Δ. Μακρής: "Θέλω να κάνω οικογένεια"

07.06.2010
Έχει το θάρρος της γνώμης του. Είναι ειλικρινής. Είναι εμπορικός και δεν πετάει στα σύννεφα. Το τραγούδι «Όγδοη νύχτα» από το νέο του CD με τίτλο «Της ψυχής η διαδρομή» ακούγεται ήδη πολύ στα ραδιόφωνα.

Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΥΚΑ

Έχει το θάρρος της γνώμης του. Είναι ειλικρινής. Είναι εμπορικός και δεν πετάει στα σύννεφα. Το τραγούδι «Όγδοη νύχτα» από το νέο του CD με τίτλο «Της ψυχής η διαδρομή» ακούγεται ήδη πολύ στα ραδιόφωνα.

Κρίση ακούω παντού, αλλά δεν βλέπω κάποιο νυχτερινό σχήμα να κλείνει. Είναι τόσο δυνατή η σχέση του νεοέλληνα με τα μπουζούκια;

«Τα ψέματα έχουν τελειώσει πλέον για όλο τον κόσμο. Για να πληρωθεί ο καλλιτέχνης θα πρέπει να γεμίσει το μαγαζί που εμφανίζεται και να ιδρώσει για να κάνει τον κόσμο να περάσει καλά. Επιπλέον, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, έχουν ρίξει πολύ τα νυχτοκάματά τους. Ο επιχειρηματίας, από την άλλη, για να πληρώσει τον καλλιτέχνη θα πρέπει να διευκολύνει όλο τον απλό κόσμο με προσιτές τιμές και άλλες παροχές, ώστε να κάνει πιο θελκτική τη διασκέδασή του. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, λοιπόν. Οι βεντετισμοί και τα σταριλίκια δεν περνάνε πια, έχουν τελειώσει.»

Υπάρχει μυστικό για τη μέχρι τώρα πορεία σου;

«Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο μυστικό ή συνταγή. Το μόνο που γνωρίζω καλά είναι ότι πρέπει να είσαι αληθινός με τον κόσμο, να είσαι ο εαυτός σου και, αν σου δώσουν το πράσινο φως, συνεχίζεις, αν όχι, κάθεσαι σπίτι σου ή κάνεις κάτι άλλο. Το μυστικό λοιπόν, αν υπάρχει κάτι τέτοιο, είναι να σέβεσαι αυτούς που σε στηρίζουν, σε υποστηρίζουν και έρχονται εκεί που εμφανίζεσαι και αφήνουν τα ωραία τους λεφτά. Επίσης, να προσπαθείς μέρα με την ημέρα να γίνεσαι καλύτερος σε αυτό που κάνεις».

Θα πήγαινες, αλήθεια, κάποια στιγμή στη Eurovision;

«Πιστεύω πως είναι κάτι που δεν μου ταιριάζει. Αν υπήρχε όμως περίπτωση να πάω, το τραγούδι με το οποίο θα συμμετείχα σίγουρα θα είχε ελληνικό στοιχείο, μπουζούκι ή κλαρίνο δηλαδή, και σαφώς ελληνικό στίχο».

Τι ρόλο παίζει η σύντροφός σου στη δουλειά σου;

«Όταν υπάρχει σύντροφος στη ζωή μου, προσπαθώ να μην τη βάζω σε αυτή τη διαδικασία, δηλαδή στην αγωνία, στους προβληματισμούς και στις φθορές της δουλειάς μου. Θέλω να χαμογελάει διαρκώς και να περνάει καλά με την ίδια μας τη σχέση! Νομίζω πως είναι κακό να μπερδεύεις τη δουλειά σου με το σπίτι σου. Οπότε, μπορώ να σου ότι δεν παίζει κανένα ρόλο».

Έχεις κάποιο ανεκπλήρωτο όνειρο;

«Όνειρό μου είναι να δημιουργήσω οικογένεια. Γνωρίζω πως είναι δύσκολο στα χρόνια που ζούμε να καταφέρω κάτι τέτοιο, αλλά αυτό είναι το ανεκπλήρωτο, μέχρι στιγμής, όνειρό μου».

Πού θα ήθελες να πας διακοπές μετά τις εμφανίσεις σου;

«Στα Μάταλα. Έχω σταμπάρει μια καταπληκτική σπηλιά» (Γέλια.).

Τελικά, τι άνθρωπος είσαι;

«Στη συγκεκριμένη ερώτηση μπορούν να απαντήσουν μόνο άνθρωποι που με γνωρίζουν καλά από παιδί και είναι δίπλα μου. Δηλαδή, οι φίλοι μου και οι δικοί μου, η οικογένειά μου. Η άποψή μου είναι ότι είμαι ένας άνθρωπος με προτερήματα και με ελαττώματα, δηλαδή ένας 100% γήινος τύπος».

Πώς μπορείς και κρατάς την προσωπική σου ζωή μακριά από τη δημοσιότητα;

«Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει, ό,τι νομίζει πως είναι σωστό για εκείνον. Υπάρχουν όμως πολλοί που θεωρούν σημαντικό ότι με το να δημιουργούν ανύπαρκτα θέματα και καλοστημένα παραμύθια και να βγαίνουν στο γυαλί ή στον Τύπο γίνονται αμέσως σημαντικοί. Ουσιαστικά εξυπηρετούν το σύστημα και οι ίδιοι. Το μόνο που κερδίζουν τις περισσότερες φορές είναι ο χλευασμός από το ευρύ κοινό».