Johnny Depp εναντίον Amber Heard: Οι μέχρι στιγμής μεγαλύτερες αποκαλύψεις της δίκης

23.04.2022
Johnny Depp εναντίον Amber Heard: Οι μέχρι στιγμής μεγαλύτερες αποκαλύψεις της δίκης
Γραπτά μηνύματα και ηχογραφήσεις έχουν δημοσιοποιηθεί, καθώς ο Depp μηνύει την Heard για συκοφαντική δυσφήμιση

Λεπτομέρειες σχετικά με τη σχέση του Johnny Depp και της Amber Hear δημοσιεύονται στο δικαστήριο, καθώς ο Depp μηνύει τη Heard για συκοφαντική δυσφήμιση σχετικά με ένα άρθρο που έγραψε το 2018 για την Washington Post, στο οποίο μιλούσε για την επιβίωσή της από την ενδοοικογενειακή βία. Κατέθεσε αρχικά την αγωγή των 50 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019, αλλά καθυστέρησε λόγω της πανδημίας, έως ότου επιλέχθηκε μια κριτική επιτροπή στις 11 Απριλίου στο Fairfax της Virginia και οι εναρκτήριες δηλώσεις ξεκίνησαν την επόμενη μέρα.

Τον Νοέμβριο του 2020, ο Depp έχασε την πολυδιαφημισμένη αγωγή του για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της βρετανικής εφημερίδας "The Sun". Το δικαστήριο επικύρωσε τους ισχυρισμούς του πρακτορείου ως "ουσιαστικά αληθινούς" και η Heard κατέθεσε για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς. Τον Μάρτιο του 2021, η προσπάθειά του να ανατρέψει την απόφαση ακυρώθηκε. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, μηνύει ευθέως την Heard.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στα γυρίσματα της ταινίας "The Rum Diary" του 2011 και παντρεύτηκαν το 2015. Χώρισαν τον Μάιο του 2016, όταν η Heard ζήτησε περιοριστική εντολή για ενδοοικογενειακή βία εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι την κακοποίησε. Ο Depp αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και διευθέτησαν το διαζύγιό τους εξωδικαστικά τον Αύγουστο του 2016.

Johnny Depp: Παίρνει θέση στη δίκη και δηλώνει "Δεν είμαι μανιακός"

Διάβασε παρακάτω μερικές από τις μέχρι στιγμής μεγαλύτερες αποκαλύψεις της δίκης:

Η Heard κατηγορεί τον Depp για σεξουαλική επίθεση
Ενώ πολλά από τα αποδεικτικά στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτήν την υπόθεση είχαν ήδη δημοσιοποιηθεί στην υπόθεση του 2020 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο ισχυρισμός της Heard για σεξουαλική επίθεση μαζί με άλλες μορφές ενδοοικογενειακής κακοποίησης δεν ήταν ευρέως γνωστός μέχρι τις εναρκτήριες δηλώσεις.

Ο δικηγόρος της ηθοποιού είπε στην αίθουσα του δικαστηρίου ότι η Heard υπέστη ενδοοικογενειακή κακοποίηση από τον Depp που "είχε πολλές μορφές", συμπεριλαμβανομένων σωματικών, συναισθηματικών, λεκτικών και ψυχολογικών. Πρόσθεσε ότι "υπέστη σεξουαλική βία από τα χέρια του Depp... Θα ακούσετε με τους πιο γραφικούς και φρικιαστικούς όρους για τη βία που υπέστη".

Ένας εκπρόσωπος του Depp αρνήθηκε τον ισχυρισμό, λέγοντας πως "για τους σκοπούς της αξίας σοκ του Hollywood, η Heard το έχει χρησιμοποιήσει για να εκμεταλλευτεί ένα σοβαρό κοινωνικό κίνημα".

Ο Depp έστειλε μήνυμα για το "σάπιο πτώμα" της Heard
Πολλά από τα παλαιότερα κείμενα του Depp και της Heard έχουν διαβαστεί στην κριτική επιτροπή. Ένα από αυτά ήταν μια συνομιλία τον Οκτώβριο του 2016 μεταξύ του Depp και του μακροχρόνιου φίλου του Isaac Baruch, όταν ο Depp έγραψε: "Ελπίζουμε ότι το σάπιο πτώμα της αποσυντίθεται στο πορτμπαγκάζ ενός Honda Civic!!". Ο Depp είπε ότι "δεν είναι περήφανος για καμία από τις λέξεις που χρησιμοποίησε".

