Σούπα με μανιτάρια και πράσο

21.04.2008
Μια νόστιμη λύση για τα χειμωνιάτικα βράδια μας!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό μανιτάρια, στρογγυλά
  • 300 γραμ. Κρέμα Γάλακτος ΔΕΛΤΑ
  • 3-4 κρεμμυδάκια, φρέσκα, μόνο το λευκό μέρος
  • 1 πράσο, μόνο το λευκό μέρος
  • 7 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 3 κουταλιές μαργαρίνη
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • πιπέρι, καγιέν

Τι κάνουμε:

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα, κόβουμε τα κοτσάνια τους και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το πράσο, κομμένο σε κομμάτια για 5 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά τον πολτό μανιταριών και του πράσου.

Ανακατεύουμε, ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.

Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, την Κρέμα Γάλακτος ΔΕΛΤΑ, ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά ακόμα, ώστε η σούπα να πήξει ελαφρά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με πιπέρι.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και μανιτάρια πλευρώτους.

Το κατάλληλο κρασί: Νεμέα φρέσκια.