Dior εναντίον Valentino: Τα πάντα για τη διαμάχη ανάμεσα στους δυο μεγάλους οίκους

14.07.2022
Dior εναντίον Valentino: Τα πάντα για τη διαμάχη ανάμεσα στους δυο μεγάλους οίκους
Ο Dior φέρεται να ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ από τον Valentino

Καβγάς έχει ξεσπάσει στον κόσμο της υψηλής μόδας αφού ο γαλλικός οίκος Dior ζήτησε αποζημίωση από τον Ιταλό αντίπαλο Valentino, για φερόμενο αποκλεισμό της πρόσβασης σε μπουτίκ του Dior κατά τη διάρκεια επίδειξης στα Ισπανικά Σκαλιά στη Ρώμη.

Ο οίκος Valentino τοποθέτησε το κοινό του από συντάκτες μόδας, φωτογράφους και διασημότητες – ανάμεσά τους η Naomi Campbell, η Kate Hudson και η Anne Hathaway – στους πρόποδες της σκάλας του 18ου αιώνα στην Piazza di Spagna. Το κατάστημα Dior στη Via Condotti έχει θέα στην πλατεία.
Σε μια επιστολή προς τον Valentino, ο διευθυντής λιανικής του Christian Dior Italia λέει ότι η πρόσβαση στο κατάστημα του Dior «παρεμποδίστηκε» και ότι οι πελάτες «μπλοκαρίστηκαν από τα εμπόδια».

Ως αποτέλεσμα, το κατάστημα «έμεινε άδειο και δεν μπορούσε να λειτουργήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες» την Παρασκευή. Ο Dior ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα «ενισχύθηκε» από την εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί την Παρασκευή, «μια μέρα που σίγουρα τα έσοδα είναι σημαντικά».

Το show του Jacquemus "Le Papier" για το Φθινόπωρο/Χειμώνα του 2022 είναι μια ωδή στη σύχρονη γυναίκα

Υποστηρίζεται ότι ο γαλλικός οίκος ζητά 100.000 ευρώ ως αποζημίωση. Σύμφωνα με την επιστολή, εάν ο Valentino δεν καταβάλει ολόκληρο το ποσό εντός 15 ημερών, ο Dior «θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων της».

Ο Dior ισχυρίζεται ότι ο Valentino είχε γράψει στους τοπικούς λιανοπωλητές στις 27 Ιουνίου, δηλώνοντας «εγγυημένη κανονική κίνηση με τα πόδια στα καταστήματα». Ο Dior υποστηρίζει ότι αυτό «δεν αντικατοπτρίστηκε με κανέναν τρόπο». Σύμφωνα με πληροφορίες, κανένας άλλος τοπικός λιανοπωλητής μόδας δεν έχει υποβάλει καταγγελία. Οι άμεσοι γείτονες του Dior στη Via Condotti περιλαμβάνουν τις μάρκες Gucci, Prada και Moncler.

Ένας παρευρισκόμενος, ο οποίος ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του, είπε: «Σίγουρα, είχε κόσμο - πολύς κόσμος παρακολουθούσε από τους δρόμους και υπήρχαν φράγματα που εμπόδιζαν τον κόσμο να πλησιάσει την περιοχή όπου κάθονταν οι καλεσμένοι. Δεν ξέρω γιατί ο Dior έκανε αυτό το αίτημα. Κάθε κατάστημα θα μπορούσε να έχει κάτι να πει για αυτό».

Ο Valentino δεν έχει απαντήσει δημόσια στο αίτημα του Dior.