Πέθανε στα 89 ο εμβληματικός «Τζέιμς Μποντ», Ρότζερ Μουρ [photos]

23.05.2017
Όπως επιβεβαίωσε επίσημα πριν από λίγο η οικογένειά του, δια των τριών παιδιών του, ο θρυλικός βρετανός ηθοποιός που είχε τιμηθεί με τον τίτλο του Σερ, έφυγε από τη ζωή ύστερα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Ο σερ Ρότζερ Μουρ είχε ταυτιστεί τόσο με τον ρόλο του δημοφιλούς πράκτορα 007, όσο και με αυτόν του «'Αγιου» Σάιμον Τέμπλαρ στα πρώτα βήματα της καριέρας του [φωτό επάνω].

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ανακοινώθηκε η είδηση του θανάτου του. Η λεζάντα έγραφε:

«Με μεγάλο βάρος στις καρδιές μας, πρέπει να μοιραστούμε τη φρικτή είδηση ότι ο πατέρας μας, σερ Ρότζερ Μουρ, έφυγε από τη ζωή σήμερα. Είμαστε όλοι απαρηγόρητοι».

Στο κείμενο που ακολουθεί και φέρει την υπογραφή των τριών παιδιών του, Ντέμπορα, Τζέφρι και Κρίστιαν, διαβάζουμε μεταξύ άλλων ότι ο 89χρονος ηθοποιός, Πρέσβης της Unicef και συγγραφέας «έφυγε από τη ζωή σήμερα, στην Ελβετία, ύστερα από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο, περιτρυγιρισμένος από απέραντη αγάπη τις τελευταίες του μέρες. Η κηδεία του, σύμφωνα με δική του επιθυμία, θα τελεστεί ιδιωτικά στο Μονακό»

Ο Ρότζερ Μουρ ενσάρκωσε τον θρυλικό βρετανό μυστικό πράκτορα με τον ιδιαίτερο βρετανικό του τρόπο σε 7 συνολικά ταινίες {Live and Let Die (1973), The Man With The Golden Gun (1974), The Spy Who Loved Me (1977), MoonRaker (1979), For Your Eyes Only (1981), Octopussy (1983), A View To A Kill (1985) [φωτό κάτω]} ενώ οι παλιότεροι θα τον θυμούνται στον ρόλο του «Σάιμον Τέμπλαρ» στην τηλεοπτική σειρά «Ο Άγιος» (1962 - 1969)

Εκτός από τα τρία παιδιά του, ο Ρότζερ Μουρ αφήνει πίσω του την τέταρτη σύζυγό του, Κριστίνα, με την οποία παντρεύτηκε το 2002 [φωτό κάτω].