Ο πλουσιότερος άνδρας του κόσμου δηλώνει πως δεν έχει σπίτι και κοιμάται σε φίλους

22.04.2022
Ο πλουσιότερος άνδρας του κόσμου δηλώνει πως δεν έχει σπίτι και κοιμάται σε φίλους
"Βασικά περιφέρομαι μέσα στα υπνοδωμάτια τους"

Μπορεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αλλά λέει ότι δεν έχει καν σπίτι. Σε μια συνέντευξη με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό TED, γνωστό για τις δημοφιλείς "TED Talks" και το συνέδριό του, ο Elon Musk μίλησε για τη ζωή του ως δισεκατομμυριούχος. Όταν ρωτήθηκε για τους ανθρώπους που μπορεί να προσβληθούν από την εξαιρετική περιουσία του, ο Musk είπε ότι βλέπει ελαττώματα σε αυτές τις πεποιθήσεις, σημειώνοντας ότι δεν ξοδεύει πολλά από τα δισεκατομμύρια του για προσωπική κατανάλωση.

Cristiano Ronaldo & Georgina Rodríguez: Ένα από τα δίδυμά τους πέθανε στη γέννα και ο κόσμος όλος συμπαραστέκεται στο πένθος τους

"Στην πραγματικότητα, δεν έχω καν σπίτι αυτή τη στιγμή. Μένω κυριολεκτικά σε φίλους", είπε. "Αν ταξιδεύω στην περιοχή όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της μηχανικής της Tesla, βασικά περιφέρομαι μέσα στα επιπλέον υπνοδωμάτια των φίλων μου". Ο Musk σημειώνει επίσης ότι δεν έχει γιοτ και δεν κάνει διακοπές, αλλά έχει αεροπλάνο. "Αν δεν χρησιμοποιήσω το αεροπλάνο, έχω λιγότερες ώρες για να δουλέψω".

Catherine Zeta Jones & Michael Douglas: Απολαμβάνουν τις διακοπές με τα παιδιά τους και μοιράζονται σπάνιες selfies

Η τελευταία κατάταξη δισεκατομμυριούχων του Forbes διαπίστωσε ότι ο Musk έχει καθαρή περιουσία 219 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τον Ιανουάριο, η ομάδα οικονομικής δικαιοσύνης και υπεράσπισης Oxfam δημοσίευσε μια έκθεση που βρήκε ότι οι 10 πλουσιότεροι άνδρες στον κόσμο διπλασίασαν τις περιουσίες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ τα εισοδήματα του 99% των ανθρώπων παγκοσμίως μειώθηκαν.

Πέρυσι, η MacKenzie Scott, μια δισεκατομμυριούχος που έχει δωρίσει κομμάτια της περιουσίας της σε διάφορους οργανισμούς, αμφισβήτησε την παγκόσμια κατανομή του πλούτου. "Όλοι προσπαθούμε να χαρίσουμε μια περιουσία που δόθηκε από συστήματα που χρειάζονται αλλαγή", έγραψε η Scott σε μια ανάρτηση. "Σε αυτήν την προσπάθεια, μας διέπει μια ταπεινή πεποίθηση ότι θα ήταν καλύτερα αν ο δυσανάλογος πλούτος δεν συγκεντρωνόταν σε ένα μικρό αριθμό χεριών".