Η Beyoncé επιβεβαιώνει ότι θα αφαιρέσει έναν στίχο από το νέο της άλμπουμ, αφού χαρακτηρίστηκε "βαθιά προσβλητικός"

03.08.2022
Η Beyoncé επιβεβαιώνει ότι θα αφαιρέσει έναν στίχο από το νέο της άλμπουμ, αφού χαρακτηρίστηκε "βαθιά προσβλητικός"
Η τραγουδίστρια κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ, "Renaissance", πριν μερικές ημέρες

Η Beyoncé επιβεβαίωσε ότι θα αφαιρέσει έναν στίχο από ένα κομμάτι του νέου της άλμπουμ, "Renaissance", αφού φιλανθρωπικά ιδρύματα και ακτιβιστές για άτομα με ειδικές ανάγκες τον αποκάλεσαν "προσβλητικό". Θαυμαστές και ακτιβιστές επέκριναν τη χρήση της λέξης «spaz» στο τραγούδι «Heated». Η λέξη έχει χρησιμοποιηθεί για να αναφέρεται με υποτιμητικό τρόπο σε άτομα με αναπηρία, ειδικά σε άτομα με εγκεφαλική παράλυση.

Κim Kardashian: Ανοιχτή στην ιδέα να κάνει παιδί με τον Pete Davidson

Σε μια δήλωση στο Insider, εκπρόσωπος της βραβευμένης με Grammy τραγουδίστρια είπε ότι ο στίχος θα αλλάξει. «Η λέξη, που δεν χρησιμοποιείται σκόπιμα με επιβλαβή τρόπο, θα αντικατασταθεί», αναφέρει ανακοίνωση εκπροσώπου της βραβευμένης τραγουδίστριας.

Τον Ιούνιο, η Lizzo ζήτησε συγγνώμη και κυκλοφόρησε ξανά το τραγούδι "Grrrls" με νέους στίχους, αφού δέχτηκε αντιδράσεις επειδή συμπεριέλαβε την ίδια λέξη στο τραγούδι. Μερικοί άνθρωποι αναρωτήθηκαν αν η Beyoncé είδε την αντίδραση στη Lizzo δύο μήνες νωρίτερα.

Η Hannah Diviney, υπέρμαχος της αναπηρίας, έγραψε σε ένα άρθρο στο The Guardian ότι η ιδιότητα της Beyoncé ως πολιτιστικά σημαντικής τραγουδίστριας «δεν δικαιολογεί τη χρήση της γλώσσας». "Είμαι τόσο κουρασμένη. Τα άτομα με αναπηρία αξίζουν καλύτερα. Δεν θέλω να ξανακάνω αυτή τη συζήτηση", έγραψε.

Ο Warren Kirwan, διευθυντής μέσων ενημέρωσης στο φιλανθρωπικό ίδρυμα για την ισότητα αναπηρίας του Ηνωμένου Βασιλείου Scope, είπε ότι η αφαίρεση της λέξης έχει σημασία επειδή η χρήση της λέξης μπορεί να ενισχύσει την αρνητική στάση απέναντι στα άτομα με αναπηρίες «Είναι αποτρόπαιο που ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του κόσμου επέλεξε να συμπεριλάβει αυτόν τον βαθιά προσβλητικό όρο», είπε ο Kirwan.