Keith Flint: Νεκρός ο εμβληματικός frontman των Prοdigy

04.03.2019
Keith Flint: Νεκρός ο εμβληματικός frontman των Prοdigy
Ήταν 49 ετών.

Η είδηση κάνει αυτή τη στιγμή τον γύρο του κόσμου. Ο εκκεντρικός τραγουδιστής του διάσημου γκρουπ Prodigy βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στο Essex, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής, που κλήθηκε να ελέγξει "αν όλα είναι καλά με έναν άντρα τη Δευτέρα το πρωί στις 8.10" όλα δεν ήταν καλά και ο θάνατος του 49χρονου επιβεβαιώθηκε επί τόπου, χωρίς όμως να θεωρηθεί ύποπτος σε πρώτη φάση.

Λεπτομέρειες για τα αίτια του θανάτου του Flint θα υπάρξουν αφού πραγματοποιηθεί η νεκροψία και δωθεί το πόρισμα στη δημοσιότητα.

Οι Prodigy ξεκίνησαν από τη σκηνή underground rave στις αρχές του 1990 και στην πορεία έγιναν ένα από τα πιο γνωστά βρετανικά συγκροτήματα με τις πωλήσεις των δίσκων τους παγκοσμίως να ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια.

Το breakthrough single τους ήταν το "Firestarter" (1996) που τους έστειλε κατευθείαν στην κορυφή των charts, ενώ στην πορεία τους μετρούν 6 Νο1 άλμπουμ. Για την ιστορία, ο Flint ήταν αρχικά χορευτής του γκρουπ και στο Firestarter ήταν η πρώτη εμφάνιση στα φωνητικά, όπου προφανώς έκανε απίθανη εντύπωση και συνέχισε όπως συνέχισε.

Ο Flint δημιούργησε την εμβληματική φιγούρα του μέσα από τα απίστευτα ενεργητικά live του και τα χαρακτηριστικά μαλλιά, τατουάζ και piercings.

Με τη, δυσάρεστη, ομολογουμένως, αφορμή, ας θυμηθούμε το Firestarter των Prodigy.