ο Hemsworth, αλλά πρόσθεσε ότι η είδηση ​​"πραγματικά προκάλεσε κάτι σε μένα να θέλω να πάρω λίγο χρόνο. Αν κοιτάξεις την πρόληψη του Αλτσχάιμερ, το όφελος των προληπτικών βημάτων είναι ότι επηρεάζει την υπόλοιπη ζωή σου. Είναι όλα σχετικά με τη διαχείριση του ύπνου, τη διαχείριση του άγχους, τη διατροφή, την κίνηση, τη φυσική κατάσταση. Είναι όλα τα ίδια εργαλεία που πρέπει να εφαρμόζονται με συνεπή τρόπο", είπε.

Jason Momoa: Μετά από τις οικονομικές δυσκολίες στο μεγάλωμα των παιδιών του, σήμερα είναι ένας αξιαγάπητος μπαμπάς

Η σειρά "Limitless" δείχνει τον Hemsworth να δοκιμάζει το σώμα του και να εξερευνά τρπους για να ζήσει περισσότερο και πιο υγιής. Εξήγησε ότι δεν είχε διαγνωστεί με νόσο Αλτσχάιμερ, αλλά είχε προειδοποιηθεί για τον αυξημένο κίνδυνο. "Δεν είναι ένα προ-ντετερμινιστικό γονίδιο, αλλά είναι μια ισχυρή ένδειξη", είπε. Ο Hemsworth είπε ότι το αρχικό σχέδιο για τη σειρά θα τον έβλεπε να λαμβάνει όλα τα αποτελέσματα των γενετικών του εξετάσεων ζωντανά στην κάμερα - αλλά ο δημιουργός της σειράς Daren Aronofsky του το είπε ιδιωτικά μόλις έλαβαν τα αποτελέσματα. Στη συνέχεια δόθηκε στον σταρ η επιλογή να αφαιρέσει οποιεσδήποτε αναφορές στο Αλτσχάιμερ από την εκπομπή, αλλά αποφάσισε να συμπεριλάβει τον γενετικό του κίνδυνο για Αλτσχάιμερ για να βελτιώσει την ευαισθητοποίηση και την κατανόηση.

"Η ανησυχία μου ήταν απλώς ότι δεν ήθελα να το δραματοποιήσω υπερβολικά ή να το κάνω για ψυχαγωγία", είπε. Ο 39χρονος ηθοποιός είπε ότι θα έκανε ένα διάλειμμα από την υποκριτική μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας για το "Limitless", θα επιστρέψει στο σπίτι του στο Byron Bay στην Αυστραλία για να περάσει χρόνο με τη σύντροφό του, την ηθοποιό Elsa Pataky, και τα τρία παιδιά τους.