Πόλεμος στο X Factor μετά το "άδειασμα" του Κάουελ

01.06.2011
Το φυσάει και δεν κρυώνει η 27χρονη τραγουδίστρια το "κακό" που της έκανε ο μέχρι πρότινος μέντορά της… Δεν θα καθίσει όμως με σταυρωμένα χέρια!


Το φυσάει και δεν κρυώνει η 27χρονη τραγουδίστρια το "κακό" που της έκανε ο μέχρι πρότινος μέντορά της… Δεν θα καθίσει όμως με σταυρωμένα χέρια!

Ύστερα από φημολογίες μηνών σχετικά με το αν η Σέριλ Κόουλ (Cheryl Cole) θα υπέκυπτε στο στενό μαρκάρισμα του Σάιμον Κάουελ (Simon Cowell) και θα τον ακολουθούσε τελικά στο λανσάρισμα του αμερικανικού X Factor, είχαμε πια δεχτεί ότι οι δυο τους όντως θα καθόταν μαζί και στη νέα κριτική επιτροπή.

Μάλιστα, μέχρι και πριν από έναν μήνα, ο ίδιος ο Κάουελ διατυμπάνιζε το πόσο "τέλεια" ήταν η Κόουλ για τη θέση αυτή. Τις τελευταίες μέρες, όμως, τα πράγματα άλλαξαν ριζικά και η Σέριλ έφαγε "χοντρή πόρτα".

Πάνω που είχε ετοιμαστεί να μετακομίσει και να αναλάβει δυναμικά τον νέο της ρόλο, η τραγουδίστρια των Girls Aloud άρχισε να μαθαίνει από δημοσιεύματα ότι "δεν την πολυθέλουν" στην Αμερική, ενώ στο μεταξύ ανακοινώθηκε και το όνομα της αντικαταστάτριάς της. Έτσι, δίπλα στον Κάουελ και την Πόλα Αμπντούλ (Paula Abdul) στην κριτική επιτροπή του αμερικανικού σόου θα καθίσει η Νικόλ Σέρτζιγκερ (Nicole Scherzinger).

Ο Κάουελ δεν είχε μιλήσει επίσημα μέχρι τώρα, αλλά μέσω δικών του ανθρώπων άφηνε να εννοηθεί πως όντως, τα σχέδια είχαν αλλάξει.

Τώρα πια, ο πόλεμος ανάμεσα στους δύο πρώην συνεργάτες έχει ανάψει κανονικότατα και οι "εχθροπραξίες" είναι… καυτές. Κατά τα άλλα, οι πληροφορίες που έρχονται ανεπίσημα από τα δύο στρατόπεδα, ρίχνουν ένα διαφορετικό φως στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πηγές φίλα προσκείμενες στον Κάουελ, η Κόουλ, υποκινούμενη από τον νέο της μάνατζερ Will.i.am, ζήτησε ένα υπέρογκο ποσό για να εγκαταλείψει τη Βρετανία και ο άνθρωποι της παραγωγής δεν το "χώνεψαν" και τόσο καλά.

Την ίδια στιγμή, φήμες ήθελαν τα αφεντικά στις ΗΠΑ να μη θεωρούν την Κόουλ "δυνατό χαρτί" στη χώρα τους –ζυγίζοντας αρνητικά μέχρι και την προφορά της.

Λέγεται ακόμη ότι ενώ είχαν αρχίσει οι διαδικασίες για το αμερικανικό σόου, η Σέριλ αποκάλυψε –αντίθετα με ό,τι είχε συμφωνήσει στην αρχή- ότι δεν επρόκειτο να επιστρέψει στο βρετανικό ξαδελφάκι του, οπότε έπεσε κι άλλο λάδι στη φωτιά που είχε ως αποτέλεσμα το "αναίτιο και άκρως ταπεινωτικό άδειασμά" της από τον Κάουελ, ο οποίος της έδειξε με συνοπτικές διαδικασίες την… πόρτα.

Οι άνθρωποι της Κόουλ ρίχνουν όλο το φταίξιμο στον Κάουελ, υποστηρίζοντας ότι αθέτησε τη συμφωνία με πισώπλατη μαχαιριά χωρίς καμία προειδοποίηση. Ο μάνατζερ της τραγουδίστριας μάλιστα φουρκίστηκε, απαγορεύοντάς της να έχει "την παραμικρή επαφή ξανά με αυτόν".

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι όχι μόνο "έφαγε πόρτα" από τη αμερικανικό σόου, αλλά σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το κανάλι ITV η Σέριλ Κόουλ δεν θα συμμετάσχει ούτε στην κριτική επιτροπή του βρετανικού τάλεντ σόου, επιβεβαιώνοντας σε δεύτερη φάση ότι η Τουλίσα Κοντοστάβλος (Tulisa Contostavlos) από το συγκρότημα N-Dubz θα είναι το τέταρτο μέλος της επιτροπής μαζί με την ποπ σταρ Κέλι Ρόουλαντ (Kelly Rowland), τον τραγουδιστή των Take That Γκάρι Μπάρλοου (Gary Barlow) και τον "παλιό" Λούις Γουολς (Louis Walsh).

Σχολιάζοντας το κουρτέτο της επιτροπής, η κεφαλή των κριτών, Σάιμον Κάουελ επιδοκίμασε την απόφαση υποστηρίζοντας ότι ο καθένας έχει "αυτό που χρειάζεται για την επιτυχία".

"Όλοι μαζί έχουν κάνει άπειρες επιτυχίες και είναι όλοι αποφασισμένοι να ανακαλύψουν το νέο αστέρι, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι ο Λούις και η Τουλίσα θα έχουν ακριβώς την ίδια άποψη", αστειεύτηκε ο Σάιμον Κάουελ, σε μια δήλωση που εμμέσως πλην σαφώς έβαλε τέλος στη συνεργασία του με τη Σέριλ Κόουλ η οποία είχε ξεκινήσει από το 2008.

Κατά τα άλλα, το δικό μας ενδιαφέρον –ως Έλληνες- στην όλη υπόθεση εστιάζεται στη νεαρή Τουλίσα (από το Τούλα) Κοντοστάβλος, η οποία στα 22 της χρόνια είναι γνωστή και ως "Η ελληνική χειροβομβίδα" και υπόσχεται να κάνει αισθητή την παρουσία της. Αναμένουμε… Στο μεταξύ, πάρτε μια γεύση από την Τουλίσα και το συγκρότημά της N-Dubz με το τραγούδι "Best Behaviour" στο βίντεο που ακολουθεί.

Ζωή Κίττα