Τέχνης Εργα

16.03.2011
Η βράβευση 12 Ελλήνων στο Divani Caravel αλλά και μια νεανική έκθεση φωτογραφίας στο Balux Cafe κέρδισαν την προσοχή μας.

Δώδεκα επιφανείς Ελληνες, οι οποίοι με το έργο τους αποτελούν παράδειγμα για τη νέα γενιά, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, την επιστήμη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό σε ειδική εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Την εκδήλωση «Αριστεία: Ελληνες, πρότυπα για τη Νέα Γενιά» διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Κινητικότητα των Νέων στην Ερευνα και την Τεχνολογία. Η προβολή των καταξιωμένων Ελλήνων έχει ως σκοπό την καλλιέργεια σωστών προτύπων για τους νέους σε μια εποχή όπου εκείνοι βομβαρδίζονται από αρνητικά μηνύματα. Ανάμεσα στους βραβευθέντες συγκαταλέγονται ο Μίκης Θεοδωράκης, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Γιώργος Νταλάρας, η Μαρί Κυριακού κ.ά. (φωτό 1-3).

Τη δική της Νέα Υόρκη, όπως την απαθανάτισε ο φωτογραφικός της φακός, μας παρουσίασε η νεαρή φωτογράφος Κατερίνα Αυγερινού. Η έκθεσή της «NYC through my eyes» διοργανώθηκε στο Balux Cafe συγκεντρώνοντας κυρίως τη νεολαία των νοτίων προαστίων, αλλά και πρόσωπα της ναυτιλίας.