Πατέρας του Τανιμανίδη για Survivor: «Δεν είναι εκτός κριτικής κανένας Σάκης» [vds]

19.05.2017
Μπορεί το χθεσινό επεισόδιο του Survivor με τον αγώνα Ελλάδας- Τουρκίας να σάρωσε στους πίνακες τηλεθέασης, όμως, παράλληλα, έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων δεδομένου ότι σήμερα 19 Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων.

Ο Στέφανος Τανιμανίδης, πατέρας του παρουσιαστή του Survivor, είναι επίτιμος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και νυν γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού, μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή LaBiri Biri και από την κριτική του δε γλύτωσε ούτε ο γιος του, Σάκης.

«Με τον Σάκη έχω πολύ αραιή επικοινωνία. Ο Σάκης -ήταν στο νοσοκομείο όταν τον πήρα τηλέφωνο- δεν γνώριζε ότι τα επεισόδια θα παίξουν τώρα, τα γύρισε πριν από πέντε μέρες. Απ' ότι με είχαν πληροφορήσει, θα έπαιζαν την επόμενη εβδομάδα.»

Και συνέχισε:

«Διαφωνώ με το κανάλι που παρουσίασε 19 Μαΐου αυτή την εκπομπή, ας το έκανε την άλλη εβδομάδα χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό. Ο Σάκης δεν έχει καμία σχέση με το θέμα και δεν το γνωρίζει».

Όσον αφορά την ελληνοτουρκική φιλία ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Οι φιλίες των λαών δεν συγκροτούνται πάνω στον καρσιλαμά, το ιμάμ μπαϊλντί, το ποδόσφαιρο και το Survivor. Συγκροτούνται μόνο με την αναγνώριση από πλευράς των θυτών, τα όσα έκαναν εις βάρος των θυμάτων τους. Επομένως εφόσον η Τουρκία αναγνωρίσει τα όσα έχει κάνει εις βάρος μας, εκδημοκρατιστεί, σταματήσει να κάνει τις ίδιες γενοκτονίες στο εσωτερικό της, τότε μόνο μπορεί να συγκροτηθεί ελληνοτουρκική φιλία. Η σχέση των παιδιών που βρίσκονται στον Άγιο Δομίνικο νομίζω ότι είναι απλό παιχνίδι και δεν έχουν καμία ευθύνη όταν δεν γνωρίζουν τι γίνεται».

Και ο πατέρας του παρουσιαστή κατέληξε:

«Ο Σάκης είναι δημόσιο πρόσωπο και θα πρέπει να δέχεται την κριτική εάν έχει κάνει κάποιο λάθος. Δεν είναι εκτός κριτικής κανένας Θανάσης! Θεωρώ ότι είναι λάθος που σήμερα, παραγωγός και κανάλι, παίζουν την εκπομπή. Τον Σάκη τον ενημέρωσα εγώ χθες ότι θα παίξει η εκπομπή. Δεν το γνώριζε γιατί ήταν στο νοσοκομείο».