Η απάντηση της Δήμητρας Γαλάνη για το "κλεμμένο" τραγούδι του La La Land

23.02.2017
Θα κινηθεί νομικά η Δήμητρα Γαλάνη ή όχι; Τι πρόκειται να κάνει και τι απαντά για τις ομοιότητες του τραγουδιού της "Αν" με αυτό που ακούγεται στην ταινία "La La Land";

Πριν λίγες ημέρες γράφαμε για την αποκάλυψη του Διογένη Δσκάλου μέσα από την εκπομπή του «Ράδιο Θεσσαλονίκη» πώς ένα από τα τραγούδια που ακούγεται στην ταινία La La Land μοιάζει εξαιρετικά με το «Αν» της Δήμητρας Γαλάνη που ακούγεται στην ομώνυμη ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Πολλοί ήταν μάλιστα αυτοί που σκέφτηκαν πως ο συνθέτης της μουσικής της ταινίας Justin Hurwitz μπορεί να έχει ακούσει το «Αν» αφού η ταινία του Παπακαλιάτη προβλήθηκε για αρκετό καιρό στις ΗΠΑ.

Τι δηλώνει όμως η Δήμητρα Γαλάνη σχετικά;

Όπως λέει η ίδια τις τελευταίες ημέρες της έχει τηλεφωνήσει η μισή Ελλάδα παροτρύνοντάς την να κάνει κάτι αλλά αυτή πραγματικά γελάει.

«Παιδιά, μη τρελαθούμε, λίγες νότες μόνο μοιάζουν. Οι περισσότεροι μουσικοί όταν αυτοσχεδιάζουν μπορεί να έχουν ακούσει κάποτε, να τους έχει μείνει σαν ανάμνηση κάποια μελωδία. Να επηρεάζονται από αυτήν. Και σε μένα έχει συμβεί. Άλλωστε υπάρχει και ο νόμιμος τρόπος εξακρίβωσης της ομοιότητας. Αν κάποιος συγκεκριμένος αριθμός από νότες συμπίπτει με τις νότες ενός άλλου κομματιού. Αλλά και πάλι δεν είναι θέμα δικό μου, είναι θέμα της εταιρείας διαχείρισης δικαιωμάτων.

Εγώ δεν πρόκειται να κάνω τίποτα. Ή μάλλον αυτό που θέλω να κάνω είναι να δω την ταινία – δεν την έχω δει ακόμα!»

Αν δεν έχεις ακούσει τα τραγούδια, άκουσέ τα σε σύγκριση παρακάτω