Αδυνατίστε όπως οι σταρ του Χόλυγουντ

01.10.2008
Είναι πάντα άψογες, καλογυμνασμένες, και η εμφάνιση τους δεν προδίδει την πραγματική τους ηλικία. Πρόκειται για τις σταρ του Χόλυγουντ που φαίνεται ότι έχουν καταφέρει να νικήσουν το χρόνο. Ποια είναι λοιπόν τα μυστικά τους; Τι τρώνε και διατηρούν το βάρος τους σταθερό; Ποιες είναι

Είναι πάντα άψογες, καλογυμνασμένες, και η εμφάνιση τους δεν προδίδει την πραγματική τους ηλικία. Πρόκειται για τις σταρ του Χόλυγουντ που φαίνεται ότι έχουν καταφέρει να νικήσουν το χρόνο. Ποια είναι λοιπόν τα μυστικά τους; Τι τρώνε και διατηρούν το βάρος τους σταθερό; Ποιες είναι οι συνταγές ομορφιάς τους; Υιοθετήστε τις συνήθειες τους και μπορεί να βγείτε κερδισμένες.

Η Ρενέ Ζελβέγκερ η πρωταγωνίστρια του «Ημερολογίου της Μπρίτζετ Τζόουνς», είχε πάρει αρκετά κιλά για τις ανάγκες του ρόλου της αλλά κατάφερε να τα χάσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή: Το πρωί τρώει μια ομελέτα με ένα ολόκληρο αυγό και πολλά ψιλοκομμένα λαχανικά. Το μεσημέρι ψητό κοτόπουλο ή ψάρι με ωμό μπρόκολο. Το βράδυ τσιμπάει ωμά λαχανικά.

Η Κιμ Κάτραλ του «sex and the city» καταναλώνει πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ενώ έχει καταργήσει το βούτυρο, το μπέικον και το λευκό ψωμί.

Η Τζέσικα Σίμπσον αν και λατρεύει τα μπέργκερ, φροντίζει να προσθέτει στο κιμά ψιλοκομμένα δαμάσκηνα τα οποία σύμφωνα με μελέτες μειώνουν το λίπος από το μπιφτέκι μέχρι και 40%.

Η Αντζελίνα Τζολί τρώει καθημερινά πέντε μερίδες λαχανικών και φρούτων και καταναλώνει τουλάχιστον τέσσερις μερίδες ψάρι την εβδομάδα. Παράλληλα αποφεύγει τροφές που προκαλούν τυμπανισμό, όπως κάποια όσπρια, λάχανο, κουνουπίδι και έχει προσθέσει άπαχα γαλακτοκομικά στο διατροφή της.

Η 50χρονη Μαντόνα ακολουθεί αυστηρή μακροβιοτική δίαιτα ενώ κάνει γιόγκα, καράτε και τρέξιμο. Η υπερκατανάλωση καφέ και τα εξαντλητικά ωράρια είναι οι μόνες παρασπονδίες στην ζωή της.

Το καθημερινό διαιτολόγιο της Σαρλίζ Θερόν περιλαμβάνει γιαούρτι από γάλα κατσίκας, μπάρες δημητριακών, κουάκερ, ομελέτα με ασπράδια αβγών, σαλάτες και ψάρια. Αποφεύγει την κατεργασμένη ζάχαρη, την καφεΐνη και το αλάτι.

Η Πηνέλοπε Κρούζ επιλέγει την γυμναστική για να κρατήσει τη φόρμα της ενώ η Νικόλ Κίντμαν προσθέτει κανέλα σχεδόν σε κάθε γεύμα γιατί κρατάει σε λογικά επίπεδα τις τιμές του σακχάρου και μειώνει την χοληστερόλη.

Η Ντρού Μπάριμορ όταν θέλει να τσιμπήσει κάτι έχει πάντα στην τσάντα της ένα πακέτο αποξηραμένα βερίκοκα και μερικά αμύγδαλα.

Η Μπιγιονσέ καταναλώνει λίτρα εμφιαλωμένου νερού ενώ πασπαλίζει το φαγητό της με ψιλοκομμένο μαϊντανό που μειώνει την κατακράτηση και το πρήξιμο.

Η «νοικοκυρά σε απόγνωση» Εύα Λονγκόρια περιορίζεται σε 1200 θερμίδες ημερησίως, λέει «όχι» στις επεξεργασμένες τροφές, αλλά δεν μπορεί να αντισταθεί στην σοκολάτα.

Η Ελίζαμπεθ Χάρλει πίνει πολλά υγρά όταν θέλει να αδυνατίσει και κυρίως ένα χυμό από σέλινο, αγγούρι, σπανάκι και λάχανο, στα οποία προσθέτει πιπερόριζα και χυμό λεμονιού.

Η Τζένιφερ Άνιστον κάνει γιόγκα και πολλές επαναλήψεις στο ελλειπτικό μηχάνημα ενώ τρώει ελάχιστα και προσπαθεί να κόψει το τσιγάρο αλλά μάταια.

Η Σιένα Μίλερ επιμένει στην ανθυγιεινή διατροφή δηλώνει ότι τρώει όσα μπέργκερ θέλει και νιώθει τυχερή έχει καλό μεταβολισμό η συμβουλή της είναι: «να τρώτε και να απολαμβάνετε τη ζωή».