Ένα θαύμα θα μας σώσει!

15.08.2008
Δεκαπενταύγουστος και οι περισσότεροι σίγουρα βρίσκεστε σε διακοπές σε κάποια παραλία με το αντιηλιακό σας και φυσικά με το ΛΟΙΠΟΝ στα χέρια σας! Με αφορμή αυτές τις μέρες και την εορτή της Μεγαλόχαρης ψάξαμε και μάθαμε ποιοι από τους επώνυμους της ελληνικής showbiz πιστεύουν σε θαύματα και ποιοι πιθανότατα έχουν ζήσει κάποιο προσωπικά!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Δεκαπενταύγουστος και οι περισσότεροι σίγουρα βρίσκεστε σε διακοπές σε κάποια παραλία με το αντιηλιακό σας και φυσικά με το ΛΟΙΠΟΝ στα χέρια σας! Με αφορμή αυτές τις μέρες και την εορτή της Μεγαλόχαρης ψάξαμε και μάθαμε ποιοι από τους επώνυμους της ελληνικής showbiz πιστεύουν σε θαύματα και ποιοι πιθανότατα έχουν ζήσει κάποιο προσωπικά!

Η μοίρα της Καλομοίρας
Το να επιλέξουν κάποιον ανάμεσα από Ελλάδα, Αμερική και Κύπρο και χιλιάδες υποψήφιους τραγουδιστές και να φτάνει στο σημείο να κερδίζει το βραβείο μπορεί να χαρακτηριστεί και ως θαύμα για πολλούς. Αναφερόμαστε στην περίπτωση της Καλομοίρας, που από μια απλή κοπέλα της διπλανής πόρτας βρέθηκε να ζει σαν διάσημη σταρ. Το κοριτσάκι που τηγάνιζε και σέρβιρε στη μακρινή Αμερική ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν φανταζόταν ότι θα συμμετείχε σε μια οντισιόν μαζί με χιλιάδες άλλους υποψήφιους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και ότι θα την επέλεγαν και τελικά θα κέρδιζε το βραβείο του «Fame Story». Στην πορεία τη βοήθεια της Παναγίας ζήτησε και όταν ανέλαβε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Eurovision και φαίνεται ότι εισακούστηκαν οι προσευχές της και κατέλαβε τελικά την τρίτη θέση στο μουσικό διαγωνισμό.

Επέζησε από πτώση ελικοπτέρου
Αν δεν είναι θαύμα το ότι σήμερα ζει ο Κώστας Μακεδόνας, τότε τι μπορεί να χαρακτηριστεί ως θαύμα; Πρόσφατη είναι η περιπέτεια που πέρασε ο αγαπημένος τραγουδιστής, όταν σε μία από τις χιλιάδες πτήσεις με ελικόπτερο που έχει κάνει και μάλιστα την ημέρα που έδινε εξετάσεις για να πάρει το δίπλωμά του έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να επέλθει πτώση. Μια πτώση που παραλίγο να αποβεί μοιραία για τον καλλιτέχνη και το «συνάδελφο» πιλότο που είχε δίπλα του. Εδώ υπάρχει διπλό θαύμα. Το πρώτο είναι ότι δεν έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση και το δεύτερο ότι γλίτωσαν και από τη φωτιά που πήρε λίγα λεπτά αργότερα το ελικόπτερο, αφού είχαν απομακρυνθεί παρά τους φρικτούς πόνους που ένιωθαν. «Ζούμε από θαύμα» έλεγε και ξανάλεγε ο Κώστας Μακεδόνας μετά από το σοβαρό αυτό ατύχημα.

Τη συγχώρεσε ο γιος της
Είναι γνωστή η ιστορία της Άντζελας Δημητρίου σχετικά με το γιο της Βαγγέλη, τον οποίο αναγνώρισε, έστω και πολύ καθυστερημένα! Η τραγουδίστρια έχει ζήσει πραγματικά πολύ δύσκολες καταστάσεις, όμως θεωρεί ότι ο Θεός είναι πάντα στο πλευρό της και τη βοηθάει να αποφεύγει τις κακοτοπιές. Η ίδια ισχυρίζεται ότι είναι θαύμα το γεγονός ότι έστω και μετά από 30 χρόνια, αναγνωρίζοντας το γιο της, εκείνος τη συγχώρεσε, δίνοντάς της μία από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής της. Χαριτολογώντας, θα λέγαμε πως στην περίπτωση της Άντζελας Δημητρίου συνέβη και δεύτερο θαύμα, που, σύμφωνα με την ίδια, είναι ο ίδιος της ο εαυτός! Θεωρεί θαύμα ότι επιβίωσε από πολύ δύσκολες καταστάσεις επαγγελματικά και ο κόσμος συνεχίζει να την αγαπάει και να την έχει κατατάξει στα πρώτα ονόματα της ελληνικής showbiz.

Ζει από θαύμα
Ολόκληρη η Ελλάδα είχε στεναχωρηθεί πριν από αρκετά χρόνια, όταν έγινε γνωστό ότι η Βάσια Τριφύλλη πάσχει από την επάρατη νόσο. Βέβαια, η ίδια έβγαινε και μιλούσε για το πρόβλημά της δημόσια σαν να επρόκειτο απλώς για γρίπη. «Θα τον νικήσω το θάνατο. Δεν θα νικήσει αυτός εμένα», έλεγε με πείσμα και τα κατάφερε τελικά, αφού σήμερα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Η θέλησή της για ζωή κατάφερε να της δώσει δύναμη και να ξεπεράσει την ασθένεια που την ταλαιπωρούσε. Η αγαπητή και ταλαντούχα Βάσια θεωρεί πως το θαύμα της ζωής στη δική της περίπτωση είναι μοιρασμένο. Χρωστάει ένα «ευχαριστώ» στον Θεό και ένα άλλο στον ίδιο της τον εαυτό, για τη δύναμη που βρήκε και έβγαλε προς τα έξω την κατάλληλη στιγμή.

