Χαλβάς φαρσάλων

17.04.2008
Ο σπιτικός είναι ο καλύτερος!

Τι έχουμε:

  • 5 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια κορν φλάουερ
  • 5 ποτήρια νερό
  • 3/4 ποτηριού λάδι ελιάς
  • 4 κουταλιές μαργαρίνη
  • 100 γραμ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

Τι κάνουμε:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 5-7 κουταλιές από τη ζάχαρη και την καίμε, ώστε να πάρεί σκούρο καστανό χρώμα και να καραμελώσει.

Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε σιγά σιγά και εναλλάξ τη μαργαρίνη, το λάδι, την υπόλοιπη ζάχαρη (κρατάμε 1 ποτήρι), ανακατεύοντας, έως ότου τα υλικά γίνουν ομοιογενές μείγμα που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε για να πάνε παντού, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το απλώνουμε με μια σπάτουλα.

Πασπαλίζουμε από πάνω τη ζάχαρη που έχουμε κρατήσει και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά κάτω από δυνατό γκριλ, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σχηματιστεί κρούστα.

Συμβουλή
Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν τον κόψουμε.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ Τεντούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