Σάντρα: "Νιώθω περισσότερο μαμά"

01.08.2008
Το απόλυτο είδωλο της δεκαετίας των 80s ήρθε για μια μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα και μίλησε αποκλειστικά στο ΛΟΙΠΟΝ. Η «Μaria Μagdalena» των 80s ήρθε στη χώρα μας για να πρωταγωνιστήσει σε ένα κεφάτο καλοκαιρινό πάρτι, που ανέβασε τις θερμοκρασίες και ξύπνησε αναμνήσεις.
Το απόλυτο είδωλο της δεκαετίας των 80s ήρθε για μια μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα και μίλησε αποκλειστικά στο ΛΟΙΠΟΝ. Η «Μaria Μagdalena» των 80s ήρθε στη χώρα μας για να πρωταγωνιστήσει σε ένα κεφάτο καλοκαιρινό πάρτι, που ανέβασε τις θερμοκρασίες και ξύπνησε αναμνήσεις.

Sandra και Michel Cretu στην «Αυτοκίνηση»... Τι θυμάσαι από εκείνη την εμφάνιση στην Αθήνα;

«Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από την Αθήνα. Είναι μια υπέροχη πόλη, γεμάτη ζωή και χαμογελαστά πρόσωπα. Είχαμε περάσει πολύ καλά με τον Michael, το ίδιο νομίζω και ο κόσμος που ήταν εκεί».

Τι σου άρεσε και τι δεν σου άρεσε από τα 80s;

«Δυστυχώς, δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα από τα 80s που να μη μου άρεσε. Ήταν μια υπέροχη δεκαετία για μένα τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Λατρεύω τη μουσική και με μεγάλη μου χαρά βλέπω πως ο κόσμος επιστρέφει σιγά σιγά σε εκείνη την εποχή. Η αισθητική των 80s είναι διάχυτη σήμερα στην ποπ μουσική και κουλτούρα. Και χαίρομαι πολύ, γιατί έχω τις πιο υπέροχες αναμνήσεις της ζωής μου από τότε!».

Αν μπορούσε να αλλάξει κάτι στην καριέρα σου, τι θα έκανες ακριβώς;

«Δεν θα άλλαζα τίποτα. Ξέρω πως είναι κλισέ απάντηση, αλλά πάντα έκανα αυτό που ήθελα. Όταν ήμουν πιτσιρίκα, άρπαξα το μικρόφωνο σε ένα διαγωνισμό ταλέντων και τραγούδησα. Ήθελα να γίνω τραγουδίστρια και τα κατάφερα. Όταν, πάλι, γεννήθηκαν τα παιδιά μου, αποφάσισα να σταματήσω, γιατί όσο και αν αγαπάω τη δουλειά μου, η καρδιά μου ήταν αλλού. Τώρα που έχουν μεγαλώσει και πηγαίνουν σχολείο στην Αγγλία έχω πάλι χρόνο για τον εαυτό μου και έχω αποφασίσει να αφοσιωθώ ξανά στη μουσική. Είμαι πολύ αυθόρμητος και παρορμητικός άνθρωπος, παίρνω εύκολα αποφάσεις και δεν φοβάμαι να ρισκάρω. Γι αυτό ίσως και δεν θα άλλαζα τίποτα στη ζωή ή την καριέρα μου. Όλες μου οι επιλογές με εξέφραζαν πλήρως την εποχή που τις έκανα».

Πώς εξηγείς τη σημερινή λατρεία του κόσμου για τα 80s;

«Ήταν μια υπέροχη δεκαετία και θεωρώ πολύ λογικό το comeback που παρατηρείται σήμερα. Η μουσική εκείνης της εποχής έχει διαμορφώσει τον ευρύτερο μουσικό χάρτη ούτως ή άλλως, όχι μόνο στο χώρο της ποπ αλλά και στη ροκ. Ήταν μια δεκαετία που έβγαλε καταπληκτικούς καλλιτέχνες, που έχουν γράψει Ιστορία».

Γιατί δεν κάνεις πιο συχνές εμφανίσεις;

«Γιατί από το 1995 μέχρι σήμερα ένιωθα περισσότερο μαμά, παρά τραγουδίστρια. Τώρα ηχογραφώ το επόμενο άλμπουμ μου, που θα κυκλοφορήσει την επόμενη άνοιξη, και μόλις τελειώσουν οι ηχογραφήσεις, θα αρχίσω μια σειρά εμφανίσεις στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο».

Τι έχεις να πεις σήμερα στους Έλληνες fan σου;

«Έχω συνηθίσει να μιλάω στον κόσμο μέσα από τα τραγούδια μου και τη δουλειά μου. Περνάω μια πολύ δημιουργική φάση τώρα, μετά από δύο δύσκολα χρόνια λόγω του διαζυγίου με τον Michael. Επιτέλους, νιώθω ξανά δυνατή και αισιόδοξη και γεμάτη θετική ενέργεια. Αυτό είναι το μήνυμά μου στους ανθρώπους που με αγαπάνε: πως η ζωή πάντα μας επιφυλάσσει εκπλήξεις και ουράνια τόξα, αρκεί να έχουμε τα μάτια της ψυχής μας ανοιχτά και να μην το βάζουμε κάτω».

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σου;

«Θέληση, αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά! Και, φυσικά, καλό κριτήριο στην επιλογή συνεργατών. Η συνεργασία μου με τον Michael ήταν καθοριστική για την καριέρα και των δυο μας. Δεν ξέρω αν τόσο εκείνος όσο και εγώ θα είχαμε μπορέσει να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε αν δεν δουλεύαμε μαζί. Τώρα που οι πορείες μας είναι χωριστές είμαστε πια αρκετά ώριμοι καλλιτεχνικά για να δοκιμάσουμε καινούργια πράγματα. Και για μένα η νέα αυτή αρχή είναι πολύ σημαντική. Μετά από πολλά χρόνια νιώθω ξανά ενθουσιασμένη για τη δουλειά μου! Σε βαθμό που έχω τρακ πριν βγω στη σκηνή... Και αυτό είναι πάντα καλό σημάδι». Δ.Ρ.