10+1 τρόποι για να φορέσεις μια πασμίνα

09.10.2008
Η πασμίνα έχει μετατραπεί από ένα απλό σάλι σε ένα κομψό αξεσουάρ που φοριέται με 1000+1 τρόπους! Δεν παίζει ρόλο από τι χρώμα και ύφασμα είναι. Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι μπορείς να δημιουργήσεις πολλά διαφορετικά στυλ με κύριο όπλο την πασμίνα σου!

Από απλό σάλι, η πασμίνα έχει μετατραπεί σε κομψό αξεσουάρ που φοριέται με άπειρους τρόπους! Εμπλουτίζει τις στυλιστικές επιλογές μας και μπορεί να μεταμορφώσει ένα βαρετό σύνολο σε ενδιαφέρουσα ενδυματολογική πρόταση.

Δεν παίζει ρόλο σε τι χρώμα και τι ποιότητα είναι. Βέβαια, οι καλύτερες υφαίνονται από ένα συνδυασμό κασμίρ με μετάξι, που κάνει το ύφασμα να είναι απαλό και ζεστό ενώ παράλληλα πέφτει όμορφα, όπως κι αν φορεθεί.

Ως γνωστόν οι πασμίνες κυκλοφορούν σε όλα τα χρώματα και μεγέθη, από τα οποία καλύτερα να διαλέξεις το μεγαλύτερο, ώστε να εξασφαλίσεις όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές. Οι καλύτερες διαστάσεις είναι 90Χ200 εκ. Εδώ σου δίνουμε δέκα συν μία ιδέες συνδυασμών, ανάλογα με τα ύφος που θέλεις να εκφράσεις. Εσύ χρησιμοποίησε τη φαντασία σου και δεν θα βαρεθείς ποτέ να την φοράς.

Γύρω απ' τους γοφούς: μπορείς κάλλιστα να την φορέσεις αντί για ζώνη δένοντάς την στο πλάι, κυρίως με φορέματα ή φούστες. Δίνει μια εξωτική πινελιά στο στυλ σου!

Επί της κεφαλής: κάνε την πασμίνα σου μπαντάνα για τα μαλλιά! Είναι η τέλεια λύση αν τα μαλλιά σου έχουν το μαύρο τους το χάλι. Ειδικά αν φυσάει, τη δένεις μπροστά, αφήνοντας λίγα μαλλιά να φαίνονται και ξαφνικά αποκτάς χίπικο στυλ!

Κουλουράκι: τύλιξέ τη γύρω από το λαιμό και άφησέ τη μια άκρη να κρέμεται λίγο στον ώμο σου. Αυτό σου δίνει χρώμα και φωτίζει το πρόσωπό σου!

Αλά γαλικά: δέσε την πασμίνα σου σαν γραβάτα και γίνε εσύ η επόμενη σταρ! Αν τη συνδυάσεις και με μπερέ, είσαι έτοιμη για μια vie en rose!

Επισήμως: θα γνωρίζεις ήδη τον τρόπο που φοριέται σε επίσημες κυρίως εκδηλώσεις. Περνάς την πασμίνα γύρω από τους ώμους σου και την δένεις χαλαρά μπροστά με έναν απλό κόμπο ή απλά την περνάς πάνω από τους ώμους.

Εκδρομικά: την τυλίγεις γύρω απ' τους ώμους, περνάς τις άκρες πίσω στην πλάτη και τις δένεις με έναν απλό κόμπο στο ύψος της μέσης.

Δίχρωμη: τυλίγεις μεταξύ τους δύο κομμάτια διαφορετικού χρώματος και τη φοράς γύρω απ' το λαιμό. Προτίμησέ το για βραδινές εξόδους, για να δώσεις ένα δραματικό τόνο στην εμφάνιση σου και γίνε η ντίβα της βραδιάς!

Κλασικά κι εγγυημένα: ένας καθημερινός τρόπος είναι να τη φορέσεις είναι όπως ακριβώς το κασκόλ. Τη στριφογυρίζεις μια φορά γύρω απ' το λαιμό και αφήνεις τις άκρες να κρέμονται μπροστά ή πίσω.

Βαμπ του 1920: την περνάς στον αυχένα, τυλίγεις την μία άκρη με την άλλη στο ένα πλάι και αφήνεις τη μία άκρη να πέφτει μπροστά και την άλλη πίσω.

Στην τσάντα: τη διπλώνεις στα δύο και την δένεις ασύμμετρα γύρω απ' το χερούλι της τσάντας για να δώσεις χρώμα στην εμφάνισή σου, αλλά και να είσαι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσεις λίγη παραπάνω ψύχρα.

Το νέο τρεντ: (βλ. άκρη δεξιά στη φωτογραφία) ένας νέος τρόπος για να φορέσεις την πασμίνα σου, κάπως πιο πολύπλοκος απ' τους προηγούμενους . Πάρε μια μακριά και φαρδιά πασμίνα. Χωρίς να την διπλώσεις, βάλε την μπροστά στο λαιμό σου και φέρε την γύρω γύρω μια φορά. Μετά, πάρε τη μία άκρη που περισσεύει φέρνοντάς την στην αντίθετη πλευρά και το ίδιο κάνε και με την άλλη άκρη χωρίς να τις σφίξεις. Αν την τυλίξεις σωστά, θα δεις ότι μπροστά θα περισσεύει αρκετό ύφασμα σε σχήμα 'V'. Όσο πιο λεπτή είναι η πασμίνα, τόσο πιο κομψό και στυλάτο θα είναι το αποτέλεσμα!