Η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου με εντυπωσιακό σύνολο Costarellos

05.05.2022
Η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου με εντυπωσιακό σύνολο Costarellos
Μία εξαιρετική δημιουργία του έλληνα σχεδιαστή Χρήστου Κωσταρέλλου επέλεξε για την τελευταία της εμφάνιση στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στη χώρα μας η βασίλισσα του Βελγίου -και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησαν ο βασιλιάς του Βελγίου, Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη, η οποία και ολοκληρώθηκε χθες, 4/5/2022.

Το πρόγραμμα των royals ήταν πυκνό και ενδιαφέρον, όπως παραδέχτηκαν αμφότεροι και χθες περιελάμβανε επίσκεψη στη Ρεβυθούσα, στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG. Εκεί, η 49χρονη εστεμμένη εμφανίστηκε με ένα εντυπωσιακό outfit το οποίο έφερε ελληνική -και μάλιστα καταξιωμένη- υπογραφή, αυτή του Χρήστου Κωσταρέλλου.

Η βασίλισσα Ματθίλδη επέλεξε ένα λευκό wide leg παντελόνι με σχεδιασμένα μεγάλα λουλούδια στο πλάι και ένα ασορτί παλτό με το ίδιο pattern από την συλλογή «Zelia» του Χρήστου Κωσταρέλλου και μας άρεσε πολύ.

Ο Έλληνας σχεδιαστής με τη διεθνή καριέρα έχει γνωρίσει την καταξίωση -ιδιαίτερα στον χώρο των νυφικών- ενώ το αέρινο, κομψό, ρομαντικό και ντελικάτο στυλ του βρίσκει ολοένα και περισσότερη απήχηση στα "μεγάλα" σαλόνια της μόδας.

Θυμίζουμε, για την ιστορία ότι όταν τον περασμένο Μάιο ο Borris Johnson παντρεύτηκε μυστικά την αγαπημένη του Carrie Symmonds, εκείνη φορούσε νυφικό που είχε σχεδιάσει για το Net-a-Porter ο Χρήστος Κωσταρέλλος!

Ποιος είναι όμως ο Χρήστος Κωσταρέλλος, δημουργία του οποίου είχε επιλέξει και η κολλητή της Meghan Markle, Gina Torres για να φορέσει στον royal γάμο; Όπως διαβάζουμε στην επίσημη σελίδα του ατελιέ του, ο έλληνας σχεδιαστής γεννήθηκε στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας και η πρώτη του επαφή με τον κόσμο της μόδας έγινε σε νεαρή ηλικία, αφού και οι γονείς του προέρχονταν από τον κλάδο αυτό. Σπούδασε σχέδιο μόδας στη Σχολή μόδας Dimitrelis School of Fashion στην Ελλάδα και στη συνέχεια σχεδιασμό θεατρικού κοστουμιού στο London College of Fashion, στην Αγγλία.

Το τέλος της δεκαετίας του '90 βρίσκει το atelier Christos Costarellos να κάνει τα πρώτα του βήματα στην ελληνική μόδα. Το ξεκίνημα είναι πολύ επιτυχημένο και πολλά υποσχόμενο, με την πρώτη συλλογή pret a porter να είναι αφιερωμένη στην δεξιοτεχνία του moulage συνδυασμένη με τεχνικές υψηλής ραπτικής. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Κεντρικό atelier και παραγωγική μονάδα στην Αθήνα, showroom στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, πετυχημένη παρουσία στις σπουδαιότερες εβδομάδες μόδας σε Νέα Υόρκη και Παρίσι καθώς και ένα διεθνές δίκτυο συνεργατών με περισσότερα από 60 σημεία πώλησης ανά τον κόσμο όπως το Harrods, Moda operandi και Harvey Nichols αποτελούν τους «πρεσβευτές» της παρουσίας του Χρήστου Κωσταρέλλου στο χώρο της μόδας.

The only way is up!