Γλίτωσε «παίζοντας» με τη φλόγα
Παραλίγο να καεί ζωντανός ο Νίκος Κουρκούλης πριν από λίγα χρόνια, όταν άρπαξαν φωτιά τα πλούσια μαλλιά του. Ο τρόμος ζωγραφίστηκε στο πρόσωπό του, αλλά ευτυχώς δεν έχασε την ψυχραιμία του. Όλοι τότε έλεγαν ότι ο Νίκος δεν πρόκειται να επιστρέψει ξανά στο τραγούδι. Εκείνος, όμως, λίγα χρόνια αργότερα τους διέψευσε. Όχι απλώς επανήλθε, αλλά κατάφερε να ξαναφέρει την καριέρα του στο σημείο που ήταν πριν. Ο ίδιος μας είπε για την εμπειρία του αυτή: «Σίγουρα πρόκειται περί θαύματος. Δόξα τω Θεώ, είμαι μια χαρά στην υγεία μου και όλα αυτά είναι μόνο κακές αναμνήσεις».

Κλινικά νεκρή στα εφτά της
Κάτι που βίωσε η Μάγδα Τσαγγάνη και δεν θέλει να θυμάται ποτέ της είναι το γεγονός ότι στα εφτά της χρόνια και ενώ τη θεωρούσαν κλινικά νεκρή, εκείνη επιβίωσε! Η Μάγδα κατάγεται από την όμορφη Αίγινα, αλλά από μικρή μεγάλωσε στην Αθήνα και μάλιστα στο κέντρο της. Οι δρόμοι δεν ήταν όπως σήμερα ούτε και τα αυτοκίνητα τόσο πολλά. Όμως, το κακό συνέβη. Ένα αυτοκίνητο πέρασε με μεγάλη ταχύτητα από το δρόμο που έπαιζε με την παρέα της κι ενώ οι υπόλοιποι απέφυγαν τον «τρελό» οδηγό, η Μάγδα δεν τα κατάφερε. Το αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, όπου οι γιατροί τη θεωρούσαν κλινικά νεκρή. Η ίδια μας αποκάλυψε: «Είδα την τελευταία στιγμή ένα αυτοκίνητο να έρχεται κατά πάνω μου. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Το επόμενο που θυμάμαι είναι τον πατέρα μου από πάνω μου στο νοσοκομείο που έκλαιγε. Έκλαιγε από τη χαρά του που έζησα, αφού οι γιατροί με θεωρούσαν κλινικά νεκρή. Ζω από θαύμα και το χρωστάω στην Παναγία. Είναι όμως μια ιστορία που δεν θέλω να φέρνω στη μνήμη μου».

Συντριβή στην ορεινή Λακωνία
Πριν από πολλά χρόνια ο Άγγελος Πυριόχος μαζί με το σκηνοθέτη Βασίλη Βλαχοδημητρόπουλο έζησαν το δικό τους θαύμα. Ταξιδεύοντας αεροπορικώς με ένα μονοκινητήριο τύπου Τσέσνα, παρουσιάστηκε βλάβη στον κινητήρα, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να συντριβεί στην ορεινή Λακωνία. Τόσο ο γνωστός δημοσιογράφος όσο και ο Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος ένιωσαν ότι ζουν τα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής τους. Ως από θαύμα όχι απλώς τη γλίτωσαν, αλλά μέχρι και σήμερα συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους, δίχως σωματικά ή ψυχολογικά τραύματα. «Αν δεν πιστεύω εγώ στα θαύματα που γλίτωσα από του Χάρου τα δόντια, τότε ποιος θα πιστέψει;» μας είπε ο Άγγελος Πυριόχος με το γνωστό χιούμορ του.

Το θαύμα στη ζωή της Νένας
Από πολύ μικρή, αν και ανεξάρτητη ως χαρακτήρας, η Νένα Χρονοπούλου ήθελε να αποκτήσει οικογένεια και να γίνει μαμά. Οι καταστάσεις στη ζωή της την... απορρόφησαν από το όνειρό της. Ασχολήθηκε με τα θεάματα, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την οικογένεια και τα παιδιά. Όταν βρέθηκε ο κατάλληλος σύντροφος, το καμπανάκι της μητρότητας χτύπησε για την ηθοποιό και θέλησε να αποκτήσει παιδιά. Δυστυχώς, όμως, για κάποιους λόγους δεν μπορούσε να συλλάβει. Έτσι, έκανε κάποιες προσπάθειες να μείνει έγκυος με εξωσωματική γονιμοποίηση αυτή τη φορά. Κάποια στιγμή κι ενώ πλέον είχε χάσει τις ελπίδες της από τις πολλές προσπάθειες, το χαρμόσυνο νέο έφτασε στα αφτιά της. Η ίδια το χαρακτήρισε ως θαύμα και δεν σηκώνει κουβέντα πάνω σ' αυτό!