Ποια είναι τα νεότερα δεδομένα για το θάνατο του Τζορτζ Μάικλ. Η διαθήκη και ο ρόλος του συντρόφου του

23.02.2017
Η οικογένεια και οι φίλοι του πρόσφατα χαμένου σταρ ακόμα περιμένουν την αστυνομία να τους επιτρέψει να κάνουν την κηδεία, ενώ πολλά προβλήματα προκύπτουν τόσο με το ποιος θα κληρονομήσει την τεράστια περιουσία του, όσο και για τις ευθύνες του τελευταίου συντρόφου του.

Ο Τζορτζ Μάικλ, ο τραγουδιστής της μεγάλης επιτυχίας «Last Christmas» που με μια τραγική επιλογή της μοίρας πέθανε στο σπίτι του ανήμερα τα Χριστούγεννα του 2016, δεν έχει θαφτεί ακόμα, προς μεγάλη απογοήτευση της οικογένειάς του.

Η αστυνομία του Thames Valley περιμένει ακόμα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να βρουν τις αιτίες θανάτου του, αν και πρόσφατα δήλωσαν ότι το πιθανότερο είναι να επιτρέψουν να γίνει η κηδεία μέσα στο Μάρτιο. Σε νεότερο ανακοινωθέν τους, οι αστυνομικοί δήλωσαν πώς «Η αιτία του θανάτου του είναι μη πειστική και θα πρέπει να γίνουν και άλλες εξετάσεις. Ωστόσο ο θάνατος του κ. Τζορτζ Μάικλ ερευνάται ως ανεξήγητος και όχι ως ύποπτος».

Προβλήματα όμως εγείρονται και όσον αφορά την τεράστια περιουσία του διάσημου τραγουδιστή καθότι δεν είχε παντρευτεί και δεν είχε παιδιά. Πριν τον θάνατό του σε ηλικία μόλις 53 ετών η περιουσία του εκτιμάται ότι άγγιζε τις 105 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή περίπου 126 εκατομμύρια ευρώ! Από την τελευταία του τουρνέ μόνο εκτιμάται ότι έβγαλε πάνω από €58 εκατομ. Δεν είναι γνωστό ακόμα αν έχει αφήσει διαθήκη. Το πιθανότερο είναι το μεγαλύτερο μέρος να κληρονομήσει η αδερφή του Μέλανι με την οποία είχε μια πολύ στενή σχέση, η αδερφή του Γιόντα ένα μικρότερο, καθώς και τα βαφτιστήρια του. Ωστόσο ο παιδικός του φίλος και ξάδερφός του Άνδρος Γεωργίου δήλωσε πώς κανείς δεν έχει ιδέα και ότι όλα όσα ακούγονται είναι δημιουργήματα των ταμπλόιντ.

Όσον αφορά την κηδεία του ο Γεωργίου δήλωσε πώς η «Η οικογένεια δεν θέλει να παρευρεθεί ο Fadi Fawaz», δηλαδή ο φημολογούμενος τελευταίος σύντροφος του Τζορτζ Μάικ. «Δεν θα τον καλέσει στην κηδεία. Δεν είναι ευπρόσδεκτος, η οικογένεια τον μισεί. Ο Θεός να τον βοηθήσει εάν εμφανιστεί. Ο Fadi δεν ήταν στα αλήθεια σύντροφός του. Κανείς δεν του έχει μιλήσει και απ' ότι φαίνεται συνεχίζει τη ζωή του. Αυτός ο τύπος μου ανακατεύει το στομάχι». Οι φίλοι του Μάικλ θεωρούν ότι «Ο Fadi ήταν “βδέλλα” από την αρχή. Ο Τζορτζ το είχε καταλάβει ωστόσο ηθελημένα το ξέχναγε γιατί χαιρόταν με την παρέα του και εξαρτιόταν από αυτόν για πολλά πράγματα. Πάντως είχαν αποξενωθεί 18 μήνες πριν». Επίσης πιστεύουν ότι αυτός ήταν που του προμήθευε τα ναρκωτικά.

Η οικογένεια μπορεί να μην γνωρίζει ακόμα πότε θα γίνει η κηδεία, ωστόσο πηγές αναφέρουν ότι επιθυμεί δύο κηδείες, μια σεμνή, μικρή και μόνο για τους συγγενείς, και μία δημόσια όπου ενδέχεται να τραγουδήσει ο Έλτον Τζον.