Τόμας Φριτς: Πέθανε ο συμπρωταγωνιστής της Έλενας Ναθαναήλ στην ταινία "Επιχείρηση Απόλλων"

21.04.2021
Τόμας Φριτς: Πέθανε ο συμπρωταγωνιστής της Έλενας Ναθαναήλ στην ταινία "Επιχείρηση Απόλλων"
Ο ξανθός γαλανομάτης γαλαζοαίματος Γιαν που ερωτεύτηκε τη μελαχρινή πανέμορφη ξεναγό δεν μένει πια εδώ.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, ο Τόμας Φριτς πέθανε γαλήνια στον ύπνο του και τα αίτια του θανάτου του, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Ήταν 77 ετών.

Στην Ελλάδα έγινε διάσημος μέσα από τη συμμετοχή του στην ταινία των Δαμασκηνού-Μιχαηλίδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη, "Επιχείρηση Απόλλων" (1968), όπου συμπρωταγωνίστησε με την Έλενα Ναθαναήλ, από όπου και το εμβληματικό τραγούδι "Summer Dream".

Οι δυο τους είχαν αναπτύξει μια πολύ στενή σχέση και όταν το 2008 είχε πληροφορηθεί τον θάνατό της είχε μιλήσει συντετριμένος στο περιοδικό Λοιπόν.

«Έχω λυπηθεί πάρα πολύ με την απώλειά της. Για μένα η Έλενα σήμαινε πολλά και ας είχα να τη δω πολλά χρόνια!. Από την πρώτη στιγμή που τη συνάντησα εντυπωσιάστηκα από τα μακριά βελούδινα μαύρα μαλλιά της, το μαύρο σαν κάρβουνο βλέμμα της. Για μας τους Γερμανούς το πρότυπο της μελαχρινής καλλονής είναι το ιδανικό, γιατί είναι σπάνιο.Προερχόταν από εξαιρετική οικογένεια και είχε ευγενή ανατροφή. Όμως, πέρα από την άψογη συμπεριφορά και τον επαγγελματισμό της, ήταν πολύ ζεστή και φιλική μαζί μου. Μου μάθαινε ελληνικά, μου έδειχνε πράγματα που όφειλα να ξέρω και με καθοδηγούσε. Ήταν ο άνθρωπος που με πήρε από το χέρι και με έκανε να αγαπήσω την Ελλάδα», είχε πει μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που είχε δώσει τότε στην Κατιάνα Μαντζαρίδου.

Σε αυτή τη συνέντευξη είχε επίσης αποκαλύψει πόσο αγαπά τη χώρα μας. «Πρωτοήρθα το 1968 και πήγα στο Ναύπλιο, στην Επίδαυρο και στην Κέρκυρα για τα γυρίσματα. Κάναμε όμως και μια σκηνή στη Μύκονο, στους ανεμόμυλους στην Αλευκάντρα, και εκεί ερωτεύτηκα το νησί. Επέστρεψα τα επόμενα δύο καλοκαίρια και στη συνέχεια αγόρασα ένα σπιτάκι και έρχομαι κάθε χρόνο»

Ο γερμανός ηθοποιός είχε παίξει σε δεκάδες ταινίες στη χώρα του όμως έκανε μεγάλη καριέρα στις μεταγλωτίσεις ξένων ταινιών, ειδικά αυτών της Disney.