Eurovision 2022: Πού θα γίνει ο διαγωνισμός το 2023 αν κερδίσει η Ουκρανία;

14.05.2022
Eurovision 2022: Πού θα γίνει ο διαγωνισμός το 2023 αν κερδίσει η Ουκρανία;
Η συμμετοχή της Ουκρανίας είναι αναμφίβολα το μεγάλο φαβορί στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision

Μεγάλο φαβορί στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision, που διεξάγεται στο Τορίνο της Ιταλίας, είναι η Ουκρανία. Ο τελικός του διαγωνισμού αναμένεται να πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου, με τα προγνωστικά να θέλουν την Ουκρανία για νικήτρια όχι μόνο για το τραγούδι της, που εμπεριέχει πολλά παραδοσιακά στοιχεία, αλλά και λόγω της επίθεσης που δέχεται τον τελευταίο καιρό από το στρατό του Πούτιν.

Κάτια Ταραμπάνκο: Δάκρυσε μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία (βίντεο)

Πολλοί όμως είναι εκείνοι που αναρωτιούνται που θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός την επόμενη χρονιά αν κερδίσει η Ουκρανία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, σε αυτή την περίπτωση ο διαγωνισμός θα γίνει στη Σουηδία, καθώς έχει γίνει πρόταση να διατεθεί ένας χώρος στη Στοκχόλμη.

Eurovision: Ιταλίδα κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από χορευτές - Τι συνέβη με την Ανδρομάχη της Κύπρου

Το τραγούδι "Stefania" από το συγκρότημα Kalush Orchestra συνδυάζει μελωδικά στοιχεία με τη ραπ. "Το τραγούδι γράφτηκε πολύ πριν τον πόλεμο και ήταν αφιερωμένο στη μητέρα μου. Μετά την εισβολή και τον πόλεμο, πήρε άλλες διαστάσεις και πολύς κόσμος άρχισε να το ταυτίζει με την Ουκρανία ως μητέρα-πατρίδα. Είναι πια μέσα στην καρδιά πολλών Ουκρανών και έχει αυξηθεί σημαντικά η δημοφιλία και ο συμβολισμός του" είπε ο τραγουδιστή του σχήματος."Δείχνουμε πως η ουκρανική κουλτούρα και ο ουκρανικός εθνικός κώδικας είναι εδώ. Σκοπός μας είναι να προβάλλουμε την ουκρανική μουσική όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε όλη την Ευρώπη. Και η Eurovision είναι ο καλύτερος τρόπος γι αυτό. Δεν μπορώ να το χαρώ, καθώς ανησυχώ για τους αγαπημένους μου. Ο πόλεμος με χώρισε από τη σύντροφό μου. Εκείνη βρίσκεται 300 χιλιόμετρα μακριά από εμένα. Δεν μπορούμε να συναντηθούμε, διότι είναι πολύ επικίνδυνο. Εκείνη βρίσκεται σε ένα καταφύγιο, ενώ εγώ είμαι εδώ και οι σειρήνες ηχούν συνεχώς", πρόσθεσε ο Όλεχ Πσιουκ.