Βραχιόλι Cartier Love: Μια διαχρονική αξία στο χέρι σου

Βραχιόλι Cartier Love: Μια διαχρονική αξία στο χέρι σου
Photo: @cartier
Υπάρχουν ιδιαίτερα κοσμήματα επώνυμων σχεδιαστών που είναι διαχρονικά. Είναι αντικείμενα που θα τα έχεις μαζί σου για μια ζωή και το στυλ τους σε κάνει να είσαι πάντα στη μόδα. Ένα από αυτά είναι το βραχιόλι Cartier Love, ένα εμβληματικό κόσμημα που παραμένει δημοφιλές για δεκαετίες.

Το βραχιόλι Cartier Love είναι από τα πιο περιζήτητα κοσμήματα με δημοτικότητα που όχι μόνο είναι διαχρονική αλλά συνεχίζει να αυξάνεται χάρη στην ευκολοφόρετη φύση του και το ιδιαίτερο ρομαντικό υποκείμενο μήνυμα.

Το βραχιόλι δημιουργήθηκε το 1969 από τον Ιταλό σχεδιαστή κοσμημάτων Aldo Cipullo για λογαριασμό του οίκου Cartier και η πρώτη του χρήση ήταν ως unisex «μοντέρνα χειροπέδα». Μάλιστα η Cartier πήρε τη ριζοσπαστική απόφαση να αφήσει ορατές τις διακοσμητικές βίδες, κάτι παρόμοιο με αυτό που είχε κάνει με το ρολόι Santos de Cartier, το οποίο τις εμφανίζει στην εξωτερική όψη από την πρώτη του κυκλοφορία το 1904.

{https://www.instagram.com/p/CXEtSCwhwDK/?hl=el}

Tο οβάλ σχήμα κάθεται σφιχτά γύρω από τον καρπό του χρήστη, στοιχείο που υποδηλώνει τη μονιμότητα της αληθινής αγάπης, καθώς χρειάζονται δύο άτομα για να στερεώσουν τις βίδες. Αυτό το σχέδιο έκανε το βραχιόλι Love ένα σύμβολο αγάπης και αφοσίωσης.

Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το βραχιόλι Love, πιστεύεται ότι ο οίκος Cartier χάρισε από δύο κομμάτια σε μερικά από τα τότε πιο διάσημα ζευγάρια του κόσμου, όπως τον Δούκα και τη Δούκισσα του Ουίνδσορ, την Elizabeth Taylor και τον Richard Burton, την Ali MacGraw και τον Steve McQueen, την Sophia Loren και τον Carlo Ponti.

{https://www.instagram.com/p/Cl39M2jrnxr/}

Σήμερα, το βραχιόλι Cartier Love έχει τη δική του θέση στους καρπούς πολλών διασήμων, των πιο κομψών από τον χώρο μόδας, ακόμη και των μελών της βασιλικής οικογένειας, με τον Δούκα και τη Δούκισσα του Sussex να φορούν ασορτί βραχιόλια Love στο εξώφυλλο του περιοδικού TIME το 2020, ενώ η Meghan έχει εντοπιστεί να φοράει το δικό της βραχιόλι σε πολλές περιπτώσεις όλα αυτά τα χρόνια.

cover-time.jpg

Γεγονός είναι ότι πάνω από 50 χρόνια μετά από το ντεμπούτο του, το βραχιόλι είναι σήμερα εξίσου δημοφιλές (αν όχι περισσότερο). Μάλιστα, υπάρχει η φήμη ότι τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης διατηρούν μίνι κατσαβίδια Love στους θαλάμους, σε περίπτωση που χρειαστεί να αφαιρέσουν το βραχιόλι λόγω έκτακτης ανάγκης.

{https://www.instagram.com/p/CZkB9Q6Mp72/?hl=el}

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της μακροζωίας του βραχιολιού; Λοιπόν, όλα εξαρτώνται από το σχεδιασμό, σύμφωνα με τον Pierre Rainero, διευθυντή εικόνας, στυλ και κληρονομιάς της Cartier. «Για μένα, το βραχιόλι Love είναι μια επιτυχία παγκοσμίως αφού δημιουργήθηκε λόγω ενός συνδυασμού πολλών διαφορετικών παραγόντων. Πρώτον, σχεδιαστικούς και δεύτερον, συμβολικούς παράγοντες. Το σχέδιο συνδέεται με το νόημά του, γιατί η βίδα είναι η έννοια του αντικειμένου και η συμβολική αξία φαίνεται αμέσως μέσα από την πολύ απλή ιδέα», εξηγεί. «Το βραχιόλι Love έχει γίνει ένα μόνιμο βασικό στοιχείο στο μοντέρνο στυλ».

Τελευταία τροποποίηση στις 10.03.2023 - 15:50