Jennifer Lawrence: Μίλησε ανοιχτά για τις δύο αποβολές που είχε πριν γίνει μητέρα

08.09.2022
Jennifer Lawrence: Μίλησε ανοιχτά για τις δύο αποβολές που είχε πριν γίνει μητέρα
Για πρώτη φορά, η Jennifer Lawrence μίλησε για το οδυνηρό ταξίδι της προς τη μητρότητα. Η ηθοποιός μίλησε πρόσφατα στη Vogue και μοιράστηκε ότι είχε δύο αποβολές πριν από τα 32 της χρόνια. Η πρώτη συνέβη όταν ήταν στα 20 της. Η Lawrence ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος και σχεδίαζε να κάνει έκτρωση, αλλά απέβαλε μόνη της στο Μόντρεαλ.

Η Lawrence έμεινε ξανά έγκυος στα γυρίσματα του Don't Look Up, αλλά υπέστη μια δεύτερη αποβολή και χρειάστηκε να κάνει μια διαδικασία διαστολής και απόξεσης για να αφαιρέσει ιστό από τη μήτρα της.

Η ηθοποιός γέννησε πριν μερικούς μήνες ένα αγοράκι στο οποίο με τον σύζυγό της, Cooke Maroney, έδωσαν το όνομα Cy και η εμπειρία της την έκανε να δει με μεγαλύτερη ευαισθησία την απαγόρευση των εκτρώσεων από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. «Θυμάμαι ένα εκατομμύριο φορές να το σκεφτόμαι όταν ήμουν έγκυος. Σκέφτομαι τα πράγματα που συνέβαιναν στο σώμα μου», είπε. «Κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μου ήταν διαφορετικό. Και μερικές φορές αυτό γύριζε στο μυαλό μου: Κι αν αναγκαζόμουν να το κάνω;»

Η Lawrence πρόσθεσε ότι οι πεποιθήσεις της υπέρ της επιλογής συγκρούστηκαν με ορισμένα από τα μέλη της οικογένειάς της. «Δεν θέλω να υποτιμήσω την οικογένειά μου, αλλά ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε παρόμοια θέση με τις οικογένειές τους», είπε. «Πώς θα μπορούσες να μεγαλώσεις μια κόρη και να πιστέψεις ότι δεν της αξίζει η ισότητα; Πως;».

Η σταρ του Don't Look Up είναι πάντα επιφυλακτική στο να αποκαλύψει θέματα που αφορούν τη ζωή της ως νέα μητέρα. Σε μια συνέντευξη του Δεκεμβρίου στο Vanity Fair, όταν ήταν έγκυος, η Lawrence εξήγησε ότι θέλει να δημιουργήσει όρια μεταξύ του παιδιού της και των περίεργων fans.

«Αν ήμουν σε ένα δείπνο και κάποιος έλεγε “Θεέ μου, περιμένεις μωρό”, δεν θα έλεγα “Θεέ μου, δεν μπορώ να μιλήσω γι' αυτό. Φύγε από μένα, ψυχάκια!” Αλλά κάθε ένστικτο στο σώμα μου θέλει να προστατεύσει την ιδιωτικότητά του παιδιού για το υπόλοιπο της ζωής του, όσο μπορώ», είπε.