Olivia Hussey: Οι τρεις σύζυγοι (ο ένας τους γιος θρύλου του Hollywood), τα τρία παιδιά, ο καρκίνος και η αγοραφοβία της "Παναγίας" του Zeffirelli [photos]

28.04.2021
Olivia Hussey: Οι τρεις σύζυγοι (ο ένας τους γιος θρύλου του Hollywood), τα τρία παιδιά, ο καρκίνος και η αγοραφοβία της "Παναγίας" του Zeffirelli [photos]
Η μούσα του διάσημου ιταλού σκηνοθέτη είναι σήμερα 70 ετών.

Διανύουμε ήδη τη Μεγάλη Εβδομάδα και η θρυλική τηλεοπτική σειρά του Franco Zeffirelli "Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ" προβάλλεται για πολλοστή φορά και στην ελληνική τηλεόραση (από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, για την ιστορία). Με την αφορμή αυτή, κάθε χρόνο "ψάχνουμε" τη ζωή των διάσημων πρωταγωνιστών του, των ανθρώπων που μπαίνουν στο σπίτι μας κάθε Πάσχα εδώ και ολόκληρες δεκαετίες.

Πώς είναι ο Robert Powell (Ιησούς) σήμερα; O Michael York (Ιωάννης Βαπτιστής); Ο Ian McShane (Ιούδας); Λύθηκε, όντως, το μυστήριο με τον ηθοποιό με τα διαπεραστικά γαλάζια μάτια που ερμήνευσε τον Ιησού σε παιδική ηλικία;

Αγαπημένη, όμως, μορφή, παραμένει πάντα η Olivia Hussey, η ηθοποιός που ενσάρκωσε τη μητέρα του Ιησού, η ηθοποιός που λάτρεψε ο Franco Zeffirelli, ο οποίος, μάλιστα την είχε ανακαλύψει 9 χρόνια νωρίτερα και της είχε χαρίσει τον ρόλο της ζωής της. Σε ηλικία μόλις 16 ετών, η Hussey είχε γίνει η Ιουλιέττα του Zeffirelli [φωτό κάτω] ο οποίος τη λάτρεψε κυριολεκτικά και, κάποια στιγμή μάλιστα είχε παραδεχτεί ότι υπήρξε ο μεγαλύτερος ανεκπλήρωτος έρωτας της ζωής του.

70 ετών σήμερα, η Olivia Hussey έχει αφιερωθεί στον αγώνα για τα δικαιώματα των ζώων ενώ έχει μοιραστεί κομμάτια της ζωής της στη βιογραφία της με τίτλο "The Girl on The Balcony" που έγραψε μαζί με τον μεγαλύτερο γιο της, Alexander Martin. "Ο Alex συμπλήρωσε τα κομμάτια που δεν μπόρεσα να συλλέξω εγώ", είπε χαρακτηριστικά κάποια στιγμή η ηθοποιός. Στη φωτογραφία κάτω, η Hussey παρουσιάζει το βιβλίο της μόνη και μαζί με τον Alex (στη δεύτερη φωτό)

Ο λόγος στον Alexander Martin λοιπόν. Ο πρωτότοκος της Hussey είναι σήμερα 48 ετών. Καρπός του έρωτα της ηθοποιού με τον πρώτο της σύζυγο, Dean Paul Martin, ο Alex έχει ασχοληθεί με την υποκριτική, όμως τα τελευταία χρόνια έχει βάλει την καριέρα του σε παύση. Η Hussey και ο Martin παντρεύτηκαν το 1971 και έμειναν μαζί 7 χρόνια ενώ εκείνος πέθανε το 1987 σε συντριβή κατά τη διάρκεια πτήσης στρατιωτικής εκπαίδευσης. O Dean Paul ήταν γιος του θρυλικού Dean Martin, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του μεγάλωσαν σε μεγάλο βαθμό τον εγγονό τους, Alexander. Η φωτογραφία είναι από τον γάμο του ζεύγους με τους γονείς του γαμπρού.

Το 1978, η Hussey ήταν μια 26 ετών πανέμορφη, διαζευγμένη μητέρα με δυο τεράστιες επαγγελματικές επιτυχίες στο βιογραφικό της (είχε μεσολαβήσει και ο "Ιησούς"), που όμως έτρεμε τον κόσμο και φοβόταν να βγει έξω από το σπίτι της. Ο κόσμος τη λάτρευε και της το έδειχνε με τέτοιο τρόπο που της φαινόταν βίαιος. Την άρπαζαν όπου τη συναντούσαν και οι εκδηλώσεις αγάπης ήταν τόσο έντονες που πολύ σύντομα ήταν σίγουρη: έπασχε από αγοραφοβία.

Η ψυχή της γαλήνεψε λίγο όταν γνώρισε τον ιάπωνα pop star Akira Fuse, ο οποίος την ξετρέλανε. Τον ερωτεύτηκε σφόδρα και παντρεύτηκαν το 1980. Ο γάμος τους κράτησε 9 χρόνια και απέκτησαν μαζί έναν γιο, τον 38 ετών σήμερα, Maximillian. Στις εικόνες κάτω η Olivia με τον Akira και τον γιο τους. Επίσης μια διαφήμιση για κάμερα που έκαναν για την ιαπωνική τηλεόραση όσο ήταν παντρεμένοι.

Λίγο μετά το διαζύγιό της από τον Fuse η Hussey γνώρισε και ερωτεύτηκε τον τρίτο της σύζυγο, μουσικό David Glen Eisley. "Είναι ο βράχος μου", θα πει γι' αυτόν η Olivia τονίζοντας πόσο ξαφνικό της ήρθε όλο αυτό. "Δε φανταζόμουν ποτέ ότι θα ξαναγαπήσω στη ζωή μου. Είχα αγαπήσει τόσο δυνατά μέχρι τότε", συμπλήρωσε.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1991 και έχουν μαζί μια κόρη, την πανέμορη India, η οποία ακολουθεί στα επαγγελματικά βήματα της μητέρα της, όμως για κάποια χρόνια είχε βάλει την καριέρα της σε παύση καθώς θέλησε να στηρίξει τη μητέρα της. H Hussey διαγνώστηκε για δεύτερη φορά με καρκίνο του μαστού το 2016 -η πρώτη ήταν το 2008. Βγήκε νικήτρια και τις δυο φορές!

Δύο σπάνιες φωτογραφίες της Hussey και με τρία της παιδιά. Μία μόνη και μία πιο πρόσφατη μαζί με τον νυν σύζυγό της

Τελευταία τροποποίηση στις 17.04.2024 - 13:04