Παπαχαραλάμπους: Δε με αφορά τι θα πουν οι άλλοι για μένα

29.12.2014
Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους θεωρείται μία από τις ωραιότερες ηθοποιούς αλλά δε δίνει συχνά συνεντεύξεις ούτε κάνει πολλές δημόσιες εμφανίσεις και παρ' όλη τη μεγάλη δημοσιότητα, έχει σε προτεραιότητα την οικογένεια της.

Πρόσφατα μίλησε ανάμεσα σε άλλα στο Thema People για την απουσία της από τη δουλειά για να μεγαλώσει τα παιδιά της, τον σύζυγό της Φάνη Μουρατίδη αλλά και για το πόσο σημασία δίνει στα όσα λένε για εκείνη.

«Νομίζω ότι η ζωή είναι κύκλοι. Οταν είσαι μικρή, για παράδειγμα, κάνεις πολλούς φίλους, μετά σε μια πιο ώριμη φάση κρατάς τους ανθρώπους που στα δύσκολα θα είναι εκεί, γιατί αυτό είναι οι φίλοι. Πλέον, τη δύναμή μου και την ενέργειά μου τις ξοδεύω για τους ανθρώπους που είναι κοντά μου. Μεγαλώνοντας, έπαψε να με αφορά τι πιστεύει ο άλλος για μένα. Εμαθα πως ό,τι είναι να πουν για σένα θα το πουν. Ο αρνητικός άνθρωπος θα βρει να πει κάτι κακό για σένα. Δεν πα’ να του γλείφεις τα παπούτσια. Πλέον και θα πω τη γνώμη μου και θα δεν θα κρύψω τον εκνευρισμό μου. Είμαστε άνθρωποι, δεν γίνεται να είμαστε τέλειοι, ούτε όλη την ώρα μες στο χαμόγελο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια σχολίασε το ρόλο τις κοινωνικές συμβάσεις οι οποίες την καταπιέζουν λέγοντας πως η κοινωνία είναι έτσι δομημένη με αφετηρία το σχολείο που είναι φτιαγμένο για να ομαδοποιούν τους ανθρώπους και υπάρχουν μόνο για να γινόμαστε μικροί και πρόβατα.

Επίσης όσον αφορά τον σύζυγο και πατέρα τον παιδιών της με τον οποίο γνωρίστηκαν στη σειρά «Μπαμπά μην τρέχεις», πιστεύει πως αν είχαν γνωριστεί σε κάποια άλλη συγκυρία ίσως να μην ήταν έτσι η σχέση τους και για να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά πρέπει να είναι κι οι ίδιοι.

«Για να μεγαλώσουν ευτυχισμένα παιδιά, πρέπει να βλέπουν ευτυχισμένους γονείς Αν αγαπάς τα παιδιά σου, πρέπει να σε απασχολεί και ο εαυτός σου. Γιατί αλλιώς είναι σαν να κάνεις μια θυσία για την οποία μετά θα ζητήσεις πληρωμή. Είναι αυτό που λένε μετά μερικοί γονείς “Εγώ θυσιάστηκα για σένα’’. Το θεωρώ τεράστια χαζομάρα και χυδαίο. Σου ζήτησε κανείς να θυσιαστείς; Υπάρχει παιδί που λέει στη μάνα του “Θυσιάσου για μένα”; Κανένα!». δήλωσε η γνωστή ηθοποιός.