Δανάη Μπάρκα: Τιμά τη μνήμη του αγαπημένου της παππού και συγκινεί

27.05.2022
Δανάη Μπάρκα: Τιμά τη μνήμη του αγαπημένου της παππού και συγκινεί
7 χρόνια πέρασαν από τη στιγμή που "έχασε" τον παππού της η Δανάη Μπάρκα και, όπως παραδέχεται δημόσια η ίδια, δεν έχει περάσει μια μέρα που δεν τον έχει σκεφτεί ή δεν του έχει μιλήσει.

Σαν σήμερα πριν από 7 χρόνια ο αγαπημένος παππούς της παρουσιάστριας του Mega έφυγε από τη ζωή αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στη ζωή της. Η Δανάη Μπάρκα έχει μιλήσει επανειλημμένα για τον σημαντικό ρόλο που έχουν παίξει στη ζωή της τόσο ο παππούς της όσο και η γιαγιά της, την οποία, ευτυχώς, έχει ακόμη κοντά της.

Σήμερα, λοιπόν, η ανάρτησή της, την οποία υπογράφει ως "ποντίκω" ήταν αφιερωμένη σ' εκείνον -με πόνο, αγάπη και συγκίνηση.

Η «μαύρη» μέρα.
7 χρόνια.
Αν κάποιος με ρωτησει ποτέ έφυγε ο παππούς μου θα πω μάλλον πέρυσι ή πρόπερσι. Δεν θα σκεφτομουν ποτέ ότι περασαν 7 χρόνια. Μιλάω για εκείνον,κλαίω για εκείνον,υποφέρω για εκείνον και κυρίως κάνω -ακόμα- πολλά για εκείνον. Για να νιώθει περήφανος από όπου είναι για μένα. Για να μην θεωρήσει ποτέ ότι τον ξέχασα. Για να κάνει τον γύρο του κόσμου η ιστορία του και να μάθουν όλοι τι σημαίνει ένας παππούς να λατρεύει την εγγονή του και το αντίστροφο.
Δεν θα υπάρξει φορά που θα τον αναφέρω και δεν θα τρέμει η φωνή μου. Δεν θα υπάρξει μέρα που θα θυμηθούμε με την γιαγιά ιστορίες και δεν θα κλάψουμε. Δεν θα υπάρξει φορά που δεν θα χαμογελάσουν οι άνθρωποι όταν ακούσουν ιστορίες από τον παππού μου.
Τον παππού τον Ανδρέα. Τον άνθρωπο που ομόρφυνε τα χρόνια της ζωής μου όσο τον είχα. Τον άνθρωπο που με πήγαινε σχολείο κάθε πρωί. Τον άνθρωπο που έκανα κοπάνες και με πήγαινε στον εθνικό κήπο να ταΐσουμε πάπιες,αφού πρώτα μου έπαιρνε «κοκοροπιτα» (δηλαδή τυρόπιτα) από τον Θανάση τον φούρναρη της γειτονιάς.. Τον άνθρωπο που πηγαιναμε να πάρουμε λουλούδια έκπληξη για την γιαγιά. Τον άνθρωπο που 3 μήνες στο νοσοκομείο δεν μου άφησε το χέρι καμία μέρα και που με έβαζε να «φροντίζω» κι όλους τους ανθρώπους στον ίδιο οροφο αν αργούσαν να έρθουν τα παιδιά ή τα εγγόνια τους. Τον παππού μου. Τον παππού μου που η μυρωδιά και η φωνή του δεν θα διαγραφούν ποτέ από το κεφάλι μου. Τον παππού μου που τραγουδούσαμε όλη μέρα κι όλη νύχτα και πάντα έλεγε «να είμαστε καλοι άνθρωποι». Παππού μου,ξέρεις ότι σ αγαπάω Ε; Ξέρεις ότι μου λειπεις Ε; Ξέρεις ότι μιλάμε στις φωτογραφίες σου Ε;
Αν δεν τα ξέρεις,μαθε τα!
Σ αγαπάω. #ποντίκω