Αννα Αδριανού: "Κουράστηκα να γράφω σενάρια"

22.08.2008
Η φετινή τηλεοπτική περίοδος επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Μία από αυτές είναι και η επιστροφή της Άννας Αδριανού, η οποία αφήνει στην άκρη για άλλη μία χρονιά τη συγγραφική της πένα και αφοσιώνεται στην υποκριτική.

Η φετινή τηλεοπτική περίοδος επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Μία από αυτές είναι και η επιστροφή της Άννας Αδριανού, η οποία αφήνει στην άκρη για άλλη μία χρονιά τη συγγραφική της πένα και αφοσιώνεται στην υποκριτική. Περισσότερη έκπληξη, όμως, προκαλεί το γεγονός ότι θα παίζει σε καθημερινό σίριαλ. Σε ποιο; Στο «La Lola» του ΑΝΤ1, όπου θα τη δούμε παντρεμένη με τον Τάσο Χαλκιά.

Θα σας βλέπουμε στο νέο καθημερινό σίριαλ του ΑΝΤ1 «La Lola». Ποιος θα είναι ο ρόλος σας;

«Θα υποδύομαι την Ελβίρα, τη γυναίκα του εκδότη που έχει το αντρικό περιοδικό, ο οποίος είναι ο Τάσος Χαλκιάς. Είναι μια γυναίκα δυναμική και έχει ένα μυστικό. Είναι ενδιαφέρον ρόλος και πολύ ωραίος. Έχει και μια παράλληλη δική της ιστορία και κρύβει πολλές εκπλήξεις».

Η ηρωίδα που θα υποδυθείτε, τι ιδιαίτερο γνώρισμα έχει; Είναι κακιά; Αγαπά τις ίντριγκες;

«Είναι μια σύγχρονη γυναίκα, που είναι απ όλα, αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να σας αποκαλύψω περισσότερα».

Πώς και θα σας δούμε σε σειρά όχι γραμμένη από σας;

«Δεν είναι η πρώτη φορά, και πριν γράψω σενάρια, τουλάχιστον 20 χρόνια έπαιζα σε δουλειές που έγραφαν άλλοι. Είναι η πρώτη φορά μετά από καιρό. Πέρυσι έπαιξα στο Singles ΙΙΙ για έξι επεισόδια».

Αλήθεια για ποιο λόγο δεν γράψατε σενάριο;

«Κουράστηκα, το είχα ανάγκη να αφήσω τη συγγραφή και να αφοσιωθώ στην υποκριτική. Ξέρετε, είναι δύσκολο και να γράφεις σειρά και να παίζεις και να έχεις θεατρικές υποχρεώσεις, όπως μου συμβαίνει τα τελευταία χρόνια όπου παίζω κάθε χρόνο στο θέατρο, όπως θα κάνω και το χειμώνα. Οπότε θα ήταν δύσκολο να παίζω σε σειρά, να κάνω θέατρο και να γράφω σίριαλ. Εξάλλου, η θεατρική πρόταση που δέχτηκα ήταν άκρως ενδιαφέρουσα. Ήθελα να την κάνω. Άρα έμενε να παίξω απλά στην τηλεόραση, χωρίς να έχω την υποχρέωση να γράψω».

Περισσότερη έκπληξη, νομίζω, ότι αποτελεί η παρουσία σας σε καθημερινό σίριαλ.

«Θεωρώ ότι τα καθημερινά σίριαλ πια έχουν απενεχοποιηθεί. Είναι πολύ ωραίες σειρές που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις εβδομαδιαίες. Και πολλές φορές ακριβώς επειδή τα καθημερινά έχουν να κερδίσουν τη μάχη όλης της εβδομάδας, κάθε μέρα, καταβάλλονται πολύ μεγάλες προσπάθειες και κατά συνέπεια τα περισσότερα από αυτά είναι πολύ προσεγμένα, καλογυρισμένα, με σασπένς. Ειδικά η Lola επειδή έχω δει και το μεγάλο τρέιλερ, αλλά και επεισόδια από την αργεντίνικη σειρά, η οποία είναι πολύ εντυπωσιακή και δεν είναι τυχαίο ότι έχει σαρώσει σε βραβεία και έχει πάει πολύ καλά, όπου κι αν προβλήθηκε. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη σειρά».

Στο θέατρο, λοιπόν, σε ποιο έργο θα σας δει το κοινό της Αθήνας;

«Στις Φήμες του Νιλ Σάιμον, που θα ανεβάσει ο Πέρρης Μιχαηλίδης στο θέατρο Γκλόρια και θα παίζω μαζί με τους: Βάσια Παναγοπούλου, Μαρία Γεωργιάδου, Κωνσταντίνο Καζάκο, Κώστα Φαλελάκη, Μπάμπη Χατζιδάκη και Νικολέτα Καρρά. Α. Κ.