Ουκρανία - Συγκλονίζει η Ρουσλάνα για τον πόλεμο: «Η κατάσταση είναι τραγική, δεν είμαι με την οικογένειά μου»

01.03.2022
Ουκρανία - Συγκλονίζει η Ρουσλάνα για τον πόλεμο: «Η κατάσταση είναι τραγική, δεν είμαι με την οικογένειά μου»
"Δεν ξέρω αν αυτή την στιγμή έχω σπίτι ή όχι και σας ζητάω να γίνεται ένα μαζί με τους εμάς τους στρατιώτες της ειρήνης".

Συνέντευξη στην εκπομπή Μεγάλη Εικόνα και την Νίκη Λυμπεράκη παραχώρησε η Ρουσλάνα. Η νικήτρια της Eurovision 2004 συγκλονίζει με όσα περιγράφει για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η τραγουδίστρια μίλησε για τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα της, μέσα από το καταφύγιο στο οποίο βρίσκεται. Η Ρουσλάνα περιγράφει σε όλους τους τόνους για την τραγωδία που βιώνει η πατρίδα της και με χαρακτηριστικό τρόπο μεταφέρει το σοκ που βιώνουν όλοι οι Ουκρανοί πολίτες.

«Είναι τρομερή η κατάσταση. Ποτέ δεν έχω φοβηθεί έτσι για όλους στην Ουκρανία, αλλά και για όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο πόλεμο. Βόμβες, ρουκέτες, τανκς, πολλά ψέματα και παραπληροφόρηση, μέσα από το διαδίκτυο και τα social media. Παρακολουθούμε μπερδεμένοι, είμαστε σοκαρισμένοι», ανέφερε.

Σε έντονο ύφος, η Ρουσλάνα κατακεραύνωσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντας τον “ψεύτη” και “τρομοκράτη”. «Η Ουκρανία είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη χώρα αλλά ο Πούτιν το αγνοεί. Το μήνυμά του ότι η Ουκρανία είναι μέρος της Ρωσίας, δεν είναι αλήθεια. Είναι ψέμα, δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουμε 30 χρόνια ως ανεξάρτητη χώρα. Ήρθε η ώρα να πούμε με αποφασιστικότητα “όχι στον πόλεμο”. Μόνο ειρήνη, εμείς επιλέγουμε το φως, εμείς επιλέγουμε την ειρήνη. Δεν θέλουμε πόλεμο. Σταματήστε να σκοτώνετε τη χώρα μου και τον λαό μου.

Το σχέδιο του Πούτιν είναι τρομερό. Να δείξει στον κόσμο ότι Ουκρανία είναι ένα τίποτα. Θέλει να χτίσει έναν κόσμο μόνο για τη Ρωσία. Είναι ένας επικίνδυνος τρομοκράτης. Ο Πούτιν τρομοκρατούσε τους Ρώσους πριν από εμάς. Στο Κίεβο η κατάσταση είναι τραγική. Είμαστε αντιμέτωποι με φρικτή στρατιωτική δύναμη από τον Πούτιν και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Ο Πούτιν προσπαθεί να σκοτώσει το Κίεβο. Θέλω να πω στον Πούτιν είσαι τρομοκράτης, φύγε από τη χώρα μου».

«Ο κόσμος ζει πλέον στα υπόγεια, σε καταφύγια τις τελευταίες μέρες. Τι θα γίνει με τα παιδιά; Τι θα γίνει με τους ηλικιωμένους; Δεν μπορούν να φάνε, δεν μπορούν να κοιμηθούν. Δεν είμαι με την οικογένειά μου, δεν ξέρω αν αυτή την στιγμή έχω σπίτι ή όχι και σας ζητάω να γίνεται ένα μαζί με τους εμάς τους στρατιώτες της ειρήνης. Βοηθήστε, μιλήστε, αλλά βοηθήστε κάπως. Σας παρακαλώ μην μας αγνοείτε. Δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου. Χρησιμοποιώ τη φωνή και το όνομά μου για να κάνω τα πάντα να σταματήσω τον πόλεμο του Πούτιν», λέει η Ρουσλάνα.