Φεύγεις για Πάσχα; Ο απόλυτος οδηγός για να ετοιμάσεις τη βαλίτσα σου για το ταξίδι

Φεύγεις για Πάσχα; Ο απόλυτος οδηγός για να ετοιμάσεις τη βαλίτσα σου για το ταξίδι
H ημέρα που θα φύγεις για τις πασχαλινές διακοπές έφθασε και σίγουρα ένα από τα πράγματα που έχεις στο μυαλό σου πριν την εξόρμησή σου, είναι το πόσα και ποια πράγματα θα πρέπει να πάρεις μαζί στη βαλίτσα σου.

Δύσκολο να επιλέξεις και ακόμα πιο δύσκολο είναι να τα κάνεις να χωρέσουν στον περιορισμένο χώρο της βαλίτσας σου. Και δεν είναι μόνο να χωρέσουν αλλά και να μην τσαλακωθούν. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες τεχνικές συσκευασίας για να γεμίσεις αποτελεσματικά τη βαλίτσα σου και να διατηρήσεις τα ρούχα, τα παπούτσια και τα προσωπικά αντικείμενα σου σε κορυφαία φόρμα κατά τη διαδρομή.

Σκέψου γενναιόδωρα μετά... "κόψε"

Συγκέντρωσε όλα τα ρούχα που πιστεύεις ότι θα χρειαστείς και μετά τοποθέτησε τα μισά από αυτά πίσω στη ντουλάπα. Επίλεξε ρούχα της ίδιας οικογένειας χρωμάτων, με περισσότερα tops παρά φούστες ή παντελόνια. Για ένα πενθήμερο ταξίδι, πιθανότατα θα χρειαστείς πέντε πουκάμισα ή μπλούζες, δύο παντελόνια ή τζιν και μία φούστα.

Εάν μπορείς, επίλεξε πλεκτά, μάλλινα και βαμβακερά, επειδή αυτά τα υφάσματα τείνουν να αντιστέκονται στο τσαλάκωμα και να είναι ευέλικτα. Σημαντικό tip είναι να μπεις στα app καιρού για να δεις τι καιρό θα κάνει στο μέρος προορισμού σου κατά τις ημέρες του ταξιδιού σου.

Ταξιδεύεις με αεροπλάνο για το Πάσχα; 4 χρήσιμες οδηγίες για να μην ταλαιπωρηθείς στο αεροδρόμιο

Τύλιξε και δίπλωσε τα αντικείμενα

Οι δύο βασικές τεχνικές συσκευασίας είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βάλεις με τάξη τα πράγματα στη βαλίτσα σου. Τύλιξε τα πιο μαλακά ρούχα και δίπλωσε τα πιο σκληρά. Τα εσώρουχα, τα μπλουζάκια, τα τζιν και τα πλεκτά δεν ζαρώνουν όταν τυλίγονται σφιχτά. Πιο δύσκαμπτα υφάσματα, όπως πουκάμισα, σακάκια, υφασμάτινα παντελόνια και φούστες, θα πρέπει να διπλώνονται προσεκτικά.

Τακτοποίησε τα ρούχα προσεκτικά στη βαλίτσα

Τοποθέτησε πρώτα τα πιο μαλακά, τυλιγμένα αντικείμενα στο κάτω μέρος της βαλίτσας σου. Ακολουθούν τα διπλωμένα ρούχα σου: για το μεσαίο στρώμα, ξεκίνησε με τα αντικείμενα με το μεγαλύτερο μήκος, όπως φούστες και παντελόνια. Στοιβάζεις τα ρούχα το ένα πάνω στο άλλο, εναλλάσσοντας τη μέση με το στρίφωμα. Τοποθέτησε τα κατά μήκος της βαλίτσας σου, διπλώνοντας τα υφάσματα που περισσεύουν στην απέναντι άκρη. Στη συνέχεια, τοποθέτησε τα πιο κοντά αντικείμενα, όπως τα πουκάμισα. Τέλος, οι ζώνες μπαίνουν περιμετρικά της βαλίτσας, ώστε να καταλαμβάνουν όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο.

Τοποθέτησε πάνω πάνω τα ρούχα που θα χρειαστείς πρώτα

Αυτά μπορεί να είναι οτιδήποτε, από φόρεμα μέχρι μαγιό και πιτζάμες, ανάλογα με το πού θα πας, την ώρα που θα φτάσεις και ποιο είναι το πρόγραμμα όταν φτάσεις στον προορισμό σου.

Φεύγεις για Πάσχα; Προστατεύσου από διαρρήξεις και ληστείες

Πώς να πακετάρεις παπούτσια

  • Ακολούθησε τον κανόνα των τριών. Θεώρησε ένα casual σανδάλι ή loafer, αθλητικά παπούτσια και ένα βραδινό παπούτσι ως την ιερή σου τριάδα. Λόγω των σχημάτων και των τακουνιών τους, τα παπούτσια καταλαμβάνουν τον περισσότερο χώρο. Φόρεσε το πιο βαρύ, ογκώδες ζευγάρι στο ταξίδι και βάλε στη βαλίτσα τα άλλα δύο.
  • Ανάλογα με το πόσο καθαρά είναι τα παπούτσια σου, γέμισε τα με άλλα αντικείμενα όπως κάλτσες, γυαλιά ηλίου και φορτιστές. Αυτό θα σου εξοικονομήσει λίγο χώρο.
  • Στη συνέχεια, τοποθέτησε τα κατά μήκος των πλευρών της τσάντας. Αυτό θα εμποδίσει τη βρωμιά και τα μικρόβια από τα παπούτσια σου να εισχωρήσουν στα μαζεμένα καθαρά ρούχα σου.

Ομαδοποίησε παρόμοια προϊόντα σε επανασφραγιζόμενες σακούλες

Όρισε μία σακούλα για καλλυντικά, μία για προϊόντα μαλλιών και μία για είδη που σχετίζονται με το δέρμα. Τοποθέτησε τις σακούλες στις πλαϊνές γωνίες της βαλίτσας σου ή σε μια εξωτερική τσέπη με φερμουάρ.

Πώς να πακετάρεις κοσμήματα

Τοποθέτησε τα φθηνά κομμάτια σε πλαστικό κουτί χαπιών επτά ημερών. Εάν πρέπει να πάρεις πολύτιμα κομμάτια, φόρεσε τα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου για να μειώσεις τον κίνδυνο απώλειας ή κλοπής.

Πώς να πακετάρεις εύθραυστα αντικείμενα

Χρησιμοποίησε τα ρούχα ως επένδυση. Τύλιξε τα εύθραυστα αντικείμενα με χοντρά, στιβαρά ρούχα. Τοποθέτησε τα στο κέντρο της βαλίτσας σου. Εάν πάρεις μπουκάλια με ποτό, στερέωσε τα στο κάτω μέρος της βαλίτσας σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 13.04.2023 - 10:03