Γιώργος Καβακάκης: "Στοχεύω ψηλά"

01.09.2008
Από μικρός λάτρευε τον αθλητισμό. Ξεκίνησε με το ποδόσφαιρο και στη συνέχεια επικεντρώθηκε στο μπάσκετ. Μάλιστα, είναι ο έκτος Έλληνας που έχει κερδίσει υποτροφία για το αμερικανικό κολέγιο MCA

Από μικρός λάτρευε τον αθλητισμό. Ξεκίνησε με το ποδόσφαιρο και στη συνέχεια επικεντρώθηκε στο μπάσκετ. Μάλιστα, είναι ο έκτος Έλληνας που έχει κερδίσει υποτροφία για το αμερικανικό κολέγιο MCA. Κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει τον αθλητισμό και να μεταπηδήσει στο μόντελινγκ, όπου εδώ και καιρό κάνει τα πρώτα του βήματα. Ο Γιώργος Καβακάκης είναι μόλις 24 χρόνων. Νεαρός, αλλά συνειδητοποιημένος. Ξέρει τι θέλει από τη ζωή του, βάζει στόχους και έχει όλα τα φόντα για να τους κατακτήσει. Καλή επιτυχία!

Γιώργο, πώς μπήκε ο αθλητισμός στη ζωή σου;

«Ασχολούμαι με τον αθλητισμό από μικρός και πιο συγκεκριμένα παίζω μπάσκετ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Άρχισα με το ποδόσφαιρο και αργότερα ασχολήθηκα με το μπάσκετ. Με εξετάσεις πέρασα στο Αθλητικό Γυμνάσιο. Πριν από λίγο καιρό όμως σταμάτησα για οικονομικούς λόγους, αλλά και λόγω καταστάσεων που δεν περιμένει να αντιμετωπίσει ένας αθλητής. Έκανα χρόνια πρωταθλητισμό, βρέθηκα Εθνική Ελλάδος, στην Α1 κατηγορία, είχα πάρει και υποτροφία για το αμερικανικό κολέγιο MCA. Είμαι ο έκτος Έλληνας με αυτήν τη διάκριση».

Και με όλα αυτά τα θετικά εγκαταλείπεις τον αθλητισμό. Γιατί;

«Λόγω κάποιων παραγόντων που θέλουν να κάνουν κουμάντο και δεν σου επιτρέπουν να αναδείξεις το ταλέντο σου, αλλά και δεν σε σέβονται κιόλας, κάτι που για μένα μετράει πιο πολύ».

Εκμεταλλεύτηκες την υποτροφία;

«Όχι, αλλά σπούδασα στην Αθήνα Φυσικοθεραπεία».

Τώρα κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο μόντελινγκ;

«Ναι, είμαι σε ένα καλό πρακτορείο, έχω κάνει κάποιες δουλειές αρκετά ικανοποιητικές, θα έλεγα, για τα πρώτα μου βήματα».

Τι κάνει έναν πρώην αθλητή να ασχοληθεί με το μόντελινγκ; Γιατί διάλεξες το συγκεκριμένο χώρο;

«Θέλω να κάνω κάποιες γνωριμίες που θα με βοηθήσουν να υλοποιήσω μελλοντικά κάποια επιχειρηματικά σχέδια που έχω στο μυαλό μου».

Ήταν εύκολη η είσοδός σου στο χώρο;

«Η αλήθεια είναι ότι από παλιά δεχόμουν προτάσεις για μόντελινγκ, αλλά λόγω των αθλητικών μου υποχρεώσεων ήταν αδύνατον να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο τομέα. Και τώρα ήρθε η ευκαιρία, το σωστό timing. Με βοήθησε, βέβαια, και ο καλός μου φίλος Κώστας Γκρέκας, που με προέτρεψε να ασχοληθώ με το μόντελινγκ και μάλιστα μου έδωσε πολύτιμες συμβουλές».

Με όλα αυτά που ακούγονται για το μόντελινγκ, δίστασες κάποια στιγμή να κάνεις το βήμα;

«Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος έχει την προσωπικότητά του και ξέρει μέχρι πού μπορεί να φτάσει και τι θέλει να δώσει. Εγώ στοχεύω ψηλά».

Ο αθλητισμός έχει τελειώσει τελείως για σένα;

«Μπορεί να ασχολούμαι τώρα με το μόντελιγκ και να θέλω να δώσω σ' αυτό το 100% του εαυτού μου, αλλά ο αθλητισμός δεν έχει τελειώσει από τη ζωή μου. Συνεχίζω και αθλούμαι, άλλωστε έτσι μπορώ να διατηρώ το σώμα μου σε καλή κατάσταση. Όμως σε επίπεδο πρωταθλητισμού, δυστυχώς έχω σταματήσει».

Ως λάτρης του αθλητισμού, πώς σου φαίνεται όλη αυτή η ιστορία με το ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

«Είμαι κατά. Βέβαια, σε μια τέτοια ιστορία μπλέκονται πολλοί παράγοντες. Πιστεύω ότι είναι καλύτερα να μην καταφεύγει ένας αθλητής σε τέτοιες λύσεις κυρίως για την υγεία του, αλλά και για να μπορεί να έχει ένα μακροπρόθεσμο καλό αποτέλεσμα».

Η τηλεόραση συμπεριλαμβάνεται στα σχέδιά σου;

«Φέτος έκανα ένα μικρό πέρασμα από τη σειρά του Mega Singles ΙΙΙ. Με ενδιαφέρει η τηλεόραση, αλλά δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου. Ίσως στο μέλλον να ασχοληθώ περισσότερο».

Έχεις παρέες από το χώρο το μόντελινγκ;

«Ναι, έχω φίλους και φίλες. Με τον Κώστα Γκρέκα, όπως σου είπα ήδη, είμαστε φιλαράκια καιρό τώρα. Φίλες μου είναι η Χριστίνα Αλούπη, η Νεσχάν Μουλαζίιν, η Βασιλική Τσεκούρα κ.ά.».

Έχεις στόχους;

«Θα ήθελα κάποια στιγμή να ασχοληθώ με αυτό που έχω σπουδάσει, τη φυσικοθεραπεία, αν και είναι κάτι που το έχω παραμελήσει. Από κει και πέρα έχω στο μυαλό μου κάποιες επαγγελματικές κινήσεις, τις οποίες ελπίζω να πραγματοποιήσω μέσω των γνωριμιών που θα κάνω στο μόντελινγκ».

Σε ενδιαφέρει να πας στο εξωτερικό;

«Πολύ. Ήδη κάνω μία προσπάθεια. Ήμουν στην Ιταλία και έκλεισα μια πολύ καλή δουλειά, αλλά δεν μου επιτρέπουν να πω περισσότερα γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον προς το παρόν».

Ποια είναι η πιο πρόσφατη δουλειά σου;

«Μια φωτογράφηση που έκανα στη Μύκονο, την οποία επιμελήθηκε ο Γιώργος Μεστούσης, ένας από τους καλύτερους φωτογράφους στην Ελλάδα».

ΑΣΤΕΡΗΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