Το φενγκ σούι του ντυσίματος

10.09.2008
Παρατηρήστε τον εαυτό σας στον καθρέφτη, μάθετε τον σωματότυπό σας και ντυθείτε ακολουθώντας τις συμβουλές του φενγκ σούι.

Σύμφωνα με το φενγκ σούι, ανάλογα με τον σωματότυπό σας, το χρώμα των μαλλιών και των ματιών σας, σας ταιριάζει ένα συγκεκριμένο στυλ στο ντύσιμο το οποίο σας κολακεύει και αναδεικνύει τη δική σας μοναδική προσωπικότητα.

Το χρώμα των μαλλιών σας είναι η ιδανική απόχρωση για να διαλέξετε παπούτσια, πέδιλα, μπότες τον χειμώνα, ενώ το χρώμα των ματιών σας μπορεί να τονιστεί επιλέγοντας ρούχα και αξεσουάρ στο ίδιο χρώμα για να φορέσετε από τη μέση και πάνω. Οσο για το χρώμα της επιδερμίδας, μπορείτε να το ταιριάξετε με την απόχρωση των εσωρούχων.

1. Αν το σώμα σας έχει σχήμα αχλαδιού, με λεκάνη πιο φαρδιά από τους ώμους, μικρό στήθος και γεμάτους γλουτούς, τότε ανήκετε στον σωματότυπο του «νερού». Στην ασύμμετρη σιλουέτα σας ταιριάζουν τα ρούχα σε ριχτή γραμμή και σε αποχρώσεις γαλαζοπράσινες. Μπορείτε να φορέσετε μια μπλούζα σε φαρδιά γραμμή και μια μακριά φούστα από ανάλαφρο ύφασμα ή ένα άνετο παντελόνι που να μη σας στενεύει στους γοφούς.

Η προσωπικότητα «νερό» προτιμάει τη μοναξιά και την εσωτερική αναζήτηση, της αρέσει η σύγχρονη τέχνη, η ηρεμία και οι μικροί χώροι. Συνήθως ντύνεται σε ρομαντικό στυλ, ακούει έθνικ μουσική και έχει κάποια πρωτότυπη και ασυνήθιστη συλλογή.

2. Αν το σώμα σας είναι ευθύγραμμο, χωρίς μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους ώμους και τους γοφούς, μικρό στήθος, λεπτά πόδια και ελάχιστες καμπύλες, τότε ανήκετε στον σωματότυπο του «ξύλου». Τα ρούχα που σας ταιριάζουν περισσότερο είναι σε ίδια γραμμή, και ειδικά τα παντελόνια. Αποφύγετε τα περίπλοκα ρούχα με πιέτες και βολάν.

Η προσωπικότητα «ξύλο» είναι παιδί της φύσης και της αρέσει να πρωτοπορεί και να ανακαλύπτει. Δραστήρια και ενεργητική, ψάχνει πάντα νέες προκλήσεις, της αρέσει να κινείται γρήγορα και λατρεύει τα νέα ξεκινήματα. Ντύνεται άνετα και συνήθως έχει κάποιο χόμπι στην ύπαιθρο.

3. Αν το σώμα σας είναι σε σχήμα αντεστραμμένου τριγώνου, με τους ώμους πιο φαρδείς από τους γοφούς, μεγάλο στήθος, αλλά λίγες καμπύλες στους γοφούς, τότε ανήκετε στον σωματότυπο της «φωτιάς». Προτιμήστε μια φαρδιά μπλούζα ή πουκάμισο και εφαρμοστή φούστα ή παντελόνι. Αποφύγετε τα ρούχα με πολλές πτυχώσεις.

Η προσωπικότητα «φωτιά» δίνει πρώτη θέση στις απολαύσεις της ζωής, θέλει πάντα να προσελκύει την προσοχή, της αρέσουν οι καινούριες εμπειρίες, έχει χιούμορ, είναι άριστη οικοδέσποινα και της αρέσει να ντύνεται τολμηρά και να προκαλεί.

4. Αν το σώμα σας είναι σε σχήμα κλεψύδρας, με λεπτή μέση, μεγάλο στήθος, καλοσχηματισμένα πόδια και λεπτά κόκαλα, τότε ανήκετε στον σωματότυπο του «μετάλλου». Σας ταιριάζουν τα ρούχα σε άνετη γραμμή, οι ζώνες που τονίζουν τη μέση σας. Αποφύγετε τις πολύ φαρδιές γραμμές όπως και τις υπερβολικά στενές.

Η προσωπικότητα «μέταλλο» είναι τελειομανής και θέλει να ελέγχει τα πάντα, είναι τακτική και συνεπής, αγαπάει τα όμορφα, εκλεπτυσμένα και ακριβά αντικείμενα και ρούχα, επιδιώκει την ποιότητα σε όλους τους τομείς, είναι πνευματικά καλλιεργημένη.

5. Αν το σώμα σας είναι γεροδεμένο και συμπαγές, με αρμονικές αναλογίες ανάμεσα στους ώμους και τους γοφούς, μια τάση για πάχος στο στομάχι και λεπτούς γοφούς, καλοσχηματισμένες γάμπες, τότε ανήκετε στον σωματότυπο της «γης». Αποφύγετε τα εφαρμοστά μπλουζάκια, τις ζώνες, τα παντελόνια με πιέτες. Μια μακριά πουκαμίσα θα δείξει πιο λεπτό τον θώρακα και θα αναδείξει τα πόδια σας.

Η προσωπικότητα «γη» είναι ο κλασικός τύπος της μητέρας. Προσγειωμένη και συντηρητική, σέβεται την παράδοση και έχει την οικογένεια σε πρώτη θέση. Χρειάζεται ασφάλεια και αγαπάει ιδιαίτερα το σπίτι. Εχει μια τάση για νοσταλγία και προτιμάει τα άνετα σπορ ρούχα.

Νέλλη Παρασκευοπούλου