Met Gala 2022: Η Kim Kardashian με το φόρεμα που φορούσε η Marilyn Monroe όταν τραγούδισε Happy Birthday στον JF Kennedy - Για λίγο, όμως

03.05.2022
Met Gala 2022: Η Kim Kardashian με το φόρεμα που φορούσε η Marilyn Monroe όταν τραγούδισε Happy Birthday στον JF Kennedy - Για λίγο, όμως
Η χθεσινή λαμπερή βραδιά της μόδας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία με άκρως εντυπωσιακές εμφανίσεις από πολλές διάσημες κυρίες. Η Kim Kardashian, όμως, τις ξεπέρασε όλες φορώντας το iconic φόρεμα της Marilyn -οχι replica... το ίδιο το φόρεμα!

«Gilded Glamour and White Tie» το θέμα του φετινού Met Gala και οι καλεσμένοι κλήθηκαν, επί της ουσίας, να ενσαρκώσουν το μεγαλείο της εποχής της μεγάλης οικονομικής άνθισης στο τέλος του 19ου αιώνα στις ΗΠΑ. Και στο σύνολο τους το έκαναν. Η Kim Kardashian, όμως, πήρε τις λέξεις κατά γράμμα (Επιχρυσωμένη αίγλη η ετυμολογία τους) και τις... απογείωσε!

Έχοντας στο πλευρό της τον αγαπημένο της, Pete Davidson, ντυμένο "γαμπρό" με Dior, η Kim (πιο αδύνατη από ποτέ) πήγε την έκφραση "σε στυλ Marilyn Monroe" σε άλλο επίπεδο. Έβαψε τα μαλλιά της ξανθά και φόρεσε το πραγματικό φόρεμα που φορούσε η θρυλική Marilyn όταν τραγούδησε το "Happy Birthday" στον Πρόεδρο John F. Kennedy για τα γενέθλιά του το 1962.

Το φόρεμα αυτό αγοράστηκε σε δημοπρασία στο ποσό ρεκόρ των 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων πριν αποκτηθεί από το Μουσείου Believe It Or Not του Ripley (Ripley’s Believe It Or Not Museum) το οποίο και το παραχώρησε για λίγα μόνο λεπτά στην Kardashian σε μια εμφάνιση όπου δόθηκε τεράστια προσοχή στο ευαίσθητο και ιστορικό κομμάτι του φορέματος.

Ιδού το ντοκουμέντο από την πρώτη δοκιμή:

Σύμφωνα με την Vogue, η Kim φόρεσε το φόρεμα αυτό μόνο για λίγα λεπτά καθώς ουδείς ήθελε το επιπλέον ρίσκο. "Για την ακρίβεια, η όλη διαδικασία του ντυσίματος μοιάζει με μία πολύ σοφιστικέ στρατιωτική επιχείρηση. Αρχικά έφυγε από το ξενοδοχείο καλυμένη με έναν μανδύα ώστε να μην έχουν ιδέα οι φωτογράφοι του τι να περιμένουν. Έφτασε σε ένα μικρό δοκιμαστήριο που είχε στηθεί ειδικά για την περίπτωση δίπλα στα σκαλοπάτια του Met Gala, όπου βρισκόταν ένας από τους συντηρητές του μουσείου με ειδικά γάντια για να τη βοηθήσει να το φορέσει", περιγράφει η έκδοση.

Ανέβηκε τα σκαλιά (με δυσκολία γιατί ήταν πολύ στενό) και αμέσως μετά το έβγαλε πάλι φορώντας μία replica για το υπόλοιπο της βραδιάς.


Marilyn Monroe: Η ιστορία πίσω από την ιστορική φωτογραφία της με τον John F. Kennedy


Σε μια δική της ανάρτηση για την περίσταση η Kim υπογράμμισε την τεράστια τιμή που ένιωσε φορώντας την τουαλέτα αυτή με τα 6000 κρύσταλλα του Jean Louis, τονίζοντας ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που κάποιος το φορούσε μετά την Marilyn. Γράφτηκε ιστορία!

Ζωή Κίττα