Πέθανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης -Η ανακοίνωση της οικογένειας

29.05.2017
«Έφυγε» πλήρης ημερών ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κλείνοντας έναν πολύ σημαντικό κύκλο στην ιστορία της ελληνικής πολιτικής.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πέθανε τα ξημερώματα της 29ης Μαΐου με την είδηση να επιβεβαιώνεται από μια σύντομη ανακοίνωση που έδωσε στον Τύπο η οικογένειά του.

«Σήμερα στη 01:00 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε από τη ζωή, περιστοιχισμένος από τους ανθρώπους που αγαπούσε και τον αγαπούσαν».

Ο κρητικός πολιτικός υπηρξε παντρεμένος με τη Μαρίκα Μητσοτάκη [φωτογραφίες κάτω] από το 1953 μέχρι το 2012 που εκείνη έφυγε από τη ζωή και έχουν μαζί τέσσερα παιδιά, την Ντόρα, την Αλεξάνδρα, την Αικατερίνη και τον Κυριάκο.

Ένα ζήτημα που προκύπτει μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ωστόσο, είναι το αν τελεστεί όπως ήταν προγραμματισμένος για το επόμενο Σάββατο (10/6/2017) ο γάμος του εγγονού του, Κώστα Μπακογιάννη και της Σίας Κοσιώνη. Αναμένονται ανακοινώσεις.

Όπως μεταδόθηκε πριν από λίγο από την εκπομπή του ΑΝΤ1 του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», αύριο Τρίτη 30/5/2017 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στην ιδιαίτερη πατρίδα του πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ, στα Χανιά.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος σπεύδει να εκφράσει δημόσια τα συλλυπητήριά του. Μεταξύ αυτών, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποχαιρέτησε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με την εξής ανάρτηση στο Twitter

«Ένας σπουδαίος έφυγε. Η Ελλάς θα ήταν καλύτερη Χώρα εάν τον είχε ακούσει περισσότερο. Συλλυπητήρια @kmitsotakis @Dora_Bakoyannis καλό ταξίδι»