Μες στου Αιγαίου τα νησιά...

20.08.2008
Ποιος είπε ότι Αιγαίο είναι μόνο η Μύκονος; Μπορεί εδώ και χρόνια το αιγαιοπελαγίτικο νησί να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων πολιτικών, δημοσιογράφων, αθλητών, celebrities και κοσμικών

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Ποιος είπε ότι Αιγαίο είναι μόνο η Μύκονος; Μπορεί εδώ και χρόνια το αιγαιοπελαγίτικο νησί να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων πολιτικών, δημοσιογράφων, αθλητών, celebrities και κοσμικών, ωστόσο κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν τις ομορφιές και κυρίως τις γαλαζοπράσινες παραλίες των υπόλοιπων νησιών. Κυκλάδες, Σποράδες και Δωδεκάνησα αποτελούν και φέτος πόλο έλξης για πολλούς επώνυμους, που είτε έχουν τα εξοχικά τους και φιλοξενούν τους φίλους τους είτε παραθερίζουν σταθερά εκεί αρκετά χρόνια τώρα. Ας δούμε ποιους θα συναντήσουμε και πού στις φετινές μας διακοπές.

Στο νησί της Μεγαλόχαρης
Η Τήνος θεωρείται τόπος προσκυνήματος, αν όμως την επισκεφθείτε, θα εκπλαγείτε από τις ομορφιές της. Τα τελευταία χρόνια παραθερίζει εκεί σταθερά ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με την οικογένειά του, αλλά και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το κυκλαδίτικο νησί και διαθέτει σημαντική κτηματική περιουσία, όπως και ο Στέφανος Μάνος.

Στην Τήνο κάθε χρόνο βγαίνουν «ειδήσεις», καθώς την επιλέγουν αρκετοί γνωστοί δημοσιογράφοι για ξεκούραση και χαλάρωση από τους έντονους ρυθμούς των γραφείων. Μεταξύ αυτών ο Σεραφείμ Φυντανίδης, η Μάγια Τσόκλη, ο Μάκης Γιομπαζολιάς, η Φρίντα Μπιούμπι και δύο δικοί μας άνθρωποι, ο Bar-Bar Κώστας Παναγιωτόπουλος και η διευθύντρια του περιοδικού μας Μαίρη Σπυριδογιαννάκη. Στις παρέες των πολιτικών πολύ συχνά βρίσκονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο αδερφός τού Γιώργου Αλογοσκούφη, Χρήστος.

Η Τήνος αποτελεί αγαπημένο προορισμό πολλών επωνύμων: του εφοπλιστικού ζεύγους Γιάννη και Πηνελόπης Μαύρη, της διάσημης για τις γλυκές της δημιουργίες οικογένειας Τερκενλή, της Μελίνας και του Γ. Ραϊση, του εικαστικού Κώστα Τσόκλη και του γνωστού από τη Mont Blanc επιχειρηματία Τίμου Τζάννες, η μητέρα του οποίου διαθέτει μια πολύ όμορφη κατοικία στον Άγιο Σώστη.

Στην Τήνο χαλαρώνουν όταν κλείνουν οι δικαστικές αίθουσες και οι διακεκριμένοι νομικοί από τη Θεσσαλονίκη Θανάσης Μπαρμπαγιάννης και Μπέτυ Ηλιάδη, αλλά και ο γνωστός ποινικολόγος Βασίλης Ασημακόπουλος.

Επίκεντρο στις καλλιτεχνικές παρέες του νησιού είναι εδώ και χρόνια ο Δημήτρης Καλλιβωκάς, η Άννα Φόνσου και η Άννα Παναγιωτοπούλου.

ΤΙΡS: Όπου και αν βρεθείτε στην Τήνο, μην παραλείψετε να περάσετε: για φαγητό από τον «Ταρσανά», το «Μεταξύ μας» και τον «Μπαλλή» στη Χώρα και από το «Θαλασσάκι» στα Υστέρνια. Για καλό καφέ και τεράστιες κρέπες κάντε μια βόλτα από το «Ρiazza». Για γλυκό must είναι ο «Χάλαρης», ενώ σπέσιαλ εδέσματα θα βρείτε στα deli-shops του πολυβραβευμένου Σταύρου Γεωργακόπουλου. Ιδιαίτερες γωνιές για shopping το «Μύρτινο» και το «Loft» στην οδό Ταξιαρχών και το «Πανί» στην παραλιακή.

Ηot προορισμός
Τα Κουφονήσια αποτελούνται από το επάνω και το κάτω Κουφονήσι, με το πρώτο να αποτελεί hot τουριστικό προορισμό τα καλοκαίρια. Σε κάποια από τις υπέροχες παραλίες του είναι πιθανό να συναντήσετε τον Γιάννη Αϊβάζη, τον Κρατερό Κατσούλη, τον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Σπύρο, αλλά και αρκετούς σκαφάτους. Επίσης, εδώ περνάει κάθε καλοκαίρι ο Λάκης Γαβαλάς, αφού είναι αγαπημένος του προορισμός. Διασημότερη όλων η παραλία Ιταλίδα, όπου το βράδυ γίνονται ατμοσφαιρικά πάρτι. Πολύ καλές είναι επίσης η παραλία της χώρας Μεγάλη Άμμος και η Χαροκόπου.

ΤΙΡS: Δοκιμάστε φρέσκο ψάρι και σπιτικές πίτες στον «Καπετάν Νικόλα», ενώ στην πιο παλιά ταβέρνα του νησιού, τη «Μέλισσα», must είναι το κοκκινιστό κατσικάκι και τα λαδερά. Για διασκέδαση υπάρχει η «Ανεπλώρα» στην παραλία Παριανού στο παλιό λιμάνι, αλλά και το πιο ροκ «Σχολείο».

