Τη Δευτέρα στην Αθήνα η Αμάλ. Δες την ανακοίνωση

10.10.2014
Επίσημο και επιβεβαιωμένο. Η κυρία Κλούνεϊ έρχεται στην ελληνική πρωτεύουσα για το θέμα των Μαρμάρων.

Η είδηση ότι η Αμάλ Αλαμουντίν (Amal Alamuddin) έρχεται στην Αθήνα έχει ακουστεί εδώ και πολύ καιρό, όμως χθες το απόγευμα επιβεβαιώθηκε και επίσημα καθώς η νομική φίρμα Doughty Street Chambers με την οποία συνεργάζεται η κυρία Κλούνεϊ -όπως την προσφωνούν χαρακτηριστικά- εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση.

Με τίτλο: "Δελτίο Τύπου - Τα Γλυπτά του Παρθενώνα" το γραφείο ενημερώνει για τα εξής: "Οι δικηγόροι της εταιρίας Doughty Street, Τζόφρι Ρόμπερτσον (Geoffrey Robertson, QC) και Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ (Amal Alamuddin Clooney) θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Αθήνα στις 13 με 16 Οκτωβρίου 2014, μετά από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τα γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία βρίσκονται σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο.

Το 2006 ο κύριος Ρόμπερτσον ηγήθηκε την νομικής πρωτοβουλίας που ήταν απαραίτητη ώστε να επιστραφούν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας σοροί Αβορίγινων της Τασμανίας.

Ο κ. Ρόμπερτσον και η κ. Κλούνεϊ κλήθηκαν πρώτη φορά από την Ελληνική Κυβέρνηση να παράσχουν τις νομικές συμβουλές τους για αυτό το θέμα το 2011. Κατά τη διάρκεια της πραμονής της στην Ελλάδα θα παραστούν σε μια σειρά συναντήσεων με κυβερνητικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, και του Υπουργού Πολιτισμού, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα".