Έτσι χτίζει σούπερ σώμα η σέξι Βεργκάρα

10.10.2014
Όταν μια σαραντάρα διαθέτει σώμα εικοσάχρονης, καταλαβαίνεις καλά πως πρέπει να κλέψεις τα μυστικά της. Ευτυχώς για εμάς, η Σοφία Βεργκάρα είναι λαλίστατη και μας αποκαλύπτει πως το χτίζει το κορμί.

Αν νομίζεις πως τα γονίδια και μόνον αυτά βοηθούν την 42χρονη Βεργκάρα να δατηρεί τέτοιο σώμα, κάνεις λάθος.

Η Κολομβιανή καλλονή που ποζάρει για το τεύχος Νοεμβρίου του αμερικάνικου περιοδικού Shape, διαθέτει αναλογίες που κόβουν ανάσες χάρη στη σκληρή προπόνηση που κάνει.

Πάντως, η άσκηση δεν ήταν κομμάτι της ζωής της Βεργκάρα, μέχρι να σβήσει τα 40 της κεράκια στην τούρτα:


''Ποτέ δεν μου άρεσε η γμναστική. Ήμουν χαρούμενη με τις αναλογίες και τις καμπύλες μου. Σίγουρα κάποιες φορές παραπονιόμουν για τους γλουτούς μου αλλά ένιωθα άνετα. Όταν έκλεισα τα 40, άρχισα να νιώθω το σώμα μου να αλλάζει, να χαλαρώνει παντού. Διάβασα αρκετά για το πώς ο μεταβολισμός αλλάζει όσο μεγαλώνουμε. Ήξερα ότι ήρθε η ώρα να κάνω κάτι δραστικό''.

Στον αγώνα της για σφιχτό κορμί, η Σοφία έχει στο πλευρό της την συμπρωταγωνίστριά της στην σειρά Modern Family, την Julie Bowen, η οποία παρότι μητέρα τριών παιδιών, την παρακινεί να τρέχουν μαζί πριν τη δουλειά.

Και πώς ασκείται η Βεργκάρα όταν δεν βρίσκει κάποια δικαιολογία για να το αποφύγει;

Το βασικό σύστημα προπόνησης της ηθοποιού είναι το Megaformer, πρόγραμμα με αντιστάσεις που βασίζεται στο πιλάτες αλλά είναι πολύ πιο αναβαθμισμένο. Η Βεργκάρα το προτίμησε εξαιτίας και του προβλήματος που έχει στα γόνατα, επειδή από μικρή δεν μπορούσε να τρέξει ή να κάνει βαθιά καθίσματα με την δυναμική που το κάνει ο υπόλοιπος κόσμος.

Με το μηχάνημα αυτό μπορεί να αλλάζει το σώμα της χωρίς περαιτέρω τραυματισμούς.

Η εντυπωσιακή Κολομβιανή λατρεύει και τα βάρη. Στην αρχή ξεκίνησε με μονόκιλα και τώρα σηκώνει και 4-5 κιλά. Η Βεργκάρα τονίζει πως αν είχε ξεκινήσει την προπόνηση πιο νέρα κι αν έπαιρνε το θέμα της άσκησης πιο σοβαρά εξ΄αρχής, τώρα θα χρειαζόταν τη μισή προπόνηση.

Η Σοφία φορντίζει να ασκεί και το εντυπωσιακό μπούστο της, το οποίο ξέρει πόσο δύσκολο είναι να ντύσει σωστά για να μην δείχνει φτηνή.

Και μπορεί με την άσκηση να μην τα πήγαινε πάντα καλά, οι σωστές διατροφικές συνήθειες έχουν μπει στη ζωή της Σοφία από το 2005 οπότε και μετακόμισε στο Λος Άντζελες.

''Δεν μπορείς πάντα να παραγγέλνεις και να τρως πιάτα με πολλά λιπαρά όπως είναι τα ζυμαρικά. Μια μέρα πρέπει να φας και λίγο σούσι ή να βγεις με τις κολλητές και να απολαύσεις μια μικρή σαλάτα. Πρόσφατα ξεκίνησα να πίνω και χυμούς λαχανικών με έμπνευση εκείνους που φτιάχνει ο δρ Οζ''.

Η Βεργκάρα τονίζει πως δεν θέλει πολύ μυαλό για να ακολουθήσεις μια υγιεινή διατροφή, να τρως λαχανικά και να αποφεύγεις τις επεξεργασμένες τροφές.

Πάντως, τις φορές που θέλει να φάει κάτι γλυκό, η Σοφία ασκείται περισσότερο την επόμενη ημέρα με την λογική πως αν δεν κοπιάσεις, κέικ δεν θα φας.

Κι αν νομίζεις πως τα γλυκά τα ξεπερνάει τόσο εύκολα, η Βεργκάρα αποκαλύπτει πως έχει σκεφτεί μέχρι και τον υπνωτισμό για να ξεπεράσει την εμμονή της!

Η Βεργκάρα προπονείται στο στούντιο της Jen Yates -δες το βίντεο -πάρε μια γεύση.

Kατερίνα Πατούλια