Αριστοκρατική αύρα
Στην Άνδρο, το πιο κοντινό στην Αθήνα νησί των Κυκλάδων (σ.σ.: δύο ώρες από τη Ραφήνα), βρίσκεται το καταφύγιο αρκετών επωνύμων. Σπίτι στο νησί διαθέτουν ο διευθυντής ειδήσεων του Star Σταμάτης Μαλέλης, ο Αιμίλιος Λιάτσος, αλλά και ο τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης. Επίσης, ο πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Θέμελης, αλλά και ο εκδότης Θανάσης Καστανιώτης. Τόπος καταγωγής αρκετών εφοπλιστών, στην Άνδρο και συγκεκριμένα στη Χώρα θα συναντήσετε μέλη των οικογενειών Εμπειρίκου και Γουλανδρή. Το νησί διαθέτει υπέροχες παραλίες, όπως η Χρυσή Άμμος, το Πήδημα της γριάς και οι πιο δύσβατες Άχλα και Πίσω Γυάλια.

ΤΙΡS: Στον «Γιαννούλη» κοντά στο Μπατσί θα γευτείτε φρουτάλια, την παραδοσιακή ομελέτα της Άνδρου. Επισκεφθείτε οπωσδήποτε την έκθεση του Γιάννη Μόραλη στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στη Χώρα, ενώ αν έχετε όρεξη να συνεχίσετε με ποτό, η καλύτερη επιλογή είναι το πετρόχτιστο «Cavo Del Μar».

Φύγαμε για την Πάρο
Φέτος αποτελεί το μεγάλο αντίπαλο της Μυκόνου. Ως γνωστόν, στο νησί διαθέτουν σπίτια ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσσόπουλος με τη σύζυγό του Μάρα Ζαχαρέα, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Γιάννης Πάριος, η Ελένη Ζιώγα, η Μπήλιω Τσουκαλά, ενώ πρόσφατα απέκτησε σπίτι και ο Λάκης Λαζόπουλος. Ήδη έχουν κάνει ένα πέρασμα η Έλλη Στάη και ο Μιχάλης Γουλανδρής, αλλά και η Όλγα Τρέμη με το σύζυγό της. Οι παραλίες είναι όλες διάσημες, ωστόσο ξεχωρίζουν οι Κολυμπήθρες, που μοιάζουν με φυσικό γλυπτό.

ΤΙΡS: Το γραφικό λιμανάκι της Νάουσας, όπου βρίσκεται το ουζερί του «Τσαχπίνη», αλλά και η ταβέρνα «Σκηνή» στην Παλιά Αγορά με σπιτικές σπεσιαλιτέ από τον Βαγγέλη και την Κατίνα. Για το βράδυ υπάρχουν πολλές επιλογές, από το «Νostos» και το «Ρrivilege» μέχρι ροκ μπαράκια και μπουζούκια.

Οι πολιτικοί και οι επιχειρηματίες
Αγαπημένος προορισμός και ιδιαίτερη πατρίδα του γνωστού σεφ Νίκου Τσελεμεντέ είναι η Σίφνος. Αν βρεθείτε στο νησί, δεν αποκλείεται να συναντήσετε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με τη σύζυγό του Δάφνη, τη Μαρίνα Βερνίκου και τον Μίλτο Καμπουρίδη, που έχουν σπίτι (εκεί άλλωστε παντρεύτηκαν), αλλά και τους νεαρούς επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων Νίκο και Γιώργο Γιγουρτάκη με την οικογένειά τους. Η πιο κοσμοπολίτικη παραλία είναι αυτή του Πλατύ Γυαλού. Επισκεφθείτε, επίσης, το Αποκοφτό και τα Γυαλούδια.

ΤΙΡS: Στην Απολλωνία και στο εστιατόριο «Οδός ονείρων» της φημισμένης Μάνιας Διαμαντοπούλου θα γευτείτε εκπληκτικές τοπικές αλλά και διεθνείς σπεσιαλιτέ, ενώ δίπλα στο λιμάνι, στις Καμάρες, είναι η ταβέρνα του καπετάν Ανδρέα, την οποία τιμάει και ο Κώστας Σημίτης. Επίσης, στην περιοχή Κάστρο θα φάτε πολύ καλά έχοντας θέα όλο το νησί. Για ποτό το βράδυ υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως το «Cosi» και το «Αrgo».

Στ ακρογιάλια της Σερίφου
Εδώ και αρκετά χρόνια στο νησί ξεκουράζεται κάθε καλοκαίρι ο Λάκης Λαζόπουλος (σ.σ.: φέτος θα τον δείτε και στην Πάρο), αλλά και ο Στράτος Τζώρτζογλου με τη Μαρία Γεωργιάδου και το γιο τους, αφού και οι δύο καλλιτέχνες διαθέτουν εξοχικά στο νησί. Μία από τις 72 παραλίες του νησιού σίγουρα θα είναι η ιδανική και για εσάς. Εξαιρετική είναι η Ψιλή Άμμος, ενώ αξίζει να πραγματοποιήσετε έναν περίπατο με τα πόδια στο ενετικό κάστρο που βρίσκεται στη Χώρα.

ΤΙΡS: Εξαιρετικά εδέσματα θα γευτείτε στον «Καραβόμυλο» στη Χώρα και στον «Κυρ-Αντώνη» στην Ψιλή Άμμο.