Παγκόσμια μέρα αθλητισμού με τη Finos Films - Το απίθανο βίντεο με μοναδικές στιγμές από τις πιο αγαπημένες ελληνικές ταινίες

06.04.2022
Παγκόσμια μέρα αθλητισμού με τη Finos Films - Το απίθανο βίντεο με μοναδικές στιγμές από τις πιο αγαπημένες ελληνικές ταινίες
Ημέρα Αθλητισμού σήμερα και η ατάκα της ημέρας δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ» του Ορέστη Μακρή, προσπαθώντας να εμπνεύσει τις νεαρές μαθήτριες στο «Ξύλο Βγήκε απ’τον Παράδεισο».

Οι άνθρωποι που διαχειρίζονται την επίσημη σελίδα της Finos Films στα social media έκαναν και πάλι το «θαύμα» τους. Επέλεξαν μερικές από τις άπειρες μοναδικές κινηματογραφικές στιγμές που μας έχουν χαρίσει οι αγαπημένοι ηθοποιοί του χθες και έφτιαξαν ένα βίντεο «ύμνο» στον αθλητισμό!

Η επιλογή της 6ης Απριλίου από τον ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, έγινε κατόπιν πρότασης της Ελλάδας, καθώς αυτή είναι η ημέρα αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896.

Παγκόσμια Ημέρα του Άντρα σήμερα και τη γιορτάζουμε με χιούμορ [video]

«Σήμερα, η μέρα αυτή έχει μεγαλύτερο συμβολισμό από ποτέ. Στόχος της είναι να τονίσει τη σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο, αλλά και στην καταπολέμιση των διακρίσεων κάθε μορφής», διαβάζουμε στη λεζάντα η οποία συνόδευσε την ανάρτηση του εορτατικού υλικού ενώ βλέπουμε «αθλητικά» στιγμιότυπα από τις ταινίες «Κάτι Κουρασμένα Παληκάρια», «Ζητείται Επειγόντως Γαμπρός», «Το Ξύλο Βγήκε απ’τον Παράδεισο», «Η Λίζα και η Άλλη», «Μαριχουάνα Στοπ», «Νόμος 4000», «Κάτι να Καίει», «Μια Τρελλή Τρελλή Οικογένεια», «Είκοσι Γυναίκες κι Εγώ», «Μια Κυρία στα Μπουζούκια», «Η Ζούγκλα των Πόλεων» και «Μερικοί το Προτιμούν Κρύο».