Ο Depp είπε ότι η κόρη του, Lilly-Rose, δεν παραβρέθηκε στον γάμο του με τη Heard
Ενώ συζητούσε τον γάμο του τον Φεβρουάριο του 2015 με τη Heard (ο οποίος περιελάμβανε «Δείπνο, χορό και ναρκωτικά», σύμφωνα με έντυπα προγράμματα της τελετής), ο Depp αποκάλυψε ότι η κόρη του, Lilly-Rose, αρνήθηκε να παραστεί στο γάμο. "Η κόρη μου δεν ήρθε στο γάμο. Αυτή και η Heard δεν είχαν ιδιαίτερα καλές σχέσεις, για διάφορους λόγους", είπε. Η 22χρονη ηθοποιός είναι το μεγαλύτερο από τα δύο παιδιά του Depp με την πρώην του, Vanessa Paradis. Έχουν επίσης έναν 20χρονο γιο, τον Jack.

Ο Depp και η αδερφή του θυμούνται τη δύσκολη παιδική τους ηλικία
Τόσο ο Depp όσο και η μεγαλύτερη αδερφή του, Christi Dembrowski, έχουν καταθέσει ότι η μητέρα τους, Betty Sue Palmer, τους κακοποιούσε σε μικρή ηλικία με τον πατέρα τους, John Sr.

Όταν ρωτήθηκε γιατί παρέμεινε στο γάμο του με τη Heard παρά τις υποτιθέμενες κακοποιήσεις που αντιμετώπισε, ο Depp εξήγησε: "Υποθέτω επειδή ο πατέρας μου έμεινε στον καταχρηστικό γάμο του και δεν ήθελα να αποτύχω. Ήθελα να προσπαθήσω για να λειτουργήσει. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να τη βοηθήσω. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να τη φέρω κοντά μου. Γιατί η Amber Heard που ήξερα τον πρώτο χρόνο, ενάμιση χρόνο δεν ήταν αυτή. Δεν ήταν κορίτσι μου, είχε γίνει αντίπαλός μου".

Ο Depp καταθέτει ότι είχε κάνει ναρκωτικά με τους φίλους του Paul Bettany και Marilyn Manson στο παρελθόν
Ενώ συζητούσε τις μάχες του με την κατάχρηση ουσιών, ο Depp επιβεβαίωσε ότι κατά καιρούς έκανε ναρκωτικά με διάσημους φίλους του, όπως ο Paul Bettany και ο μουσικός Marilyn Manson.

Ο Ντεπ δείχνει το θεραπευμένο κομμένο δάχτυλό του
Ένα σημείο διαμάχης σε αυτήν την υπόθεση περιλαμβάνει έναν περιβόητο καυγά μεταξύ του Depp και της Heard στην Αυστραλία, όπου γύριζε το "Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales" τον Μάρτιο του 2015. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κόψει το δεξί του μεσαίο δάχτυλο στην άκρη. Ισχυρίζεται ότι συνέβη όταν η Heard του πέταξε ένα μπουκάλι βότκας στο χέρι του καθώς ακουμπούσε πάνω σε ένα μπαρ, αν και η νομική της ομάδα αρνήθηκε αυτή την εκδοχή των γεγονότων.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, η ομάδα του Depp έδειξε γραφικές, αιματηρές φωτογραφίες του δακτύλου που τραβήχτηκαν εκείνο το βράδυ και στο νοσοκομείο μετά, όταν ο Depp είπε στους γιατρούς ότι συνέβη όταν το χέρι του πιάστηκε σε μια πόρτα. Ισχυρίζεται ότι είπε ψέματα εκείνη τη στιγμή στο νοσοκομείο για να κρατήσει το όνομα της Heard έξω από την κατάσταση.

Η Heard παραδέχτηκε ότι ξεκίνησε σωματική διαμάχη
Σε ηχογραφήσεις που έπαιξε η νομική ομάδα του Depp, η Heard παραδέχτηκε ότι ξεκίνησε σωματική διαμάχη και είπε ότι δεν τον "γρονθοκόπησε", αλλά τον "χτυπούσε". "Δεν σε γρονθοκόπησα, σε χτύπησα. Λυπάμαι που σε χτύπησα έτσι, αλλά δεν σε γρονθοκόπησα", είπε στον Depp.

Ο Depp - ο οποίος έχει πει πολλές φορές ενόρκως ότι δεν έχει χτυπήσει ποτέ τη Heard ή οποιαδήποτε γυναίκα - ρωτήθηκε επίσης για ένα περιστατικό τον Δεκέμβριο του 2015 όπου φέρεται να χτύπησε το κεφάλι της Heard, η οποία έφερε μώλωπες στο πρόσωπό της. Διαφώνησε "εντονότατα" με τη δήλωση ότι την χτύπησε σκόπιμα με το κεφάλι, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να ήταν ατύχημα. Ένα βίντεο που έπαιξε η νομική ομάδα της Heard, το οποίο κάποτε γύρισε, έδειχνε τον Depp να χτυπά τις πόρτες του ντουλαπιού στην κουζίνα τους ένα πρωί και ένα άλλο ηχητικό κομμάτι έδειχνε τον ηθοποιό να απειλεί να αυτοκτονήσει με ένα μαχαίρι καθώς η Heard τον παρακαλούσε να σταματήσει.