Μυρτώ Αλικάκη: Με τον Πέτρο χωρίσαμε γιατί κανείς μας δεν ήταν καλα

12.02.2017
Για τη μοναξιά που δεν αντέχει, τους δύο γιους της και τη σχέση με τον πατέρα τους, Πέτρο Λαγούτη μίλησε η Μυρτώ Αλικάκη σε συνέντευξή της στο περιοδικό People. Ήταν μόλις 21 ετών όταν έγινε αναγνωρίσιμη μέσα σε λίγες μέρες, χάρη στο ρόλο της στην Αναστασία.

Έκανε νωρίς –σχετικά– ένα γάμο. Στα 30 της είχε το πρώτο της παιδί. Σε ερώτηση αν κάνοντας ένα φλας μπακ θα έκανε τα ίδια απαντά: «Όλα θα τα έκανα όπως τα έκανα Μια μικρή αλλαγή μόνο, ίσως να είχα φύγει στο εξωτερικό για σπουδές. Αλλά βγήκα γρήγορα στη δουλειά και παντρεύτηκα σχετικά μικρή για τα δεδομένα της εποχής και του επαγγέλματός μου. Όμως η οικογένεια δεν με πήγε πίσω. Σίγουρα έχασα δουλειές, αλλά δεν το αναλογίστηκα ποτέ. Το να έχεις την εμπειρία της μητρότητας είναι ανεκτίμητο πράγμα και δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Από μικρή ήθελα να κάνω οικογένεια».

Για τον Πέτρο Λαγούτη

Η Μυρτώ Αλικάκη και ο Πέτρος Λαγούτης έζησαν μαζί 11 χρόνια, όμως τα τελευταία έξι δεν είναι μαζί – αν και δεν έχουν πάρει επίσημα διαζύγιο.

«Πράγματι, δεν έχουμε πάρει διαζύγιο, γιατί όλα αυτά έχουν για μένα ένα συμβολικό χαρακτήρα και δεν έχω πολύ σχέση με τους τύπους. Εμείς το αμελήσαμε. Τι να το κάνω άλλωστε, αφού όλα είναι τακτοποιημένα; Αν κάποιος από τους δυο θέλει να ξαναπαντρευτεί, το διαζύγιο μπορεί να βγει σε γρήγορο χρονικό διάστημα».

«Η καθημερινότητα είναι ένα ζήτημα. Αλλά απλά και πρακτικά αν το δεις, είναι πολύ δύσκολο δυο άνθρωποι να είναι μαζί κάθε μέρα για όλη τους τη ζωή με ισορροπημένο τρόπο. Έχεις ανάγκες που δεν μπορεί να σου τις καλύψει ο άλλος και δεν μιλάω για το ερωτικό κομμάτι, αλλά για άλλα πράγματα, όπως, για παράδειγμα, ότι ο ένας μπορεί να εξελίσσεται και ο άλλος να μένει πίσω. Πρέπει να τα έχεις πολύ καλά με τον εαυτό σου για να είσαι με κάποιον καλά επί χρόνια, είναι μια πολύ δύσκολη εξίσωση. Υπάρχουν πολλοί που το καταφέρνουν να χωρίσουν και να είναι καλύτερα από ό,τι ήταν πριν. Εμείς χωρίσαμε γιατί κανείς μας δεν ήταν καλά», συμπληρώνει.

«Από την ώρα που γλιτώσαμε από αυτό σταδιακά βρήκαμε έναν άλλο τρόπο να είμαστε μαζί γονείς και σύντροφοι με έναν τρόπο. Δηλαδή, θα συμβεί κάτι του Πέτρου και εγώ δεν θα τρέξω; Ή το αντίστροφο; Είμαστε μια οικογένεια. Το ότι δεν ζούμε στο ίδιο σπίτι δεν σημαίνει κάτι. Ξέρω πολύ λίγα ζευγάρια που ζουν στο ίδιο σπίτι και είναι ευτυχισμένα και τους βγάζω το καπέλο», προσθέτει η ηθοποιός.