Το νέο δαχτυλίδι της Gucci θα παρακολουθεί την υγεία του ατόμου που το φοράει

28.05.2022
Το νέο δαχτυλίδι της Gucci θα παρακολουθεί την υγεία του ατόμου που το φοράει
Όταν η μόδα συναντά την ευεξία

Ένα νέο κόσμημα της Gucci ενσωματώνει τη μόδα στα νέα σύνορα της υγείας και της ευεξίας.

Ο Gucci ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την Ōura, την εταιρεία με έδρα τη Φινλανδία που ανέπτυξε ένα «έξυπνο δαχτυλίδι» για να παρέχει στους πελάτες εξατομικευμένα δεδομένα υγείας και καθοδήγηση. Το δαχτυλίδι Gucci x Ōura έχει σχεδιαστεί με το εμβληματικό λογότυπο G της Gucci με κίτρινο χρυσό 18 καρατίων. Ένα πλεκτό μοτίβο τυλίγεται γύρω από τη μαύρη ταινία τιτανίου με επίστρωση PVD, κάτι που το κάνει περισσότερο από το μέσο αξεσουάρ υγείας.

Η Gucci συναντά την Adidas στο fashion trend της χρονιάς!

Το δαχτυλίδι είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία Ōura's Generation 3, που διαθέτει μια σουίτα προηγμένων αισθητήρων ερευνητικού επιπέδου που μπορούν να διαβάζουν διάφορα ζωτικά στοιχεία του σώματος και στη συνέχεια να διανέμουν εξατομικευμένες μετρήσεις υγείας. Ένα δελτίο τύπου σημειώνει ότι οι αισθητήρες του δαχτυλιδιού έχουν «πολύ ισχυρότερο σήμα από τα φορητά που βασίζονται στον καρπό» που παρέχουν παρόμοια στατιστικά στοιχεία για την υγεία.

Τα δεδομένα που συλλέγονται από το δαχτυλίδι Gucci x Ōura κυμαίνονται από τους καρδιακούς και αναπνευστικούς ρυθμούς έως τη θερμοκρασία, προκειμένου να επισημάνουν τις πιθανές επιπτώσεις του στρες ή της ασθένειας στο σώμα. Το δαχτυλίδι περιλαμβάνει επίσης μια λειτουργία ανάλυσης ύπνου που παρακολουθεί την ποιότητα του ύπνου με βάση τα ζωτικά στοιχεία και το χρόνο που αφιερώνεται σε κάθε στάδιο του ύπνου.

Καθημερινά, οι εξατομικευμένες μετρήσεις μεταφράζονται και συνοψίζονται σε διαφορετικές βαθμολογίες μαζί με πληροφορίες που συμβουλεύουν τους χρήστες για το πώς να βελτιστοποιήσουν την υγεία τους — στις οποίες θα μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση μέσω της εφαρμογής Ōura.