J.K. Rowling: Τα tweets της προκάλεσαν την οργή του "Harry Potter"

09.06.2020
J.K. Rowling: Τα tweets της προκάλεσαν την οργή του "Harry Potter"
"Πόλεμο" ξεκίνησαν τα προκλητικά λόγια της διάσημης συγγραφέα στα social media

Η πασίγνωστη συγγραφέας των βιβλίων "Χάρι Πότερ" έκανε ένα tweet με link δημοσιεύματος με τίτλο "Δημιουργία ενός πιο ισότιμου κόσμου μετά τον COVID-19 για άτομα με εμμηνόρροια", σχολιάζοντας: "Άτομα με εμμηνόρροια. Είμαι σίγουρη ότι υπήρχε μια λέξη για αυτούς τους ανθρώπους. Κάποιος να με βοηθήσει...Wumben; Wimpund; Woomud;".

Δες και αυτό: Διονύσης Σχοινάς: "Ήταν τα 12 πιο δύσκολα λεπτά της ζωής μου"

Μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η συγγραφέας προσπάθησε να υπερασπιστεί τη δημοσίευση της, γράφοντας: "Εάν το φύλο δεν είναι πραγματικό, δεν υπάρχει έλξη για το ίδιο φύλο. Εάν το φύλο δεν είναι πραγματικό, η πραγματικότητα των γυναικών παγκοσμίως διαγράφεται. Γνωρίζω και αγαπώ τους trans ανθρώπους, αλλά η διαγραφή της έννοιας του φύλου καταργεί την ικανότητα πολλών να συζητούν ουσιαστικά τη ζωή τους. Δεν είναι μίσος να λέμε την αλήθεια". Η ίδια πρόσθεσε πως "Η ιδέα ότι οι γυναίκες σαν εμένα, που κατανοούν τους trans ανθρώπους εδώ και δεκαετίες επειδή είναι ευάλωτοι με τον ίδιο τρόπο όπως οι γυναίκες στην ανδρική βία -"μισούν" τους trans γιατί πιστεύουν ότι το φύλο είναι πραγματικό και έχει ζωντανές συνέπειες - είναι ανοησία. Σέβομαι το δικαίωμα κάθε trans να ζει με οποιονδήποτε τρόπο που νιώθει αυθεντικός και άνετος. Θα έκανα πορεία μαζί σας εάν έκαναν διακρίσεις σε βάρος σας επειδή είστε trans. Η ζωή μου διαμορφώθηκε από το να είμαι γυναίκα. Δεν πιστεύω ότι είναι μίσος να το λέω".

Αυτό το είδες; Νέο δυνατό μήνυμα αγάπης από Κουτσόπουλο για τα σκυλάκια που εγκαταλείφθηκαν: "Μάσκα δεν έχω να γυρνώ"!

Ο Daniel Radcliffe, ο οποίος είχε ενσαρκώσει το χαρακτήρα του Χάρι Πότερ στη μεγάλη οθόνη, αποφάσισε να πάρει δημόσια θέση στην τοποθέτηση της Rowling, γράφοντας: "Παρότι η Rowling είναι αναμφίβολα υπεύθυνη για την πορεία που πήρε η ζωή μου, νιώθω υποχρεωμένος να πω κάτι. Οι trans γυναίκες είναι γυναίκες. Οποιαδήποτε αντίθετη δήλωση διαγράφει την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια τους και είναι ενάντια σε όλες τις συμβουλές που δίνουν οι επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι έχουν πολύ μεγαλύτερη ειδίκευση σε αυτό το θέμα από ότι εμείς», επισημαίνοντας παράλληλα τα στατιστικά στοιχεία του Trevor Project, σύμφωνα με τα οποία το 78% transgender και non-binary νέων έχουν αναφέρει ότι έχουν πέσει θύματα διακρίσεων λόγω της ταυτότητας φύλου.

"Είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να υποστηρίξουμε τα trans και non-binary άτομα, και όχι να ακυρώνουμε την ταυτότητά τους και να τους προκαλούμε κακό", συμπλήρωσε ο ίδιος.