Δανάη Μπάρκα: "Προέρχομαι κι εγώ από μια οικογένεια διαφορετική για κάποιους"

21.04.2021
Δανάη Μπάρκα: "Προέρχομαι κι εγώ από μια οικογένεια διαφορετική για κάποιους"
Όσα είπε η παρουσιάστρια στον αέρα του "Πάμε Δανάη"

Πριν από μερικές ημέρες, προβλήθηκε η συνέντευξη του Μιχάλη Οικονόμου στην εκπομπή "Πάμε Δανάη", όπου ο ίδιος μίλησε για την απόφαση του να υιοθετήσει μαζί με τον σύντροφό του, μια δήλωση που προκάλεσε σχόλια και έντονες αντιδράσεις.

Φαίη Σκορδά - Γιώργος Λιάγκας: Ο γιος τους έχει γενέθλια και μοιράστηκαν δυο σπάνιες φωτογραφίες του

Θέλοντας να υπερασπιστεί την απόφαση του ηθοποιού, η παρουσιάστρια της εκπομπής, Δανάη Μπάρκα, μίλησε για τη δική της άποψη αλλά και τη δική της εμπειρία μεγαλώνοντας, όπως εκείνη είπε, "σε μια διαφορετική οικογένεια".

"Νιώθω την ανάγκη να υποστηρίξω αυτή τη συνέντευξη και την απόφαση του Μιχάλη να ανοίξει την ψυχή του και να μας πει χωρίς καν να μπούμε σε λεπτομέρειες ως νέος μπαμπάς. Χρήζει σίγουρα αγάπης και πολύ μεγάλου θαυμασμού. Όλοι οι άνθρωποι πριν κρίνουμε και πριν κάνουμε τα υβριστικά σχόλια να μπαίνουμε στη θέση του άλλου, να σκεφτόμαστε ότι ειδικά όταν οι άνθρωποι έχουν παιδί οφείλουν να είναι δίπλα τους και να τα στηρίξουν και να τα αγαπάνε. Επειδή κι εγώ προέρχομαι από μια οικογένεια διαφορετική για κάποιους και μεγαλωμένη με τη μαμά μου και έναν φίλο της, οικογένεια είναι κάθε στέγη, κάθε σπίτι που μπορεί να σου προσφέρει ασφάλεια, αγάπη, σεβασμό και ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη. Αν υπάρχουν αυτά, όποιος και να είναι μέσα στο σπίτι, είτε είναι μια μαμά, είτε ένας μπαμπάς, ο καθένας με τη δική του οικογένεια οφείλει να παίρνει τον σεβασμό από τους γύρω του. Η αγάπη θα φέρει αγάπη ενώ το μίσος θα φέρει άσχημα πράγματα για όλους μας. Να είμαστε λίγο ανοιχτοί", είπε η ίδια.

Οι γονείς της Δανάης Μπάρκα χώρισαν όταν η ίδια ήταν σε παιδική ηλικία. "Οι γονείς μου χώρισαν και λατρεύονται και ήμουν ευτυχισμένη που τους έβλεπα μεμονωμένα χαρούμενους. Είναι ωραίο οι γονείς να περνούν ωραία μηνύματα. Το καλό των παιδιών είναι πάντα η ευτυχία των γονέων, αν είναι καλά οι γονείς θα είναι και τα παιδι", είχε δηλώσει η ίδια.

Η μητέρα της, Βίκυ Σταυροπούλου, είναι κολλητή φίλη και συγκάτοικος με τον επίσης ηθοποιό Χρήστο Χατζηπαναγιώτη. Η Δανάη Μπάρκα έμενε μαζί τους και ο Χατζηπαναγιώτης αποτελεί για την ίδια τον ανδρικό πατρικό πρότυπο. "Πολλές φορές τον αναφέρω σαν 'δεύτερο μπαμπά' μου. Στην ουσία είναι κάτι παραπάνω, γιατί εγώ τον επέλεξα να γίνει μπαμπάς μου. Την οικογένειά μας δεν την επιλέγουμε,συνήθως την ανεχόμαστε-εγώ γύρω στα επτά μου χρόνια συνάντησα αυτόν τον άνθρωπο και με ουρλιαχτά χαράς απαίτησα σχεδόν να μείνω μαζί του", είχε πει.