Hugh Jackman: Η συγκινητική ιστορία του πώς συγχώρεσε τη μητέρα του που τον εγκατέλειψε στα 5 του χρόνια

15.03.2022
Hugh Jackman: Η συγκινητική ιστορία του πώς συγχώρεσε τη μητέρα του που τον εγκατέλειψε στα 5 του χρόνια
Ο Hugh Jackman είναι ένας καταπληκτικός ηθοποιός, που μας μαγεύει για περισσότερες από 2 δεκαετίες. Το 2015, άγγιξε τις καρδιές μας όταν αποκάλυψε ότι ένιωθε σαν ένα «φοβισμένο παιδί που ένιωθε ανίσχυρο» όταν η μητέρα του εγκατέλειψε την οικογένειά τους. Πριν από λίγους μήνες μοιράστηκε μια φωτογραφία που αξίζει όσο χίλιες λέξεις για την τωρινή τους σχέση. Η συγκίνηση όλων όσων την είδαν ήταν μεγάλη. Έτσι αποφασίσαμε να ξαναθυμηθούμε αυτή την αληθινή ιστορία με όλες τις λεπτομέρειες.

Πώς ξεκίνησε

Ο Hugh ήταν μόλις 8 ετών όταν η μητέρα του, Grace McNeil, έφυγε από την Αυστραλία, αφήνοντας πίσω την οικογένειά της. Σε μια συνέντευξή του το 2015, εξομολογήθηκε την οδυνηρή του εμπειρία λέγοντας ότι ήταν ο πρώτος που επέστρεφε σπίτι μετά το σχολείο και ένιωθε φοβισμένος να πάει μόνος του μέσα στο σπίτι του. Αυτός ο φόβος μεταλλάχθηκε σε θυμό καθώς μεγάλωνε, βοηθώντας τον ακόμη και να χτίσει τον χαρακτήρα του Wolverine, σύμφωνα με τον ηθοποιό.

Αν και, ως ενήλικας, ο Hugh Jackman βρήκε την ηρεμία του με τους γονείς του, ο νεαρός Hugh πέρασε πολλά.

Γιατί έφυγε

Ο πατέρας του, Christopher και η μητέρα του, Grace, είχαν μεταναστεύσει στην Αυστραλία από την Αγγλία για να φτιάξουν την οικογένειά τους. Έχοντας αρχικά κάποιες διαφωνίες, οι διαφορές μεταξύ του ζευγαριού κλιμακώθηκαν και κατέληξαν να πάρουν διαζύγιο. Επιπλέον, η Grace αντιμετώπιζε και η ίδια κάποια άλλα προβλήματα.

Έχοντας 5 παιδιά, πάλεψε με την επιλόχεια κατάθλιψη, και ούσα σε μια ξένη χώρα, αποφάσισε να επιστρέψει στην Αγγλία. Ένας άλλος σημαντικός λόγος για την αποχώρησή της, όπως σημειώθηκε σε μια συνέντευξη, ήταν το γεγονός ότι η μητέρα της ήταν πολύ άρρωστη στην Αγγλία.

Πώς ένιωθε ο Hugh

Φεύγοντας, πήρε μαζί της τις 2 μεγαλύτερες αδερφές του Hugh, αφήνοντας αυτόν και τα 2 αδέρφια του με τον πατέρα τους. Για πολλά χρόνια ο Hugh πίστευε ότι οι γονείς τους θα ξαναβρίσκονταν μαζί και ότι εκείνη θα επέστρεφε σπίτι. Όταν ήταν 12-13 χρονών, η συνειδητοποίηση ότι αυτό δεν θα συνέβαινε πoτέ, τον εξόργισε.

Στη συνέχεια χρησιμοποιούσε το ράγκμπι για να εκτονώσει το θυμό του και παραδέχτηκε ότι είχε πολλές φοβίες, όπως ο φόβος για το σκοτάδι ή ο φόβος για τα ύψη, που τον έκαναν να αισθάνεται ανίσχυρος. Ο θυμός του ήταν συνέπεια της αντιμετώπισής αυτών των θεμάτων. Στην πραγματικότητα χρησιμοποίησε αυτό το αίσθημα οργής κατά τη διάρκεια των δυσκολιών για να συνδεθεί βαθιά με τον μεταλλαγμένο χαρακτήρα του Wolverine - έναν μοναχικό τύπο με πολύ άσχημο χαρακτήρα.

Πώς το ξεπέρασε

Ο Hugh δήλωσε σε συνέντευξή του ότι παρά τη θλίψη, τους φόβους ή τον θυμό του, ένιωθε πάντα ότι τον αγαπούσαν: «Αυτό που δεν ένιωσα ποτέ και ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται περίεργο, είναι ότι ποτέ δεν ένιωσα ότι η μαμά μου δεν με αγαπούσε». Ο ηθοποιός παραδέχεται ότι «ήταν πάντα αρκετά συνδεδεμένος» μαζί της, διατηρώντας μια καλή σχέση.

Επίσης, έχοντας έναν στοργικό πατέρα που τον θεωρεί ως έναν «εξαιρετικά ανιδιοτελή, καταπληκτικό άνθρωπο» και τώρα με τα δικά του παιδιά και μια σταθερή οικογένεια, του καλλιεργήθηκε άλλο ένα επίπεδο ενσυναίσθησης για τη μητέρα του.

Και τέλος, η συγχώρεση

Έχοντας διατηρήσει μια σχέση με τη μητέρα του, μόλις το 2012, όπως λέει ο Hugh, επέλεξε τη συγχώρεση. Ο ηθοποιός είπε σε μια συνέντευξή του, ότι δεν μπορεί κανείς «να περάσει τη ζωή με εμμονή με αυτό που θα μπορούσε να ήταν» και ότι μίλησαν τότε εκτενώς για τις δυσκολίες τους. Στα 43 του, αποδέχτηκε ότι τα είχαν βρει.

Ωστόσο, και παρόλο που έβλεπε ο ένας τον άλλον 3 με 4 φορές το χρόνο και εμφανίζονταν δημόσια μαζί μερικές φορές, μόλις το 2021 ο ηθοποιός μοιράστηκε στο feed του στο instagram μια συγκινητική φωτογραφία και των δύο, να αγκαλιάζονται γλυκά, με την απλή, δυνατή και ξεκάθαρη λεζάντα: «Μαμά».

Τώρα δουλεύουν μαζί ως οικογένεια

Έχοντας συγχωρήσει τη μητέρα του, έγινε σημαντικό μέρος της ζωής του και της οικογένειάς του. Αυτό σημαίνει ότι τώρα μπορεί να μοιράζεται χρόνο με τον γιο της και επίσης να είναι μέρος της ζωής των εγγονιών της. Ο Hugh Jackman και η επι 25 χρόνια σύζυγός του, Deborra-Lee Furness, έχουν 2 παιδιά, τον Oscar και την Ava.

Μερικές φορές μοιράζεται μια φωτογραφία τους να μαγειρεύουν μαζί ή απλώς να γελούν. Το 2021, για την Ημέρα της Μητέρας, ο Hugh της ευχήθηκε «χαρούμενη Ημέρα της Μητέρας», ανεβάζοντας στο Twitter ένα βιβλίο με χειρόγραφες συνταγές που του έδωσε η μαμά του. Και στις 12 Νοεμβρίου, για τα γενέθλιά της, μοιράστηκε στο Instagram φωτογραφίες τους να γελούν και να αγκαλιάζονται, με τη λεζάντα «Χρόνια πολλά μαμά!».