Celebrity οινοποιοί - 10 διάσημοι κύριοι και κυρίες που φτιάχνουν το δικό τους κρασί

13.09.2022
Celebrity οινοποιοί - 10 διάσημοι κύριοι και κυρίες που φτιάχνουν το δικό τους κρασί
Δεν είναι λίγοι οι celebrities που κάνουν και κάτι άλλο παράλληλα με την όποια τέχνη τους. Σε αυτό εδώ το αφιέρωμα θα ασχοληθούμε με τους διάσημους που αγαπούν το κρασί και, όπως φαίνεται, όχι μόνο ως καταναλωτές αλλά και ως παραγωγοί -ή έστω... συνεργάτες παραγωγών.

1. Sting

Η ενδιαφέρουσα αυτή λίστα ξεκινά από τον Sting και τη σύζυγό του, Trudi Styler, οι οποίοι καμαρώνουν για ένα από τα καλύτερα οινοποιεία στην Τοσκάνη, σε ένα κτήμα (Il Palagio) που αγόρασαν το 1999 και σιγά σιγά έχουν εξελίξει μοναδικά. Με περισσότερες από 50.000 φιάλες τον χρόνο σε παραγωγή, το διάσημο ζεύγος μπορεί να καυχιέται και για την ποιότητα του οίνου τους καθώς το έγκριτο οινικό έντυπο, Wine Specator, κατατάσσει τον Sting στους 100 κορυφαίους παραγωγούς της Ιταλίας.

2. Julianne Hough - Nina Dobrev

Καλύτερες φίλες και συνέταιροι πια. Η Julianne Hough και η Nina Dobrev ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μία low-carb, low-calorie σειρά κρασιών με το όνομα Fresh Vine Wines. Στις ετικέτες της βρίσκεις California Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Chardonnay, California Rosé και Limited Reserve Napa Cabernet.

3. Cameron Diaz

Avaline ονόμασε τη σειρά κρασιών που λάνσαρε το 2020 η Cameron Diaz σε μια προσπάθεια που κάνει με την κολλητή της φίλη, Katherine Power [φωτό στην αρχή] δημιουργώντας μία λευκή και μία ροζέ επιλογή που είναι organic, vegan και χωρίς συντηριτικά. Σημειώνεται δε, ότι πρόσφατα τα κρασιά της Diaz διατείθενται και σε αλουμινένια κουτάκια.

4. Kylie Minongue

Στην αγορά των κρασιών και η Kylie Minogue. Η 52χρονη ποπ σταρ από την Αυστραλία παρουσίασε πρόσφατα ένα ροζέ με το όνομά της ενώ στο Kylie Minogue Wines μπορεί κανείς να βρει όλων των ειδών τις ετικέτες.

5. Mary J. Blidge

Η διάσημη και πολυβραβευμένη τραγουδίστρια Mary J. Blidge συνεργάστηκε με τους ανθρώπους της Fantinel Winery και παρουσιάσαν δύο νέες limited-edition ετικέτες στην εταιρεία της με όνομα Sun Goddess Wines: ένα ιταλικό Pinot Grigio Ramato (rosé) και ένα Sauvignon Blanc, τα οποία βλέπουμε να λανσάρονται στη Μύκονο, μεταξύ άλλων.

6. John και Jesse James Bon Jovi

Με έμπνευση από τα καλοκαίρια που πέρασαν στα, ο διάσημος τραγουδσιστής και ο γιος του, Jesse Bongiovi, το Φεβρουάριο του 2018 λάνσαραν το δικό τους ροζέ με το όνομα Hampton Water Wine, το οποίο χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης μεταξύ των ανθρώπων που πίνουν κρασί.

7. John Legend

Και ο John Legend στην αγορά του οίνου και πρόκειται για ένα όνειρο ζωής, όπως έχει εκμυστηρευθεί ο ίδιος. Legend Vineyard Exclusive το όνομα του brand και σε συνεργασία με τα οινοποιεία Raymond Vineyards της Napa Valley παρουσιάζονται ετικέτες για όλα τα γούστα με γεύσεις που χαρακτηρίζονται ως "μια σειρά από πλούσιες, γεμάτες ψυσή και πολυπλοκότητα νότες με έμπνευση από την αληθινή αγάπη".

8. Brad Pitt Angelina Jolie

Το ροζέ κρασί που κυκλοφόρησαν από το κτήμα τους στη Νότια Γαλλία οι πάλαι ποτέ Brangelina μπήκε αμέσως στη λίστα του Wine Spectator με τα καλύτερα 100 κρασία της χρονιάς ενώ ο ίδιος ο Pitt δεν έχει κρύψει τη λατρεία του για το... επάγγελμα. Στη φωτογραφία τον βλέπουμε να καμαρώνει για τη ροζ σαμπάνια της φίρμας, όμως, τα νέα για το Chateau Miraval το ίδιο δεν είναι ευχάριστα καθώς αποτελεί μήλον της έριδος (big time) μεταξύ των δύο πρώην συζύγων και αιτία για τις τελευταίες δικαστικές τους διαμάχες.

9. Christie Brinkley

Bellissima Zero Sugar έχει ονομάσει τη σειρά κρασιών που λανσάρει η Christie Brinkley και δηλώνει ενθουσιασμένη για την προσθήκη της νέας ετικέτας Prosecco στην "οικογένεια".

10. Nicki Minaj

Αφρώδης ο οίνος που λανσάρει η Nicki Minaj με τις κατηγορίες Μοσχάτο και Σανγκρία στα must της. Η φίρμα MYX Fusions δημιουργήθηκε το 2013, και όπως όλα όσα υπογράφει η Nicki Minaj, το κρασί της, έχει πολλά... πρόσωπα (και γεύσεις, φυσικά). Σε ιδιαίτερα, πολύχρωμα μπουκάλια, βρίσκει κανέις μοσχάτο σε τέσσερις διαφορετικές γεύσεις (κλασικό, ροδάκινο, μάνκγο και καρύδα) και τρεις σανγκρίες: κλασική, βατόμουρο και τροπική.