Δανάη Μπάρκα: Η τόπλες φωτογραφία και το μήνυμα που εμπνέει

27.01.2022
Δανάη Μπάρκα: Η τόπλες φωτογραφία και το μήνυμα που εμπνέει
Ακόμη μια ουσιαστική ανάρτηση της ελληνίδας παρουσιάστριας που "χτυπάει" στις καρδιές των περισσότερων!

Η Δανάη Μπάρκα έχει μια πολύ δυναμική παρουσία στα social media Μία από τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις της έχει γίνει viral καθώς στέλνει ένα σαφές μήνυμα υπέρ των αυτονόητων -όπως θα έπρεπε να είναι- δικαιωμάτων των γυναικών.

Πλάι σε μια ασπρόμαυρη καλοκαιρινή δική της φωτογραφία όπου τη βλέπουμε να κάνει ηλιοθεραπεία τοπλες, η Δανάη εκφράζει δημόσια τα "πιστεύω" και τα όνειρά της για πράγματα που θεωρεί ότι δεν θα χρειαζόταν επεξηγήσεις. Είμαστε μαζί της:

Μπορώ να φοράω ο,τι θέλω. Μπορώ να μην φοράω ό,τι θέλω. Μπορώ να βρίσκομαι όπου θέλω. Μπορώ να είμαι με όποιον θέλω.
Έχω δικαίωμα να είμαι ίση με τους γύρω μου.
Έχω δικαίωμα να βγαινω,να χορεύω,να κυκλοφορώ μόνη μου.
Έχω δικαίωμα να γνωρίζω κόσμο,να γελαω,να φλερτάρω.
Έχω δικαίωμα να είμαι οοοπως νιώθω καλα ή όπως μπορώ να είμαι.
Έχω ανάγκη να αγαπήσω,να αγαπηθώ,να εμπιστευτώ,να αφεθώ,να ονειρευτώ.
Έχω δικαίωμα να εργαστώ,να δημιουργήσω,να κάνω καριερα.
Έχω αναγκη να με αγαπούν,και να με φροντίζουν.
Εσυ όμως,και ο κάθε «εσυ» δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να με βλάψεις. Δεν έχεις δικαίωμα να με αγγίξεις χωρίς να το θέλω. Δεν έχεις δικαίωμα να με εκθέσεις χωρίς να το θέλω. Δεν έχεις δικαίωμα να με πληγώσεις ψυχικά ή σωματικά.
Αν το κάνεις,θα υποστείς τις νομικές συνέπειες. Αν το κάνεις θα υποστείς και τις κοινωνικές συνέπειες. Αν το κάνεις θα είσαι απλά ένας ανασφαλής και ανώριμος (απ)άνθρωπος που θεωρείς ότι είσαι πιο δυνατός από μένα.Εγώ όμως,και η κάθε εγω,έχω φωνή. Επίσης εγω και η κάθε εγω θα μπορούσα να είμαι η αδερφή σου,η μάνα σου,η γυναίκα σου,η κολλητή σου,το παιδί σου κι αυτές δεν θα ήθελες να τις βλάψεις.
Ωστόσο εγω,και η κάθε εγώ, είμαι και ανθρωπος με ενσυναίσθηση και δεν θα επέλεγα ποτέ να ξεσηκωσω έναν οχετό εναντίον ΚΑΝΕΝΟΣ. Θα ήθελα όλα να γίνονται με ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,με ειρήνη και με σεβασμό σε οποιονδήποτε μπορεί να “τα ακουσει” χωρίς λόγο. Θα ήθελα την τρυφερότητα και την στήριξη μου να την δείχνω σε όλα τα θύματα αλλά τα αρνητικά μου συναισθήματα σε κανέναν-γι αυτό θα ήθελα να αποφασίζει ο εισαγγελέας και οι δικαστές.Θα ήθελα να μετατρέπω τα κακά μου συναισθήματα σε δύναμη για όσους με έχουν ανάγκη,γιατί αν ποτέ βρεθώ σε αντίστοιχη θέση αυτό θα χρειαστώ. Στήριξη και συμπόνοια. Κακό ας μην παθαίνει κανείς.Κανείς.Υπάρχει μεγαλύτερο κακό απ το να ζείς με το βάρος ότι είσαι ένας στυγνός κακοποιητής; Όχι. Γιατί όμως να γίνω κι εγω; Δεν θα γίνω.
Θα απαιτώ τα δικαιώματα μου,θα στέκομαι δίπλα σε όποιον με έχει αναγκη και δε θα βλάπτω κανέναν.Ούτε σωματικά,ούτε λεκτικά.
Θα υπερασπίζομαι πάντα την αγάπη για όλους και τον σεβασμό προς ολους.
Πάντα.
Αυτό θεωρώ ενσυναισθηση,αυτό θεωρώ ειρηνη,αυτό ονειρεύομαι για την κοινωνία.
Εσυ; ♥️
Καληνύχτα 🌙