33 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη: Οι συγκινητικές αναρτήσεις του Κώστα και της Ντόρας Μπακογιάννη

26.09.2022
33 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη: Οι συγκινητικές αναρτήσεις του Κώστα και της Ντόρας Μπακογιάννη
Ήταν πρωί Τρίτης, 26 Σεπτεμβρίου 1989 όταν ο Παύλος Μπακογιάννης έπεφτε νεκρός στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγαζόταν το γραφείο του, στην Οδό Ομήρου στην Αθήνα. Την ευθύνη για τη δολοφονία του, που είχε συγκλονίσει την πολιτική -και όχι μόνο- επικαιρότητα των ημερών, είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη»

Ο Παύλος Μπακογιάννης και η Ντόρα ήταν παντρεμένοι από το 1974 και έχουν μαζί δυο παιδιά, τον Κώστα και την Αλεξία. Κάθε χρόνο ο γιος και η σύζυγός του τιμούν τη μνήμη του ειδικά μια τέτοια μέρα.

"33 χρόνια πίσω, για μας είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Σήμερα στον κόσμο που ζούμε οι ιδέες και οι αξίες σου είναι πιο σημαντικές από ποτέ", γράφει στη λεζάντα με την οποία συνοδεύει τη φωτογραφία του Παύλου Μπακογιάννη η Ντόρα Μπακογιάννη.

"Η συνείδηση μου. Κι ας πέρασαν 33 χρόνια. Είμαι ένας πολύ τυχερός άνθρωπος. Πόσο σε ευχαριστώ", γράφει με ιδιαίτερη συγκίνηση ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος ήταν 11 ετών όταν έχασε τον πατέρα του και μοιράζεται πολύ συχνά τα συναισθήματά του γι' αυτή την απώλεια.