Χοιρινό με γλυκιά σάλτσα

10.04.2008

Τι έχουμε:

  • 2 κιλά κρέας χοιρινό, νουά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 φλιτζ. νερό

Για τη σάλτσα:

  • 1 συσκευασία Σπιτική Τομάτα από τον τρίφτη PUMMARO
  • 1 φλιτζ. σταφίδες
  • 1 κρεμμύδι, λιωμένο
  • 1 ποτήρι κρασί, μαυροδάφνη
  • 3 κουταλιές ΒΙΤΑΜ

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, το αλατοπιπερώνουμε, το βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε το νερό.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2 ώρες, αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο μισή ώρα πριν το βγάλουμε από τον φούρνο για να πάρει χρώμα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος λίγο νερό ακόμα.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το ΒΙΤΑΜ και σοτάρουμε το κρεμμύδι, έως ότου χρυσίσει.

Προσθέτουμε το κρασί, την Σπιτική Τομάτα από τον τρίφτη PUMMARO, ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.

Ρίχνουμε τις σταφίδες, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε για λίγο τη σάλτσα να γίνει χλιαρή και τη χτυπάμε στο μπλέντερ.

Οταν ψηθεί το κρέας, το βγάζουμε από τον φούρνο, το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε, περιχύνοντάς το με τη σάλτσα.

Συνοδεύουμε με πουρέ σελινόριζας-πατάτας, καρότα γλασέ και σταφίδες.