Ο Βλάσης μέσα από τα μάτια της

14.08.2008
Η Μάρθα Κουτουμάνου-Μπονάτσου αγάπησε τον Βλάση Μπονάτσο στο μέγιστο βαθμό που μπορεί να αγαπήσει άνθρωπος. Και αυτό ακριβώς αποδεικνύει με τη σημερινή της στάση. Εξακολουθεί να σκέφτεται το ίδιο έντονα τον αγαπημένο της όσο και όταν ήταν εν ζωή. Του γράφει μάλιστα γράμματα και είναι βέβαιη ότι βρίσκεται κάπου κοντά της και την ακούει όταν του διαβάζει τις σκέψεις της και τις καταθέσεις της ψυχής της, που δεν αποκλείεται να τις δούμε και σε... βιβλίο!

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Μπορεί να έχει περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που ο Βλάσης Μπονάτσος «έφυγε» από τη ζωή αφήνοντας πίσω μια γυναίκα κι ένα πανέμορφο παιδί, ωστόσο η σύζυγός του Μάρθα ακόμα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο της από τον άδικο χαμό του αγαπημένου όλων μας Βλάση. Ένας άντρας που την έκανε να νιώσει πραγματικά ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη. Ένας σύντροφος και φίλος παράλληλα, που θα θυμάται πάντα και θα τον βλέπει μέσα από το πρόσωπο της κόρης τους Ζένιας.

Από την πρώτη μέρα που έμεινε μόνη η Μάρθα έγραφε σελίδες ολόκληρες αφιερωμένες στον Βλάση της. Στην πραγματικότητα ήταν μια κατάθεση ψυχής προς το σύζυγό της. Πράγματα που του είχε πει και άλλα που, δυστυχώς, δεν πρόλαβε να μοιραστεί μαζί του.

Όσοι λίγοι είχαν την τύχη να διαβάσουν κάποιες από αυτές τις χιλιάδες σημειώσεις την προέτρεψαν να τα συμπεριλάβει σε ένα βιβλίο αφιερωμένο σε εκείνον, αφού αξίζει ο κόσμος να μάθει ποιος πραγματικά ήταν μέσα από τα μάτια της Μάρθας. Της γυναίκας που λάτρεψε ο Βλάσης και στην οποία έκανε πρόταση γάμου χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά κι ας είχε τον τίτλο του πιο φανατικού εργένη!

Η Μάρθα δεν είναι σίγουρη αν μπορεί να πάρει μια τέτοια απόφαση, αφού για εκείνη είναι ακόμα πολύ νωπά τα συναισθήματα από την απουσία του. Ουσιαστικά όμως δεν έχει πρόβλημα να μάθει ο κόσμος το ποιος πραγματικά ήταν ο μοναδικός Βλάσης, αφού μόνο καλά στοιχεία είχε αυτός ο άνθρωπος, που βοηθούσε τους συνανθρώπους του όσο λίγοι στο χώρο του. Στην περίπτωση που εκδοθεί το συγκεκριμένο βιβλίο, η Μάρθα θέλει να δοθούν όλα τα έσοδα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, κάτι που θα ήθελε άλλωστε και ο ίδιος ο Βλάσης.