Jennifer Lawrence: Η απόφαση της να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και πόσο τη βοήθησε ψυχικά

15.10.2022
Jennifer Lawrence: Η απόφαση της να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και πόσο τη βοήθησε ψυχικά
Ενώ όλοι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους celebrities με την τέλεια μορφή τους, συχνά ξεχνάμε ότι είναι κανονικοί άνθρωποι. Και όπως και εμείς, έτσι και αυτοί, μερικές φορές νιώθουν ανασφάλεια ή απογοήτευση. Η Jennifer Lawrence, που κατέκτησε τον κόσμο του κινηματογράφου ως Katniss στο Hunger Games, έκανε για μερικά χρόνια ένα διάλειμμα από τα φώτα της δημοσιότητας, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο μια διαφορετική προοπτική στην προσωπική ζωή των σταρ.

Την ανακάλυψε ένας ατζέντης σε ηλικία 14 ετών

Η ηθοποιός ήταν μόλις 14 ετών όταν την εντόπισε ένας ατζέντης μοντέλων στη Νέα Υόρκη. Αμέσως, η Jennifer αποφάσισε ότι θα υπέγραφε με ένα πρακτορείο μόνο αν έπρεπε να παίξει έναν ρόλο. «Ένας από αυτούς μου έδωσε ένα σενάριο, για ακρόαση την επόμενη μέρα και όταν διάβασα το σενάριο ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα ότι το καταλαβαίνω». Παράτησε ακόμη και το γυμνάσιο για να κυνηγήσει το πάθος της.

Η καριέρα της απογειώθηκε αμέσως και έγινε ανερχόμενο αστέρι

Και ή άνοδος για την κορυφή άρχισε. Η πρώτη της μεγάλη επιτυχία ήρθε με το Winter's Bone το 2010 και έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ για τον ρόλο της. Η ταινία εκτόξευσε επίσης τη φήμη της και συνέχισε να πρωταγωνιστεί σε ταινίες με διθυραμβικές κριτικές, όπως το Silver Linings Playbook, το οποίο της χάρισε ένα Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου το 2013.

Το Hunger Games τη μετέτρεψε σε είδωλο

Ο πιο αξιοσημείωτος ρόλος της μέχρι σήμερα, για τον οποίο εξακολουθεί να αναγνωρίζεται, είναι αυτός της Katniss Everdeen στη σειρά Hunger Games. Αφού πρωταγωνίστησε σε 4 ταινίες της σειράς, η Jen έγινε η ηρωίδα με τις περισσότερες εισπράξεις σε ταινίες δράσης. Σε ηλικία μόλις 22 ετών, η ηθοποιός απέκτησε γρήγορα τη φήμη και κατέκτησε την επιτυχία, ενώ η προσωπικότητά της την έκανε επίσης εξαιρετικά δημοφιλή στο ευρύ κοινό.

Ωστόσο, με τη φήμη ήρθε και η κριτική

Η δημόσια εικόνα της έγινε σύντομα σημείο κριτικής. Η αντίδραση στόχευσε την προσωπικότητά της, η οποία πολλοί υπέθεταν ότι ήταν ανειλικρινής και ψεύτικη.

Η ηθοποιός ένιωθε ανασφάλεια για τη δημόσια εικόνα της. «Μόλις είχα φτάσει σε ένα σημείο που δεν μπορούσα να κάνω τίποτα σωστά. Απλώς νόμιζα ότι όλοι με είχαν βαρεθεί. Αρρώστησα».

Η Jennifer Lawrence μιλά πρώτη φορά για το παιδί της - Αποκαλύπτει το φύλο και το όνομά του

Η Jennifer συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν ένα διάλειμμα από τον κόσμο

Ήταν το 2018 όταν η Jennifer είχε αρχίσει να νιώθει απογοητευμένη με τη δουλειά της. «Νομίζω ότι ήμουν ευχαριστημένη από τους ανθρώπους για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Και τότε ένιωσα ότι έφτασα σε ένα σημείο όπου οι άνθρωποι δεν ήταν ευχαριστημένοι από την ύπαρξή μου. Έτσι, αυτό ταρακούνησε μέσα μου την πεποίθηση ότι η δουλειά ή η καριέρα σου μπορεί να φέρει οποιοδήποτε είδος γαλήνης στην ψυχή σου».

Αυτός έγινε ο πρωταρχικός της λόγος για να κάνει ένα διάλειμμα το 2019 και να απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το διάλειμμα από τα φώτα της δημοσιότητας τη βοήθησε ψυχικά

Το διάλειμμα τη βοήθησε να ανακάμψει ψυχικά και να βρει μια ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής που δεν είχε πριν. Σε συνδυασμό με μια παραλίγο θανάσιμη εμπειρία σε ένα αεροπλάνο το 2017, η ηθοποιός ένιωσε ότι «Δεν είχα ζωή. Σκέφτηκα ότι έπρεπε να πάω να αποκτήσω μία». Παίρνοντας χρόνο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και υπολογίζοντας τις προτεραιότητές της στη ζωή, η ηθοποιός κατάφερε να βρει ψυχική ηρεμία και να επιστρέψει στο προσκήνιο με τους δικούς της όρους, ενώ, στο μεταξύ έγινε μητέρα για πρώτη φορά, συνεχίζοντας, βέβια, να κρατά την ιδιωτική της ζωή και τον γάμο της με τον Cooke Maroney, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.