Kanye West: Έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ

05.07.2020
Kanye West: Έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ
Ποιοι είναι οι επώνυμοι υποστηρικτές του

Ο 43χρονος Αμερικανός ράπερ και μουσικός παραγωγός Kanye West ανακοίνωσε πως έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με μία ανάρτηση στο Twitter, λέγοντας: "Τώρα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την υπόσχεση της Αμερικής με το να εμπιστευθούμε τον Θεό, ενοποιώντας το όραμά μας και χτίζοντας το μέλλον μας. Θα κατέβω για πρόεδρος των ΗΠΑ".

Δες και αυτό: Κι όμως, υπάρχει κάποιος που βγάζει περισσότερα χρήματα μέσω Instagram από τις Kardashians

Μετά την ανακοίνωση, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Elon Musk δήλωσε "Έχεις την πλήρη υποστήριξή μου".

Ο μουσικοπαραγωγός και ράπερ έχει κερδίσει 21 βραβεία Grammy και προσωπική του περιουσία εκτιμάται στα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Έχει υπάρξει μουσικός παραγωγός καλλιτεχνών όπως ο Jay Z και η Alicia Keys. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, είναι ο μουσικός με την υψηλότερη αμοιβή για το 2020 και ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος celebrity γενικά, μετά την Kylie Jenner.

Αυτό το είδες; Brad Pitt: Εθεάθη να φεύγει από το σπίτι της Angelina Jolie

Ο ίδιος έχει επίσης εμπλακεί με τον κόσμο της μόδας, με συνεργασίες με εταιρείες όπως η Nike και η Louis Vuitton, ενώ το 2013 ξεκίνησε τη συνεργασία του με την Adidas με το brand ΥΕΕΖΥ, που αποτελεί παγκοσμίως ένα από τα πιο περιζήτητα street fashion labels.

Επικρίθηκε έντονα όταν υποστήριξε πως "η δουλεία ήταν επιλογή" αλλά και το 2018, όταν εξέφρασε δημοσίως την συμπάθεια του για τον Donald Trump. Το 2014 παντρεύτηκε την Kim Kardashian, με την οποία έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.